Ryūji Sasai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ryūji Sasai (jap. 笹井隆司, Sasai Ryūji, s. 21. joulukuuta 1961) on japanilainen videopelimusiikin säveltäjä. Hän on muun muassa vastannut muutaman Squaren julkaiseman pelin sekä animesarjan The Mysterious Cities of Gold musiikista. Sasai on toiminut myös basistina kolmessa eri J-rock-yhtyeessä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryūji Sasai syntyi vuonna 1961 Japanin Osakassa. Vuonna 1982 hän liittyi kokeelliseen Novela-yhtyeeseen, jonka tunnetuimpia albumeita olivat Sanctuary ja Legend of Final War. Novelan hajoamisen jälkeen hän soitti ACTIONissa vuodesta 1983 lähtien. 15 vuotta aktiivisena toimineen ACTIONin hajottua Sasai päätti liittyä nykyiseen yhtyeeseensä Queen Maniaan.

Pelisävellykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sasain ensimmäisiä peliprojekteja oli MicroCabinin vuonna 1989 julkaisema Xak: The Art of Visual Stage, jolle hän sävelsi 42 kappaletta Tadahiro Nitan kanssa.[1] Pari vuotta myöhemmin hän siirtyi Final Fantasy -pelisarjastaan tunnetulle Squarelle, jossa hän toimi kahden ensimmäisen vuotensa aikana Final Fantasy Legend III:n ja Final Fantasy Mystic Questin säveltäjänä. Kummankaan edellä mainitun Square-pelin soundtrackit eivät olleet yksin Sasain säveltämiä, sillä neljästä Final Fantasy Legend III:n kappaleesta vastasi pelin ohjaaja Chichito Fujioka; Mystic Questin musiikki oli taas osaksi Yasuhiro Kawakamin laatimaa.

Vuonna 1996 ilmestyneen Treasure of the Rudrasin musiikki oli Sasain ensimmäinen itsenäisesti työstämä soundtrack. Sasain seuraava työkohde oli vuotta myöhemmin julkaistu Tobal No. 1, jonka musiikki syntyi hänen ja seitsemän muun Squaren säveltäjän yhteistyönä.

Sasai päätti työskentelynsä Squarella vuoden 1998 jälkeen. Viimeisenä pelinään hän sävelsi Bushido Blade 2:n, jonka kappaleissa hän käytti niin rockista kuin itämaisesta musiikista saatuja vaikutteita.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli Ilmestymisvuosi
Xak: The Art of Visual Stage 1989
Final Fantasy Legend III 1991
Final Fantasy Mystic Quest 1992
Treasure of the Rudras 1996
Tobal No. 1 1997
Bushido Blade 2 1998

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. All Sounds of Xak: The Art of Visual Stagen takakansi Xyz. Arkistoitu 27.9.2007. Viitattu 9.4.2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]