Happy Tree Friends

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Happy Tree Friends
Ensimmäisen tuotantokauden Blu-Ray-kansi
Ensimmäisen tuotantokauden Blu-Ray-kansi
Tyyli animaatiosarja, musta komedia, toiminta, parodia
Kestoaika 1-4 minuuttia (Internet)
7 minuuttia (TV-jaksot)
Luoja(t) Rhode Montijo,
Kenn Navarro,
Aubrey Ankrum
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Espanjan lippu Espanja Filippiinit Singaporen lippu Singapore

Happy Tree Friends (myös HTF) on Flash-animaationa toteutettu aikuisyleisölle suunnattu synkän humoristinen komediasarja. Sarjan on luonut Mondo Mini Shows yhdessä Kenn Navarron kanssa.

Pastellisävyisen lastensarjan tyyliin toteutetty Happy Tree Friends kertoo eläinystävistä, jotka ajautuvat päivittäisissä toimissaan aina eri tavoin hyvin väkivaltaiseen ja veriseen kuolemaan. Animaatiosarja on saavuttanut suurta suosiota maailmalla ja internetissä, mutta joitakin jaksoja on esitetty myös televisiossa muutamissa maissa. Sarjan väkivaltaisuuden takia Happy Tree Friends on kielletty esimerkiksi Venäjällä ja animaatio onkin herättänyt runsaasti keskustelua erityisesti vanhempien keskuudessa. Happy Tree Friends -sarjan raa'an sisällön vuoksi, sarjaa ei suositella lapsille. Happy Tree Friends -sarjaa on tehty yhteensä kolme tuotantokautta (neljättä tehdään edelleen). Ensimmäinen jakso ilmestyi 24 joulukuuta 1999.

Happy Tree Friendsistä on tehty spin-off-sarja Ka-Pow! joka sisältää uusia hahmoja ja enemmän toimintaa. Sarjasta on tehty myös videopeli Happy Tree Friends: False Alarm.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjassa on 21 päähenkilöä. Hahmot ovat suloisia pastellinsävyisiä eläimiä, joista suurin osa on karhuja. Useimmilla hahmoilla on suuret talttahampaat, jotka näkyvät erityisen hyvin niiden hymyillessä sekä "Pacman"-pupillit (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta).selvennä Happy Tree Friends -sarjassa ei varsinaisesti "puhuta", sillä eläimet suurimmaksi osaksi kiljuvat, nauravat tai puhuvat omaa "kieltään". Joidenkin hahmojen on muutamissa jaksoissa kuitenkin kuultu sanovan jopa kokonaisia lauseita siansaksaksi (esimerkiksi jakson "Double Whammy" aikana Lumpy sanoo selvästi "You are feeling very sleepy"). Myös jaksossa "Hide and Seek", Flippyn voidaan kuulla laskevan englanniksi kymmeneen.

Cuddles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cuddles on keltainen pupu, jolla on tohvelit aina jalassa. Hän on ensimmäinen sarjaan luotu hahmo (Shiftyn jälkeen)Ihastunut Gigglesiin. Hän oli pääosassa jaksossa "In a Jam". Eräässä HTF break-jaksossa "Seize the day" Cuddles saa videopelistä epileptisen kohtauksen. Hän on kuollut 64 kertaa, mikä on kaikista eniten suhteutettuna kaikkiin muihin sarjan hahmoihin.

Giggles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giggles on vaaleanpunainen maaorava, joka pitää rusettia päässään ja on ihastunut Cuddlesiin, Fall Out Boyn musiikkivideon "The Carpal Tunnel of Love" perusteella. Petunia on hänen paras ystävänsä, jonka kanssa hänet on nähty muun muassa myymässä sitruunamehua jaksossa "Eyes cold lemonade". Cuddlesin lisäksi Giggles on ihastunut Lumpyyn jaksossa "By The Seat Of Your Pants" The Moleen, Mimeen ja Cro-Marmotiin.selvennä Giggles yrittää suojella luontoa myös muiden hahmojen kanssa. Hän on kuollut 58 kertaa.

Toothy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toothy on pisamakasvoinen majava, jolla on iso väli hampaissaan. Ensimmäinen henkilö, joka kuoli sarjassa ja myös kuuluisan "Eye Candy" -jakson päähenkilö. Kuolemat liittyvät usein silmiin tai pään seutuville. Hänellä on myös tapana itkeä äänekkäästi tuntiessaan kipua. Toothy on ainoa hahmo, joka ei ole saanut omaa televisiosarjan jaksoa. Hänelle tehtiin kyllä oma jakso, "Autopsy Turvy", mutta se vaihtui 43 sekunnin kuluttua "Double Whammy, part 2:ksi". Toothy ihailee Splendidiä ja jaksossa "Remains to be Seen" hän pukeutuikin idolikseen. Hän on kuollut 55 kertaa.

Lumpy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumpy on sininen hirvi. Yleisin hahmo, joka esiintyy kaikissa TV-sarjan jaksoissa, paitsi "And the Kitchen sink" ja "Easy for you to Sleigh". Lumpyn sarvet ovat vääntyneet eri suuntiin. Hän on tappanut enemmän hahmoja sarjassa kuin kukaan muu - useimmiten vahingossa. Useimmiten hänet on nähty älykkyyskykyä tarvittavissa ammateissa, kuten lääkäri ja terapeutti. Lumpy asuu asuntovaunussa, Flippyn naapurissa, mutta hänellä on ollut pari kertaa oma maatila. Lumpy pitää golfin pelaamisesta. Lumpy on jopa niin kömpelö ja tyhmä, ettei edes Flippy saa häntä tapettua, tämä tulee ilmi jaksossa "Hear Today, Gone Tomorrow". Kyseisessä jaksossa Lumpy tulee kuuroksi. Hän on kuollut 56 kertaa.

Sniffles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sniffles on älykäs ja kaikkitietävä muurahaiskarhu, joka on ammatiltaan keksijä. Hän tekee usein nerokkaita keksintöjä, jotka kuitenkin useimmiten koituvat hänen omaksi kohtalokseen. Sniffles kuoleekin usein hitaasti ja tuskallisesti. Hän pitää muurahaisista, mutta joutuu kuitenkin niiden tappamaksi aina yrittäessään syödä sellaisen. Kuolemat liittyvät usein kieleen tai sisäelimiin. Sniffles asuu metallista tehdyssä talossa, joka muistuttaa puuta. Hän on kuollut 47 kertaa.

Petunia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petunia on sininen haisunäätä, joka pitää wunderbaumia kaulassaan ja kukkasta päässään. Hän on siivousfriikki, pitäen talonsa ja ympäristönsä puhtaana, ja alkaa helposti hyperventiloida, mikäli kaikki ei ole niin puhdasta. Petunian siivousvimma paisui äärimmilleen jaksossa "Wishy Washy".selvennä Hänelle on koitunut eräitä sarjan verisimmistä ja sotkuisimmista kuolemista. Hän asuu puussa, kuten monet muutkin HTF -hahmot. Jaksossa "Wishy Washy" Petunia ei tappanut ketään vaan kuitenkin itsensä. Hän on ihastunut Mimeen jaksossa "Easy Comb, Easy Go". Giggles on hänen paras ystävänsä, jonka kanssa hän on pitänyt teekutsuja jaksossa "Stayin' Alive". Mimen lisäksi Petunia on ihastunut Handyyn jaksossa "I Nub You", koska he ovat rakastavaisia. Heistä tulee täydellinen pari. Alun perin Petuniaa pidettiin kaikkien poikien inhokkihahmona, mutta nykyään kaikki pitävät hänestä. Petunia on kuollut 49 kertaa.

Flaky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flaky on erittäin ujo ja pelokas piikkisika. Hänen nimensä tulee hilsettä muistuttavista hiutaleista, jotka varisevat Flakystä kaikkialle. Hän on allerginen pähkinöille (samoin kuin Flippy). Yleensä viihtyy poikien seurassa paremmin, kuin tyttöjen. Flaky on yksi sarjan ystävällisimmistä hahmoista. Flippy-pelostaan huolimatta, hän tappoi Flippyn jaksossa "Without a Hitch". Kuollut 37 kertaa.

Nutty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nutty on aina sokerihumalassa oleva vaaleanvihreä orava. Nutty kikattaa ja nauraa enemmän kuin puhuu, ja hän puhui ainoan kerran jaksossa "As You Wish". Hän tekee makeisten eteen yhtään epäröimättä mitä tahansa - vaikka se yleensä johtaakin kuolemaan. Hän ei koskaan syö terveellistä ruokaa ja lisää jokaiseen "liian vähäsokeriseen" ruokaansa pussillisen sokeria. Pitää yllään tikkukaramellia päässään, ja kahta tikkaria poskissaan. Vatsassa on karkkitanko. Pääsi karkinhimostaan eroon jaksossa "False Alarm", tosin hurahtaen seuraavaksi videopeleihin ja loppujen lopuksi hän kumminkin hurahti taas karkkeihin, koska kaikki videopelit menivät rikki. Nutty asuu puun sisälle rakennetussa talossa. Nutty on heterokromaattinen, ja hän on kuollut 33 kertaa.

Handy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Handy on majava, jonka kädet on amputoitu. Tästä huolimatta todella taitava korjaaja. Kun tarvitaan käsiä, Handy tulee pahalle päälle - huolimatta siitä että hän pärjää ilmankin, ainakin heti kun kamera katsoo muualle. Handy on epileptikko, mikä käy ilmi jaksossa "In a Jam". Hänen kuolemansa liittyvät usein katkenneeksi tai lävistetyksi tulemiseen. Aina, kun Handy on auttanut tyttöhahmoja, he halaavat häntä. Handy on kuollut jopa 33 kertaa.

Pop ja Cub[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pop ja Cub ovat kaksi karhua. Pop on isäkarhu ja Cub hänen lapsensa. Pop on kovin vastuuton isä, vaikka rakastaakin poikaansa paljon. Hän tappaa poikansa aina vahingossa, joko ali- tai ylihuolehtivaisuudellaan, muttei itse kuole kovin usein. Kuolemia heillä on 17 (Pop) ja 41 (Cub).

Disco Bear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Disco Bear on 1970-luvun discomusiikin suuri ystävä, karhu. Hän flirttailee Petunian ja Gigglesin kanssa, jotka eivät kuitenkaan ole kiinnostuneita hänestä (sekä kaksi kertaa myös Flakyn, myöhemmin). Hän on suuresti ihastunut Petuniaan jaksossa "Blind Date", kun he molemmat istuivat autossa. Disco Bear on erittäin rikas, joka käy ilmi muun muassa jaksossa "Ipso Fatso". Hänellä on talo, joka on rakennettu puun latvoille. Disco Bear pukeutuu ilmeisesti keltaiseen takkiin, keltaisiin housuihin ja ruskeavalkoisiin tanssikenkiin. Hänellä on myös tapana syödä erittäin rasvaisia ruokia. Tästä hyvästä Disco Bear on saanut jaksossa "A Change of Heart" sydänkohtauksen. Sen lisäksi hän sai jaksossa "Put Your Back Into It" pahimpia selkäsairauksia. Disco Bear on kuollut 21 kertaa.

Russell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Russell on merirosvo-saukko. Päässä hänellä on silmälappu; toinen käsi on koukku ja molemmat jalat puisia. Hän pitää kalastamisesta ja simpukoista, joista hänen nimensä tuleekin (engl. mussel). Russellin sanavarasto koostuu pääasiassa "Yar!"- huudahduksista. Hän asuu talossa, joka muistuttaa merirosvolaivaa. Hänen on myös nähty pyörittävän pikaruokaravintolaa jaksossa "Mime to Five". Russell on Lumpyn kanssa erittäin hyviä ystäviä; heidät näkee melkein aina jossain. Jaksossa "Sea What I Found" he etsivät aarretta. Russel on kuollut 23 kertaa.

Lifty ja Shifty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lifty ja Shifty ovat kleptomaaniveljespesukarhut, jotka varastavat tavaroita. Heidät erottaa siitä, että Shiftyllä on fedorahattu. Hänen äänensä on myös hieman matalampi kuin Liftyn. Yleensä Shifty kuolee ennen Liftyä, paitsi jaksoissa "Milkin It" ja "Who's to Flame?". Hänen kuolemansa ovat myös hitaampia ja tuskallisempia. Usein Shifty on myös se, joka määrää ja sitä vastoin Lifty joutuu tekemään "raskaimmat" työt. Molemmat ovat kuolleet 28 kertaa.

The Mole[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Mole on sokea myyrä, ja hänellä on aurinkolasit sekä kauneuspilkku. Sokeuden lisäksi hän on myös mykkä, mutta hän tekee sokeudestaan huolimatta useita töitä, joissa tarvitaan hyvää näkökykyä, kuten muun muassa valokuvaaminen ja parturointi. Nämä työt johtavat usein pahoihin hankaluuksiin. Joissakin jaksoissa The Molella on ollut kuulossa vikaa, vaikka hän ei ole kuuro. The Mole asuu kumpareella, jossa on myös autotalli. Hänet on myös nähty asuvan maan alla. The Mole kuolee paljon harvemmin kuin muut sarjan hahmot, vaikka onkin kuollut jopa 26 kertaa.

Mime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mime on violetti poro-miimikko. Kuten Cro-Marmot ja The Mole, myös hänkään ei puhu mitään, joten muut hahmot eivät yleensä ymmärrä häntä. Puhumisen sijasta hän elehtii paljon. Mime on kuitenkin päästänyt muutamia hiljaisia ääniä jaksoissa "Happy Trails", "Out of Sight" ja "Out of Mime". Mime ajaa useimmiten yksipyöräisellä. Hän osaa pantomiimin lisäksi myös jonglöörata, niellä tulta ja muotoilla ilmapalloja. Hän asuu sirkusteltassa, jossa on näkymättömiä huonekaluja. Toisin kuin monet muut hahmot, Mime kuolee yleensä nopeasti, tuskattomasti ja hänen kuolemansa liittyvät usein pään seutuville. Mimen naama on valkoinen, ja hän on kuollut 26 kertaa.

Cro-marmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cro-Marmot on jäätynyt, esihistoriallinen ja vihreä murmeli. Hän ei liiku tai puhu mitään, ja on sarjan ensimmäinen ei-animoitu hahmo. Huolimatta jäätyneestä tilastaan, hän pystyy jotenkin suoriutumaan erinäisistä jokapäiväisistä aktiviteeteista (auton ajaminen, kitaran soittaminen, jäätelön myynti, lumipallojen heittely, jopa trapetsitaiteilu) ilman ongelmia - tosin näitä ei koskaan nähdä suoraan. Jää myös suojaa häntä vaurioilta, joten hän on kuollut sarjassa hyvin harvoin. Cro-Marmot asuu iglussa, ja hän pitää surffaamisesta. Cro-Marmot on kuollut kuusi kertaa.

Splendid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Splendid on super-liito-orava. Hän ei hallitse kykyjään ja aiheuttaa aina enemmän haittaa kuin hyötyä. Splendid on kuollut kaksi kertaa. Hänen ainoat kuolemansa olivat jaksoissa "Gems the Breaks" ja "Class act". Tästä hahmosta on tehty myös Spin off-sarja, minkä jaksoissa esiintyy tämän vihollinen, Splendont.

Lammy ja Herra Pickles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lammy on violetti lammas, jolla on mukanaan suolakurkku nimeltään Herra Pickles. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa jaksossa "A Bit of A Pickle". Lammy näkee Picklesin tekevän kaikkea, mitä muut eivät näe. Herra Pickels ei tapa muita hahmoja, vaan Lammy, kun hän luulee Picklesin tappavan ja menee estämään tätä. Lammy on kuollut 2-6 kertaa.

Flippy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flippy on vihreä karhu, joka kärsii posttraumaattisesta stressihäiriöstä, takaumista. Aina kun hän kuulee/tuntee/näkee/haistaa jotain sodasta muistuttavaa (esimerkiksi aseen laukauksilta kuulostavia ääniä), tämä "tulee hulluksi" (engl. "flip out"); hänen äänensä muuttuu korkeasta matalaksi, talttahampaat muuttuvat torahampaiksi ja silmiin syttyy "mielipuolinen" katse. Flippy tappaa kaikki lähellään olevat uskoen, että on yhä sodassa. Hän rauhoittuu vasta tapettuaan kaikki tai kuullessaan jonkun voimakkaan äänen. Muuten Flippy on yksi sarjan kilteimmistä ja sosiaalisimmista hahmoista. Hän voitti toisen persoonansa jaksossa "Autopsy Turvy / Double Whammy Part 2" mutta kuoli valitettavasti samaisessa jaksossa. Flippy on Vietnamin sodan veteraani ja Flakyn kanssa allerginen pähkinöille ja Mimelle. Kun Flippy jaksossa "Party Animal" juo vahingossa tämän verta, johon on sekoittunut pähkinöitä, hän asuu talossa, joka on Lumpyn naapurissa. Hän on tappanut Splendidiä ja Lumpya lukuun ottamatta jokaisen hahmon ainakin kerran. Sarjassa Ka-Pow Flippyn toisen persoonan nimeksi mainitaan "FliqPy". Disco Bearin lisäksi Flippykin on hyvin rikas, mikä käy ilmi jaksossa "Easy for You to Sleigh". Flippyn kaulassa roikkuu tunnuslevy. Kuolemia 5 (Flippy) ja 4 (Paha Flippy).

Truffles (hylätty)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Truffles on sininen sika, joka oli Vote or die -äänestyksessä. Katsojat saivat äänestää joko hänet tai Lammyn. Lammy voitti, joten hahmoa ei ole käytetty enää koskaan. Sekä hän että Herra Pickles tanssivat hississä "PSYn Gangnam Style" musiikkivideon perusteella.selvennä Hahmo on esiintynyt vain kaksi kertaa sarjassa (elävänä ja kuolleena), noin 2 sekuntia (3. tuotantokauden 70. jakso, "Clause for Concern" ja 75. jakso "All in Vein").

Buddhist Monkey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Buddhist Monkey on buddhalainen apina, joka on esiintynyt yhteensä kahdessa jaksossa. Hän puolustaa henkensä uhalla asioita, jotka ovat hänelle todella tärkeitä; kukkaa ja kirjaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Happy Tree Friends dvd:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]