Happy Tree Friends

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Happy Tree Friends
Ensimmäisen tuotantokauden Blu-Ray-kansi
Ensimmäisen tuotantokauden Blu-Ray-kansi
Tyyli animaatiosarja, musta komedia, toiminta, parodia
Kestoaika 1-4 minuuttia (Internet)
7 minuuttia (TV-jaksot)
Luoja(t) Rhode Montijo,
Kenn Navarro,
Aubrey Ankrum
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Espanjan lippu Espanja Filippiinit Singaporen lippu Singapore

Happy Tree Friends (myös HTF) on Flash-animaationa toteutettu aikuisyleisölle suunnattu synkän humoristinen komediasarja. Sarjan on luonut Mondo Mini Shows yhdessä Kenn Navarron kanssa.

Sarja kertoo pastellisävyisen lastensarjan tyyliin toteutetuista eläinystävistä, jotka ajautuvat päivittäisissä toimissaan aina eri tavoin hyvin väkivaltaiseen ja veriseen kuolemaan. Animaatiosarja on saavuttanut suurta suosiota maailmalla ja internetissä, mutta joitakin jaksoja on esitetty myös televisiossa muutamissa maissa. Sarjan väkivaltaisuuden takia sarja on kielletty esimerkiksi Venäjällä ja onkin herättänyt runsaasti keskustelua erityisesti vanhempien keskuudessa. Sarjaa on tehty yhteensä kolme tuotantokautta (neljättä tehdään edelleen). Ensimmäinen jakso ilmestyi 24 joulukuuta 1999. Happy Tree Friendsistä on tehty spin-off-sarja Ka-Pow!. Sarjasta on julkaistu muutamia erikoisjaksoja, jotka ovat usein eri tavoin animoitu ja sisältävät normaalista poikkeavia kohtauksia, esimerkkinä jakso "Ski Patrol", joka parodioi 1950 -luvun animaatioita ja kommentaattoria.

Sarjasta on tehty myös videopeli Happy Tree Friends: False Alarm.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjassa on 21 päähenkilöä. Hahmot ovat pastellinsävyisiä eläimiä joista suurin osa on karhuja. Useimmilla hahmoilla on suuret talttahampaat (Poikkeuksena Toothy, Lumpy, Sniffles ja Cro-Marmot), jotka näkyvät erityisen hyvin niiden hymyillessä sekä Pacman-hahmon muotoiset pupillit (Poikkeuksena Lumpy ja Nutty). Sarjassa ei varsinaisesti puhuta, mutta juoni on helposti ymmärrettävissä ja on yksinkertainen. Hahmot suurimmaksi osaksi kiljuvat, nauravat tai puhuvat tekaistua kieltä. Joidenkin hahmojen on muutamissa jaksoissa kuitenkin kuultu sanovan jopa kokonaisia lauseita (esimerkiksi jakson "Double Whammy" aikana Lumpy sanoo selvästi "You are feeling very sleepy"). Myös jaksossa "Hide and Seek", Flippyn voidaan kuulla laskevan englanniksi kymmeneen. Hahmojen on kuultu myös kiroilevan (esim. Lumpy on tokaissut mumisten "What the f*ck?").

Cuddles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cuddles on keltainen poikapupu, jolla on puputohvelit aina jalassa. Hän on toinen sarjaan luotu hahmo Shiftyn jälkeen. Ihastunut Gigglesiin. Hän oli pääosassa jaksossa "In a Jam". Lyhytjaksossa "Seize the day" selviää että Cuddles on Handyn tapaan epileptinen. Hän on kuollut 64 kertaa, mikä on kaikista eniten suhteutettuna kaikkiin muihin sarjan hahmoihin.

Giggles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giggles on vaaleanpunainen tyttömaaorava joka pitää rusettia päässään. Hän on ihastunut Cuddlesiin, Fall Out Boy -yhtyeelle tehdyn musiikkivideon "The Carpal Tunnel of Love" perusteella. Petunia on hänen paras ystävänsä, jonka kanssa hänet on nähty muun muassa myymässä sitruunamehua jaksossa "Eyes cold lemonade". Cuddlesin lisäksi Giggles on ihastunut Lumpyyn jaksossa "By The Seat Of Your Pants" sekä myös The Moleen, Mimeen ja Cro-Marmotiin. Giggles yrittää suojella luontoa myös muiden hahmojen kanssa. Hän on kuollut 58 kertaa.

Toothy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toothy on pisamakasvoinen poikamajava, jolla on iso väli hampaissaan. Ensimmäinen henkilö, joka kuoli sarjassa ja myös kuuluisan "Eye Candy" -jakson päähenkilö. Kuolemat liittyvät usein silmiin tai pään seutuville. Hänellä on myös tapana itkeä äänekkäästi tuntiessaan kipua. Toothy on ainoa hahmo joka ei ole tähdittänyt televisiosarjan jaksoa; tämän oma jakso"Autopsy Turvy" vaihtui pian "Double Whammy, part 2:ksi". Toothy ihailee Splendidiä ja jaksossa "Remains to be Seen" hän pukeutuikin idolikseen. Hän on kuollut 56 kertaa.

Lumpy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumpy on sininen, pitkä ja äärimmäisen tyhmä hirvi jonka sarvet ovat vääntyneet eri suuntiin. Käytetyin, sekä uniikein hahmo sarjassa. Hän on tappanut enemmän hahmoja sarjassa kuin kukaan muu - useimmiten vahingossa. Hänet on nähty ironisesti älykkyyskykyä tarvittavissa ammateissa, kuten lääkäri ja terapeutti. Lumpy asuu asuntovaunussa Flipyn naapurissa, mutta hänellä on ollut pari kertaa oma maatila. Lumpy pitää golfin pelaamisesta. Lumpy on jopa niin kömpelö ja tyhmä ettei edes FliqPy saa häntä tapettua, tämä tulee ilmi jaksossa "Hear Today, Gone Tomorrow". Lumpystä tulee kuuro hetkellisesti samaisessa jaksossa. Hän on kuollut 58 kertaa.

Sniffles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sniffles on huippuälykäs ja kaikkitietävä keksijä-muurahaiskarhu. Hän rakentelee keksintöjä, jotka kuitenkin useimmiten koituvat hänen omaksi kohtalokseen. Snifflesin kuolemat ovat useasti kaikkein raaimpia ja hän yleensä kuoleekin hitaasti ja tuskallisesti. Hän yrittää saada kiinni muurahaisperhettä, mutta joutuu aina kuitenkin niiden tappamaksi. Kuolemat liittyvät usein kieleen tai sisäelimiin. Sniffles asuu metallista tehdyssä talossa, joka muistuttaa puuta. Hän on kuollut 47 kertaa.

Petunia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petunia on sininen tyttöhaisunäätä, joka pitää wunderbaumia kaulassaan ja kukkaa päässään. Hän on siivousfriikki ja pitää ympäristönsä puhtaana, ja alkaa helposti hyperventiloida mikäli jossain on likaa. Petunian siivousvimma paisui äärimmilleen jaksossa "Wishy Washy", jossa koko hänen asunto sotkeutui mm. jäte/likavedestä. Petunia itsekin peittyi saastaan ja tappoi lopulta kuorimalla itsensä hengiltä vain päästäkseen liasta eroon, näin ollen hänelle on myös koitunut eräitä sarjan verisimmistä kuolemista. Petunia on kuollut 49 kertaa.

Flaky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flaky on erittäin ujo ja pelokas piikkisika-tyttö. Hänen nimensä tulee hilsettä muistuttavista hiutaleista, jotka varisevat Flakystä kaikkialle. Hän on allerginen pähkinöille, samoin kuin Flippy. Yleensä viihtyy poikien seurassa paremmin, kuin tyttöjen. Flaky on yksi sarjan ystävällisimmistä hahmoista. Flippy-pelostaan huolimatta, hän tappoi Flippyn jaksossa "Without a Hitch". Kuollut 37 kertaa.

Nutty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nutty on aina sokerihumalassa oleva, heterokromaattinen vaaleanvihreä orava. Nutty kikattaa ja nauraa enemmän kuin puhuu, ja hän puhui ainoan kerran jaksossa "As You Wish". Hän tekee makeisten eteen yhtään epäröimättä mitä tahansa - vaikka se yleensä johtaakin kuolemaan. Hän ei koskaan syö terveellistä ruokaa ja lisää jokaiseen ruokaansa pussillisen sokeria. Pitää yllään tikkukaramellia päässään, ja kahta tikkaria poskissaan, sekä vatsassaan karkkitankoa. Pääsi karkinhimostaan eroon jaksossa "False Alarm", tosin hurahtaen seuraavaksi videopeleihin ja loppujen lopuksi hän päätyi taas karkkeihin. Hän on kuollut 33 kertaa.

Handy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Handy on korjaaja-majava, jonka kädet ovat amputoitu. Kun tarvitaan käsiä, Handy tulee pahalle päälle - huolimatta siitä että hän pärjää ilmankin, ainakin heti kun kamera katsoo muualle. Handy on ainoa hahmo, jolla on pysyvä vamma sarjassa. Handy on myös Cuddlesin tavoin epileptikko mikä käy ilmi jaksossa "In a Jam". Hänen kuolemansa liittyvät usein katkenneeksi tai lävistetyksi tulemiseen. Handy on kuollut 33 kertaa.

Pop ja Cub[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pop ja Cub ovat karhuperhe, Pop on isäkarhu ja Cub hänen lapsensa. Popin vaimo ja Cubin äiti on kuollut tuntemattomasta syystä. Pop on kovin vastuuton isä, vaikka rakastaakin poikaansa paljon. Hän tappaa poikansa aina vahingossa, joko ali- tai ylihuolehtivaisuudellaan, muttei itse kuole kovin usein. Kuolemia heillä on 17 (Pop) ja 41 (Cub).

Disco Bear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Disco Bear on 1970-luvun discomusiikin suuri ystävä, karhu. Flirttailee Petunian ja Gigglesin kanssa, jotka eivät olleet kiinnostuneet hänestä. Hän on kuollut 21 kertaa.

Russell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Russell on merirosvo-saukko. Päässä hänellä on silmälappu; toinen käsi on koukku ja molemmat jalat puisia. Hän pitää kalastamisesta ja simpukoista, joista hänen nimensä tuleekin (engl. mussel). Russellin sanavarasto koostuu pääasiassa "Yar!"- huudahduksista. Hän asuu talossa, joka muistuttaa merirosvolaivaa. Hänen on myös nähty pyörittävän pikaruokaravintolaa jaksossa "Mime to Five". Russell on Lumpyn hyvä ystävä. Russel on kuollut 23 kertaa.

Lifty ja Shifty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lifty ja Shifty ovat kleptomaaniveljespesukarhut, jotka varastavat tavaroita. Heidät erottaa siitä, että Shiftyllä on fedorahattu. Hänen äänensä on myös hieman matalampi kuin Liftyn. Veljekset eivät koskaan esiinny ilman toista osapuolta. Yleensä Shifty kuolee ennen Liftyä, paitsi jaksoissa "Milkin It" ja "Who's to Flame?". Hänen kuolemansa ovat myös hitaampia ja tuskallisempia. Usein Shifty on myös se, joka määrää ja sitä vastoin Lifty joutuu tekemään "raskaimmat" työt. Molemmat ovat kuolleet 28 kertaa.

The Mole[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Mole on sokea myyrä, jolla on aurinkolasit sekä kauneuspilkku nenän vieressä. Sokeuden lisäksi hän on myös mykkä, mutta hän tekee sokeudestaan huolimatta useita töitä, joissa tarvitaan hyvää näkökykyä, kuten muun muassa valokuvaaminen ja parturointi. Joissakin jaksoissa The Molella on ollut kuulossa vikaa, vaikka hän ei ole kuuro. The Mole asuu kumpareella, jossa on myös autotalli. Hänet on myös nähty asuvan maan alla. The Mole kuolee paljon harvemmin kuin muut sarjan hahmot, vaikka onkin kuollut jopa 26 kertaa.

Mime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mime on violetti poro-miimikko. Kuten Cro-Marmot ja The Mole, myös hänkään ei puhu mitään, joten muut hahmot eivät yleensä ymmärrä häntä. Puhumisen sijasta hän elehtii paljon. Mime on kuitenkin päästänyt muutamia hiljaisia sanoja jaksoissa "Happy Trails", "Out of Sight" ja "Out of Mime". Mime ajaa useimmiten yksipyöräisellä. Hän osaa pantomiimin lisäksi myös jonglöörata, niellä tulta ja muotoilla ilmapalloja. Hän asuu sirkusteltassa, jossa on näkymättömiä huonekaluja. Toisin kuin monet muut hahmot, Mime kuolee yleensä nopeasti, tuskattomasti ja hänen kuolemansa liittyvät usein pään seutuville. Hän on kuollut 26 kertaa.

Cro-Marmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cro-Marmot on jäätynyt, esihistoriallinen ja vihreä murmeli. Hän ei liiku tai puhu mitään, ja on sarjan ensimmäinen ei-animoitu hahmo. Huolimatta jäätyneestä tilastaan, hän pystyy jotenkin suoriutumaan erinäisistä jokapäiväisistä aktiviteeteista (auton ajaminen, kitaran soittaminen, jäätelön myynti, lumipallojen heittely, jopa trapetsitaiteilu) ilman ongelmia - tosin näitä ei koskaan nähdä suoraan. Jää myös suojaa häntä vaurioilta, joten hän on kuollut sarjassa hyvin harvoin. Cro-Marmot asuu iglussa, ja hän pitää surffaamisesta. Hahmolle on tehty oma erikoisjakso, joka on sarjalle epätyypilliseen tapaan animoitu (parodiana 1950-luvun mustavalkoanimaatioista). Tässä lyhytpätkässä Cro-Marmot ei ole vielä jäätynyt. Cro-Marmot on kuollut kuusi kertaa.

Splendid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Splendid on super-liito-orava. Hän ei hallitse kykyjään ja aiheuttaa aina enemmän haittaa kuin hyötyä. Tästä hahmosta on tehty myös Spin off-sarja, minkä jaksoissa esiintyy tämän vihollinen, Splendont. Hänen ainoat kuolemansa olivat jaksoissa "Gems the Breaks" ja "Class act". Splendid on kuollut siis kaksi kertaa.

Lammy ja Herra Pickles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lammy on violetti lammas, jolla on mukanaan suolakurkku nimeltään Herra Pickles. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa jaksossa "A Bit of A Pickle". Lammy näkee Picklesin tekevän kaikkea, mitä muut eivät näe. Herra Pickels ei tapa muita hahmoja, vaan Lammy, kun hän luulee Picklesin tappavan ja menee estämään tätä. Lammy on kuollut 2-6 kertaa.

Flippy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flippy on barettiin, armeijan vihreisiin ja tunnuslevyyn pukeutunut vihreä karhu. Flippy on sarjan yksi kilteimmistä hahmoista, ja suosituin fanien keskuudessa. Flippy on Vietnamin sodan veteraani ja Flakyn kanssa allerginen pähkinöille ja, outoa kyllä, Mimelle. Hän asuu väestönsuojassa, joka on Lumpyn naapurissa. Disco Bearin lisäksi Flippykin on hyvin rikas, mikä käy ilmi jaksossa "Easy for You to Sleigh". Flipyn suosituksi tekee tämän posttraumaattinen stressihäiriö, takaumat jotka sota aiheutti tälle. Aina kun hän kuulee/tuntee/näkee/haistaa jotain sodasta muistuttavaa (esimerkiksi aseen laukauksilta kuulostavia ääniä), tämä "tulee hulluksi" (engl. "flip out"); hänen äänensä muuttuu korkeasta matalaksi, talttahampaat muuttuvat torahampaiksi ja silmiin syttyy "mielipuolinen" katse. Flippy tappaa kaikki lähellään olevat uskoen, että on yhä sodassa. Hän rauhoittuu vasta tapettuaan kaikki tai kuullessaan jonkun voimakkaan äänen. Hän voitti toisen persoonansa jaksossa "Autopsy Turvy / Double Whammy Part 2" mutta kuoli samaisessa jaksossa. Hän on tappanut Splendidiä ja Lumpya lukuun ottamatta jokaisen hahmon ainakin kerran. Sarjassa "Ka-Pow!" Flippyn toisen persoonan nimeksi mainitaan "FliqPy". Flippy on kuollut 5 kertaa, ja tämän alter ego 4 kertaa.

Truffles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Truffles on sininen sika, joka oli toinen ehdokas "Vote or die" -äänestyksessä. Katsojat saivat äänestää joko hänet tai Lammyn sarjan uudeksi hahmoksi. Lammy voitti, joten Trufflesia ei ole käytetty juuri koskaan. Hahmo on esiintynyt vain kaksi kertaa sarjassa (elävänä ja kuolleena), noin 2 sekuntia (3. tuotantokauden 70. jakso, "Clause for Concern" ja 75. jakso "All in Vein").

Buddhist Monkey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Buddhist Monkey on buddhalainen apina, joka on esiintynyt yhteensä kolmessa jaksossa. Taitava taistelija. Buddhist Monkeyta ei nähdä kuin erikoisjaksoissa, sekä "Ka-Pow!" -sarjassa, eikä hän esiinny muiden hahmojen keskuudessa. Tätä yrittävät saada hengiltä karhuninjat, sekä heidän johtajansa. Hän puolustaa henkensä uhalla asioita, jotka ovat hänelle todella tärkeitä; kukkaa ja kirjaa. Ainoa hahmo, joka ei ole vielä kertaakaan kuollut.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Happy Tree Friends dvd:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]