Googly eyes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Googly eyes: suuret, pyöreät ja tuijottavat silmät, joita myydään askartelutarvikeliikkeissä.
Vasaraan kiinnitetyt irtosilmät eli googly eyes.

Googly eyes tarkoittaa askartelutarvikeliikkeissä myytäviä irtosilmiä, joita voi kiinnittää erilaisille pinnoille. Nämä mulkosilmät ovat pyöreitä kirkkaita muovikuplia, joiden sisällä on vapaasti liikkuva "pupilli". Irtosilmiä käytetään erilaisissa askartelutöissä ihmisiä tai muita olentoja esittävien hahmojen silminä. Silmät voi kiinnittää myös johonkin esineeseen, jolloin tämä esine ikään kuin personoituu eläväksi ollennoksi.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Irtosilmät ovat pyöreitä läpinäkyviä muovikuplia, joiden tasainen tausta on joko muovia tai pahvia. Kuplan sisällä on vapaasti liikkuva musta pyöreä levy. Näin "silmät" näyttävät liikkuvan, kun niitä käännetään tai ravistellaan. Mulkosilmiä on eri kokoisina. Kuplan koko vaihtelee noin 4,8 mm:stä jopa 61 cm:iin. Tausta on yleensä valkoinen ja "pupilli" musta kuten ihmisen silmässä, mutta silmistä on myös useita värillisiä versioita. Homestar Runner internet-animaatiosarjan HR-wikissä on sarjan googly eyesille omistettu sivu.

Muut sovellukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samanlaisia pyöreitä mulkosilmiä esiintyy myös piirros- ja animaatiohahmoilla sekä kolmeulotteisilla hahmoilla, kuten pehmolelut.

Esimerkkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Googly eyes.
Wikibooks
Wikibooks