Grenadan vaakuna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grenadan vaakuna.

Grenadan vaakuna on Grenadan tunnus lipun, kansallislaulun ja moton ohella. Se otettiin käyttöön maan itsenäistyessä vuonna 1974.

Nelijakoisen kilven ensimmäisessä ja neljännessä kentässä on leijona kuvaamassa menneitä ja nykyisiä yhdyssiteitä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Toisessa ja kolmannessa kentässä on lilja katolisen uskon vertauskuvana. Kilven keskellä on laiva, joka kuvaa Kristoffer Kolumbuksen rantautumista Grenadaan ja nykyaikana maan turismia ja vesillä risteilyä.[1] Kilvessä on samat värit kuin maan lipussa, punainen, keltainen ja vihreä, jotka kuvaavat siinä rohkeutta, aurinkoa ja maataloutta.

Kilvenkannattajina on vyötiäinen ja grenadanjuoksukyyhky, jotka kertovat maan eläimistöstä. Kilven alla on kuvattuna Grand Etang -järvi. Etualalla on kaakaopapu ja muskottipähkinä, taustalla maissi ja banaanipuu, jotka liittyvät Grenadan maatalouteen. Kypärässä on viisisakarainen tähti kuvaamassa kansan toiveita, pyrkimyksiä ja ihanteita. Kypärän silmikon seitsemän kalteria ja kypärän yläpuolella olevat seitsemän ruusua symboloivat valtion seitsemää aluetta. Kypärän yläpuolella on myös kansalliskukka bougainvillean oksia. Vaakunassa on motto Ever conscious of God, we aspire, build and advance as one people.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mauro Talocci: Valtioiden liput ja vaakunat. Bandieri di tutto il mondo. Suomentanut Mirja Itkonen. Kustannus Oy Kolibri, 1993. ISBN 951-576-141-7.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Coat of Arms of Grenada (gov.gd) Government of Grenada. Viitattu 21.2.2012. (englanniksi)
Tämä heraldiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.