Happy Tree Friends

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Happy Tree Friends
Ensimmäisen tuotantokauden Blu-Ray-kansi
Ensimmäisen tuotantokauden Blu-Ray-kansi
Tyyli animaatiosarja, musta komedia, toiminta, parodia
Kestoaika 1-4 minuuttia (Internet)
7 minuuttia (TV-jaksot)
Luoja(t) Rhode Montijo,
Kenn Navarro,
Aubrey Ankrum
Alkuperämaa  Yhdysvallat  Kanada  Filippiinit  Meksiko  Italia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb

Happy Tree Friends (myös HTF) on Flash-animaationa toteutettu, aikuisyleisölle suunnattu synkän humoristinen komediasarja. Sarjan on luonut Universal Pictures yhdessä Kenn Navarron kanssa. Sarja on saavuttanut suurta suosiota maailmalla ja internetissä, ja joitakin jaksoja on esitetty myös televisiossa muutamissa maissa. Sarja on kielletty esimerkiksi Venäjällä, ja onkin herättänyt runsaasti keskustelua erityisesti vanhempien keskuudessa. Sen ensimmäinen jakso ilmestyi 24. joulukuuta 1999.

Sarjaa on tehty yhteensä neljä tuotantokautta, sekä useita erikoisjaksoja jotka ovat usein eri tavoin animoitu tai sisältävät normaalista poikkeavia kohtauksia. Näitä ovat mm. spin-off-sarja "Ka-Pow!" tai jakso "Ski Patrol", joka parodioi 1950-luvun animaatioita ja kommentaattoria.

Sarjasta on tehty useita oheistuotteita, kuten pehmoleluja, DVD-kokoelmia, astiastoja sekä videopeli Happy Tree Friends: False Alarm.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja kertoo värikkäistä eläinystävistä ja heidän kommelluksistaan lastensarjan omaisesti toteutetun, helposti ymmärrettävän juonen kautta. Joka jaksossa hahmot ajautuvat päivittäisissä toimissaan eri tavoin hyvin väkivaltaiseen ja veriseen kuolemaan.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjassa on yhteensä 21 päähenkilöä. Hahmot ovat pastellinsävyisiä eläimiä, joista suurin osa on karhuja. Lähes kaikilla hahmoilla on suuret talttahampaat, sekä Pacman-hahmon muotoiset pupillit, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tunnereaktioiden kuten itkemisen ja nauramisen lisäksi hahmot puhuvat omaa, tekaistua kieltään vaikkakin siihen on toisinaan piiloitettu sanoja myös englanniksi.

Cuddles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cuddles on keltainen poikajänis, jolla on jänistohvelit jalassa. Hän on toinen sarjaan luotu hahmo Shiftyn jälkeen. Cuddles on ihastunut Gigglesiin. Lyhytjaksossa Seize the Day selviää, että Cuddles on Handyn tapaan epileptinen. Cuddles on kuollut 64 kertaa, mikä on kaikista eniten suhteutettuna muihin sarjan hahmoihin.

Giggles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giggles on vaaleanpunainen tyttömaaorava, joka pitää rusettia päässään. Giggles on ihastunut Cuddlesiin, sekä tämän paras ystävä on Petunia. Cuddlesin lisäksi Giggles on ihastunut mm. Lumpyyn, The Moleen, Mimeen ja Cro-Marmotiin. Giggles yrittää suojella luontoa muiden hahmojen kanssa. Hän on kuollut 58 kertaa.

Toothy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toothy on pisamakasvoinen poikamajava, jolla on iso väli hampaissaan. Tämän hampaat ovat hieman suuremmat, mitä muilla hahmoilla. Toothy on hahmoista ensimmäinen, joka kuoli sarjassa, ja hänen kuolemansa liittyvät usein silmiin tai pään seutuville. Toothylla on myös tapana itkeä äänekkäästi tuntiessaan kipua. Hän on ainoa hahmo, joka ei ole tähdittänyt televisiosarjan jaksoa. Toothy ihailee suuresti Splendidiä. Hän on kuollut 56 kertaa.

Lumpy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lumpy on sininen, pitkä ja äärimmäisen tyhmä hirvi, jonka sarvet ovat vääntyneet eri suuntiin. Tämä on käytetyin, sekä uniikein hahmo sarjassa. Hän on tappanut enemmän hahmoja sarjassa kuin kukaan muu, lähes aina vahingossa. Lumpy on ironisesti työskennellyt älykkyyskykyä tarvittavissa ammateissa, kuten lääkärinä ja terapeuttina. Lumpy asuu asuntovaunussa Flipyn naapurissa, ja hänellä on ollut oma maatila. Lumpy pitää golfin pelaamisesta. Lumpylla on tapana koheltaa jopa niin paljon, ettei Flippy saa häntä tapettua. Hän on kuollut 58 kertaa.

Sniffles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sniffles on huippuälykäs, silmälasipäinen muurahaiskarhu. Hän asuu metallista tehdyssä talossa, joka muistuttaa puuta. Sniffles rakentelee keksintöjä, jotka kuitenkin useimmiten koituvat hänen omaksi kohtalokseen. Sniffles kuolee usein hitaasti ja tuskallisesti. Snifflesin yrittäessä syödä tämän vihollisia, muurahaisperhettä, hän joutuu aina niiden tappamaksi. Kuolemat liittyvät usein kieleen tai sisäelimiin. Hän on kuollut 47 kertaa.

Petunia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petunia on sininen tyttöhaisunäätä, joka pitää kuusenmuotoista ilmanraikastinta kaulassaan ja kukkaa päässään. Petunialla on pakkomielle siisteyteen ja hän alkaa helposti hyperventiloida likaa nähdessään. Tämä puoli hahmossa esiteltiin vasta televisiossa esitetyissä jaksoissa. Petunian siivousvimma on paisunut jopa niin äärimmilleen, että hän kuori veitsellä itsestään kaiken lian pois oltuaan yltä päältä saastassa. Petunia on kuollut 49 kertaa.

Flaky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flaky on ujo ja pelokas piikkisikatyttö. Hänen nimensä tulee hilsettä muistuttavista hiutaleista, jotka varisevat hänestä kaikkialle. Flaky on allerginen pähkinöille. Vaikka Flakyn sukupuoli on varmistettu naispuoliseksi, siitä oli sarjan alkuaikoina kiistelyä mm. siksi, sillä tällä ei ole naispuoliselle animaatiohahmoille tyypillisiä ripsiä. Kuollut 37 kertaa.

Nutty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nutty on sokerihumalainen ja heterokromaattinen vaaleanvihreä orava, jolla on turkissaan kiinni useita makeisia. Nutty kikattaa ja nauraa enemmän kuin puhuu. Hän tekee kaikkensa saadakseen makeisia, vaikka tämä yleensä johtaakin kuolemaan. Nutty pääsee eroon makeanhimostaan jaksossa, False Alarm, tosin hurahtaen videopeleihin ja loppujen lopuksi päätyen jälleen makeisiin. Hän on kuollut 33 kertaa.

Handy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Handy on työkaluvyöhön ja kypärään sonnustautunut majava, jonka kädet ovat amputoitu. Tämä on etevä rakentaja käsienpuutteesta huolimatta. Handy on tunnettu turhautumisestaan, kun tämä tajuaa tarvitsevansa käsiä. Russellin lisäksi ainoa hahmo, jolla on pysyvä vamma sarjassa. Handy on myös Cuddlesin tavoin epileptikko. Hän kuolee yleensä katkemalla tai lävistettynä. Kuollut 33 kertaa.

Pop[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pop on aamutakkiin ja hattuun pukeutunut isäkarhu, joka polttaa piippua. Tällä on lapsi, Cub, sekä vaimo joka on kuollut tuntemattomasta syystä. Pop on hyvin vastuuton ja huolimaton isä, vaikka rakastaakin poikaansa paljon. Hän lähes aina tappaa Cubin aina vahingossa, joko ali- tai ylihuolehtivaisuudellaan, eikä itse kuole yhtä usein. Pop on kuollut 17 kertaa.

Cub[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cub on Popin poika, jolla on propellihattu. Cub jokeltaa ja nauraa paljon, ja on sarjan nuorin hahmo. Tämä kuolee usein hyvin tuskallisesti Popin ali- tai ylihuolehtivaisuuden tähden. Kuollut 41 kertaa.

Disco Bear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Disco Bear on karhu, joka on 1970-luvun discomusiikin suurkuluttaja. Tällä on afro, sekä hän pukeutuu ajan tyyliin. Disco Bear on hyvin varakas, ja omistaa suuren talon puussa. Hän flirttailee Petunian ja Gigglesin kanssa, vaikka kumpikaan heistä ei ole kiinnostunut tästä. Hän on kuollut 21 kertaa.

Russell[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Russell on merirosvosaukko jolla on silmälappu, koukkukäsi sekä puiset jalat. Russell pitää kalastamisesta ja simpukoista, johon myös tämän nimi viittaa (engl. mussel). Russellin sanavarasto koostuu pääasiassa sanasta "Yar!". Tämän talo muistuttaa merirosvolaivaa. Hänellä on pikaruokaravintola jaksossa Mime to Five. Russell on Lumpyn hyvä ystävä. Russell on kuollut 23 kertaa.

Lifty ja Shifty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lifty ja Shifty ovat kleptomaaniset pesukarhuveljekset. Heidät erottaa Shiftyn fedorahatusta, ja jonka ääni on myös matalampi kuin Liftyn. Veljekset eivät koskaan esiinny yksin, kuten Pop ja Cub. Yleensä Shifty kuolee ennen Liftyä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Hänen kuolemansa ovat myös hitaampia ja tuskallisempia. Usein Shifty on myös se, joka määrää, ja Lifty joutuu tekemään kaiken työn. Molemmat ovat kuolleet 28 kertaa.

The Mole[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Mole on sokeamykkä myyrä, jolla on aurinkolasit sekä kauneuspilkku nenän vieressä. Toisinaan Molen kuulo on myös heikko. Vammoistaan huolimatta hän tekee töitä joissa tarvittaisiin hyvää näköä, kuten valokuvaamisessa ja parturoinnissa. Mole asuu kumpareella, jossa on myös autotalli, ja on asunut myös maan alla. Mole kuolee paljon harvemmin kuin muut sarjan hahmot, yhteensä 26 kertaa.

Mime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mime on violetti poro-miimikko. Kuten Cro-Marmot ja The Mole, Mime ei puhu mitään, jolloin muut hahmot eivät yleensä ymmärrä häntä. Puhumisen sijasta hän elehtii paljon, vaikkakin on päästänyt muutamia hiljaisia sanoja jaksoissa Happy Trails, Out of Sight" ja Out of Mime. Mime ajaa usein yksipyöräisellä. Hän osaa pantomiimin lisäksi myös jonglöörata, niellä tulta ja muotoilla ilmapalloja. Hän asuu sirkusteltassa, jossa on näkymättömiä huonekaluja. Toisin kuin monet muut hahmot, Mime kuolee yleensä nopeasti ja ilman tuskia. Hänen vammansa kohdistuvat usein päähän. Kuollut 26 kertaa.

Cro-Marmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cro-Marmot on kuution muotoon jäätynyt, esihistoriallinen vihreä murmeli. Hän ei liiku tai puhu mitään, ja on sarjan ensimmäinen ei-animoitu hahmo. Huolimatta tilastaan hän pystyy suoriutumaan jokapäiväisistä aktiviteeteista (esimerkiksi auton ajaminen, lumipallojenheittely ja trapetsitaiteilu) ilman ongelmia - tosin näitä ei koskaan nähdä suoraan. Jää myös suojaa häntä vaurioilta, joten hän on kuollut sarjassa hyvin harvoin. Cro-Marmot asuu iglussa, ja pitää surffaamisesta. Hahmolle on tehty oma erikoisjakso, joka on sarjalle epätyypilliseen tapaan animoitu (parodia 1950-luvun mustavalkoanimaatioista), jossa Cro-Marmot ei ole vielä jäätynyt. Hän on kuollut kuusi kertaa.

Splendid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Splendid on supersankari-liito-orava. Hän ei hallitse kykyjään ja aiheuttaa aina enemmän haittaa kuin hyötyä. Splendid on allerginen kryptoniitille Supermanin tapaan. Spendid on tähdittänyt Spin off-sarjaa nimeltä Ka-Pow!, jonka jaksoissa esiintyy tämän vihollinen Splendont. Splendid on kuollut kaksi kertaa.

Flippy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flippy on barettiin, armeijan vihreisiin ja tunnuslevyyn pukeutunut vihreä karhu. Flippy on sarjan eräs kilteimmistä hahmoista, ja suosituin fanien keskuudessa. Flippy on Vietnamin sodan veteraani ja Flakyn tavoin allerginen pähkinöille ja Mimelle. Flippy asuu väestönsuojassa, joka sijaitsee Lumpyn naapurissa. Disco Bearin tavoin Flippy on hyvin rikas, mikä käy ilmi jaksossa, Easy for You to Sleigh. Flipyn suosituksi tekee tämän sodan aiheuttama posttraumaattinen stressihäiriö. Jokin sotaa muistuttava asia, kuten kovat äänet tai veri, saavat Flipyssä esiin tämän toisen persoonan, "FliqPyn" (mainitaan Ka-Pow!-sarjan jaksossa). Silloin hänen äänensä muuttuu korkeasta matalaksi, talttahampaat torahampaiksi ja silmiin syttyy mielipuolinen katse. Flippy tappaa kaikki lähellään olevat uskoen, että on yhä sodassa. Hän rauhoittuu vasta tapettuaan kaikki, tai kuullessaan jonkin voimakkaan äänen. Hän voitti toisen persoonansa jaksossa Autopsy Turvy/Double Whammy Part 2. Hän on tappanut Splendidiä lukuun ottamatta jokaisen hahmon. Flippy on kuollut 5 kertaa, ja FliqPy 4 kertaa.

Lammy ja Herra Pickles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lammy on violetti lammas, jolla on mukanaan suolakurkku nimeltään Herra Pickles. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa jaksossa, A Bit of A Pickle. Lammy näkee Picklesin tekevän kaikkea, mitä muut eivät näe. Herra Pickles ei tapa muita hahmoja, vaan Lammy, kun hän luulee Picklesin tappavan ja menee estämään tätä. Lammy on kuollut 2-6 kertaa.

Truffles[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Truffles on sininen sika, joka oli toinen ehdokas Vote or Die-äänestyksessä, jossa katsojat saivat äänestää hänet tai Lammyn sarjan uudeksi hahmoksi. Lammy voitti äänestyksen, joten Trufflesia ei ole käytetty juuri koskaan. Hän on esiintynyt kaksi kertaa sarjassa, elävänä ja kuolleena (3. tuotantokauden 70. jakso, Clause for Concern ja 75. jakso All in Vein).

Buddhist Monkey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Buddhist Monkey on buddhalainen apina, joka on taitava soturi. Häntä nähdään vain erikoisjaksoissa sekä Ka-Pow!-sarjassa. Karhuninjat, sekä heidän johtajansa yrittävät tappaa hänet tuntemattomasta syystä. Flipyn ja Lammyn tavoin Buddhist Monkey "sekoaa", jolloin hän tappaa tätä ympäröivät hahmot. Hän puolustaa henkensä uhalla asioita, jotka ovat hänelle tärkeitä, kuten lootuskukkaa ja pyhää kirjaa. Buddhist Monkey on sarjan ainoa hahmo, joka ei ole vielä kertaakaan kuollut.

Generic Tree Friends[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Generic Tree Friends on nimitys sarjan taustalla näkyville hahmoille. Kaikki heistä ovat karhuja.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Happy Tree Friends DVD:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]