GTR

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

GTR on SimBinin ajopeli, jossa simuloidaan FIA GT -luokan kisoja vuoden 2003 kalustolla. Aikaisemmin Simbin on tehnyt EA:n F1-2001 ja F1-2002 -peleihin ilmaisia FIA GT -modeja, joilla kyseisiin peleihin on saanut ajettavakseen FIA GT -luokan kaluston ja radat Formula 1 -autojen asemesta.

Pelin myynti aloitettiin saksaa puhuvissa maissa (ja vain saksankielisenä versiona) 4. marraskuuta 2004, muutamaa kuukautta ennen maailmanlaajuista englanninkielisen version julkaisua. Tästä seurasi, että autopeli- ja simulaatioharrastajat ympäri maailmaa tilasivat saksankielistä versiota niin paljon, että peli löytyi parin saksalaisen verkkokaupan myyntilistan kärkisijoilta marraskuun alussa 2004. Harrastajat tekivät peliin jopa saksa-englanti -käännöksen, joilla saksankielisestä GTR:stä sai käytännössä englanninkielistä versiota vastaavan.

Innokkaimmille harrastajille löytyy GTRank-sivusto kierrosaikojen vertailua varten, eli vastaava sivusto kuin kilpa-autosimulaattoreiden uranuurtajan Grand Prix Legendsin GPLrank.

Simulaatio-moodin lisäksi GTR:ssä on Semi-Pro -moodi ja Arcade-moodi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]