Xak III: The Eternal Recurrence

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Xak III: The Eternal Recurrence
Xak3cover.jpg
Kehittäjä MicroCabin
NEC
Julkaisija MicroCabin
NEC
Pelisarja Xak
Julkaistu 1993, 1994
Lajityyppi Toimintaroolipeli
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta NEC PC-9801, FM Towns, PC Engine
Jakelumuoto levyke (NEC PC-9801, FM Towns), CD-ROM (PC Engine)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Xak III: The Eternal Recurrence (jap. サークIII) on MicroCabinin tuottama toimintaroolipeli, joka julkaistiin vuonna 1993 NEC PC-9801:lle ja FM Townsille sekä vuotta myöhemmin PC Enginelle. Pelin oli tarkoitus päätyä myös MSX 2:lle, mutta kyseiselle alustalle tarkoitettua versiota ei ehditty kehittää loppuun. The Eternal Recurrence on päättävä osa MicroCabinin luomassa Xak-pelisarjassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päihitettyään ihmisten asuttamaa Xak-maailmaa koetelleet neljä arkkidemonia Latok Kartista, Xak-sarjan protagonistista, on tullut maailmankuulu soturi, joka tunnetaan myös mahtavan Duel-jumalan jälkeläisenä. Aseenaan Latok käyttää esi-isältään perimäänsä legendaarista Xak-miekkaa. Vaikka rauha on vallinnut jo hyvän aikaa ihmisten keskuudessa, Latok saa pian tietää Farlandin valtakuntaa piirittävistä demonijoukoista ja näitä johtavasta kenraali Zomu Dizaesta. Latok ottaa Farlandin seuraavaksi kohteekseen. Matkallaan hän saa myös vuosia kestäneen etsinnän jälkeen tietoja kadonneesta isästään, jonka todellinen kohtalo on selvässä ristiriidassa hänen aiempien käsitystensä kanssa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xak III:ssa ohjataan päähenkilö Latokia. Edetäkseen pelaajan on kuljettava labyrinttiä muistuttavissa luolastoissa ja voitettava niissä oleva päävastus. Seuraavaan ympäristöön voidaan päästä jotakin esinettä käyttämällä tai käymällä keskustelu tietyn NPC:n kanssa.

Pomovastusten ohella pelin luolastoissa tavataan heikompiakin hirviöitä, joita vastaan Latok taistelee miekallaan. Yhteenotot käydään reaaliajassa, eivätkä viholliset hyökkää satunnaisesti, vaan ne nähdään jo kartalla. Taistelun aikana Latokin hyökkäys on tehokkaimmillaan, kun hän käyttää miekkaansa, ja kilvellä puolustautuessaan hän taas suojautuu vihollisten iskuilta parhaiten. Hyökkäysten tavoitteena on voittaa taistelu kuluttamalla vastapuolen osumapisteet loppuun.

Pelissä käytetään perinteistä hahmonkehitystä, jossa Latokin tason kohotessa hänen osumapisteensä, vahvuutensa sekä kestävyytensä paranevat. Tasonnostoon vaaditaan taisteluista saatavia kokemuspisteitä. Latokia vahvistaakseen pelaaja voi myös ostaa tälle vahvempia varusteita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]