Gedion Zelalem

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gedion Zelalem Liverpoolia vastaan.

Gedion Zelalem (s. 26. tammikuuta 1997 Berliini, Saksa) on yhdysvaltalainen jalkapalloilija, joka edustaa Englannin valioliigassa pelaavaa Arsenal FC:tä. Zelalem on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Hänellä on etiopialaiset sukujuuret. Oikeajalkainen Zelalem on edustanut Arsenalia tammikuusta 2013. Hänen junioriseuransa Saksassa oli berliiniläinen suurseura Hertha BSC, mutta Zelalem muutti perheensä kanssa Yhdysvaltoihin jo yhdeksänvuotiaana ja pelasi enimmäkseen high school -sarjoissa Marylandin osavaltiossa josta Arsenalin kykyjenetsijät hänet 16-vuotiaana löysivät.

Arsenalissa Zelalem on pääasiassa pelannut alle 21-vuotiaiden joukkueessa, mutta pääsi ensimmäistä kertaa edustusjoukkueessa kentälle 10. elokuuta 2013 Helsingissä pelatussa Super Matchissa. Sen jälkeen hän sai edustusjoukkueessa peliaikaa kaudella 2013-14 ensin FA Cupissa, jossa pääsi vaihdosta kentälle yhdessä ottelussa sekä myöhemmin Mestarien liigassa jossa pääsi puoliajalla kentälle vierasottelussa turkkilaista Galatasarayta vastaan.

Zelalem on pelannut Saksan alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta sai joulukuussa 2014 Yhdysvaltain kansalaisuuden ja ilmaisi aikovansa edustaa jatkossa Yhdysvaltoja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.