Freddy vs. Jason vs. Ash

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Freddy vs. Jason vs. Ash
Freddy jason ash 1 cvr.jpg
Kustantaja Dynamite Entertainment
Julkaisuaika 2007–2008
Sivumäärä 144
Päähahmo(t)

Jason Voorhees

Freddy Krueger

Ash Williams
Kirjoittaja(t)

James Kuhoric

Tarina:

Jeff Katz
Kuvittaja(t) Jason Craig
Väri(t) Thomas Mason
Kansitaiteilija

J. Scott Campbell

Eric Powell
Luoja(t)

Wes Craven

Victor Millen

Ron Kurz

Sean S. Cunningham

Tom Savini

Sam Raimi
Edeltävä Freddy vs. Jason (2003)
Pimeyden armeija (1993)
Seuraava Freddy vs. Jason vs. Ash: Nightmare Warriors (2009)

Freddy vs. Jason vs. Ash on vuonna 2007 alkanut, Dynamite Entertainmentin ja WildStormin julkaisema sarjakuva. Se on epävirallista jatkoa vuoden 2003 elokuvalle Freddy vs. Jason. Freddy vs. Jason vs. Ash sai puolestaan jatkoa vuoden 2009 sarjakuvalla Freddy vs. Jason vs. Ash: Nightmare Warriors.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Freddy vs. Jason vs. Ash sijoittuu aikaan viisi vuotta Freddy vs. Jason-elokuvan tapahtumien jälkeen ja 16 vuotta elokuvan Pimeyden armeija jälkeen. Tarina alkaa, kun Will Rollins ja Lori Campbell (elokuvan Freddy vs. Jason protagonistit) palaavat Crystal Lakelle, mutta Jason tappaa heidät pian sen jälkeen ja vie heidän ruumiinsa hökkeliin läheisessä metsässä. Siellä Jason vaipuu transsiin ja Freddy Krueger ja Jasonin äiti esiintyvät Jasonille. Freddy on nyt ansassa, voimattomana Jasonin mielessä. Sillä välin, Ash Williams kutsutaan uudelle Crystal Laken S-Martille. Jason tappaa joukon teinejä ja Ash sekä S-Martin työntekijät alkavat tehdä suunnitelmaa Jasonin voittamiseen. Freddy käyttää Necronomiconia lisätäkseen Jasonin älykkyyttä. Myöhemmin, kun Ash ja muut selviytyjät nukkuvat, he kohtaavat Freddyn unissaan. Ash ja hänen joukkonsa S-Martin työntekijöitä kohtaavat Freddyn ja Jasonin Jasonin kotona, jossa Freddy on jo vapauttanut Necronomiconin täyden voiman.

Kolmen kauhuikonin viimeisessä kohtaamisessa Freddy herättää eloon kaikki Jasonin aiemmat uhrit Perjantai 13. päivä- elokuvista ja Jason muuttaa Voorheesin talon Elm Streetin taloksi. Kuitenkin, Ash käyttää Necronomiconia avatakseen portaalin ja karkottaa Freddyn samalla kun Jason on eristettynä jäätyneen Crystal Laken alla.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.