Fray in Magical Adventure

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fray in Magical Adventure
Fray.PNG
Kehittäjä MicroCabin
Julkaisija MicroCabin
Säveltäjä Ryūji Sasai
Pelisarja Xak
Julkaistu 1990 (MSX 2, MSX Turbo R)
1991 (NEC PC-9801, Sega Game Gear)
1994 (PC Engine)
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta MSX 2, MSX Turbo R, NEC PC-9801, Sega Game Gear, PC Engine
Jakelumuoto levyke (MSX 2, MSX Turbo R ja NEC PC-9801)
CD-ROM (PC Engine)
pelimoduuli (Sega Game Gear)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fray in Magical Adventure on MicroCabin Corporationin kehittämä seikkailupeli ja yksi Xak-roolipelisarjan spin-off-peleistä. Se sijoittuu samaan maailmaan kuin Xakin pääsarjaan kuuluvat pelit. Muista Xak-peleistä Fray in Magical Adventure kuitenkin poikkeaa siinä, että sen päähenkilö on Xak-sarjan keskushenkilön eli Latok Kartin sijasta tämän ystävä Fray.

Fray in Magical Adventure julkaistiin aluksi MSX 2:lle, ja sen jälkeen peli sovitettiin neljälle muulle alustalle. PC Engine -versio ilmestyi nimellä Fray CD.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarina sijoittuu Xak: The Art of Visual Stagen ja Xak II: The Rising of the Red Moonin aikoihin. Vielä ensimmäisessä Xak-pelissä Fray ei taitanut magiaa eikä siksi kyennyt puolustautumaan hänen kimppuunsa hyökänneiltä hirviöiltä. Latok Kartin ansiosta Fray selviää tapahtuneesta ja ihastuu pelastajaansa. Tehdäkseen Latokiin vaikutuksen Fray päättää kouluttautua velhottareksi, jotta hän voisi olla avuksi vaarallisia demoneita metsästävälle Latokille. Fray alkaa opiskella taikuutta opettavassa yliopistossa, josta hän valmistuu kolmen vuoden jälkeen.

Fray palaa kotikyläänsä etsimään Latokia, joka on kuitenkin lähtenyt Banuwan kylään suorittamaan uutta tehtäväänsä. Banuwaan suuntaava Fray ajautuu matkansa aikana moniin uusiin ympäristöihin, kuten tulivuoren keskustaan, muinaisiin raunioihin ja leijuvaan linnoitukseen.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frayn lisäksi pelissä tavataan muita hahmoja, jotka eivät ole pelaajan ohjattavissa, mutta merkittäviä juonen osalta:

  • Velhot Isac ja Amadok
  • Mill Gerrid
  • Miriam "Miry" Sweet
  • Tohtori Razel
  • Lutok Hart
  • Luzarc

Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MSX 2 -julkaisun kansikuva

Fray in Magical Adventuren ensimmäinen versio ilmestyi vuonna 1990 MSX 2:lle. Saman vuoden aikana se sai myös laajennetun ja ääninäytellyn MSX Turbo R -julkaisun, joka on nimeltään Fray in Magical Adventure Turbo R. Vuonna 1991 pelistä julkaistiin NEC PC-9801 ja Sega Game Gear -käännös. Fray in Magical Adventuren viimeisin sovitus on PC Enginelle kehitetty Fray CD, jonka uudistuksia ovat vahtoehtoinen avausvideo, erilaiset pomovastukset sekä loppua kohden alkuperäisversiosta eroava tarina.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]