Five Nights at Freddy’s: The Silver Eyes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Five Nights at Freddy's: The Silver Eyes
Alkuperäisteos
Kirjailija Scott Cawthon
Kira Breed-Wrisley
Genre Kauhu
Jännitys
Kustantaja CreateSpace
Scholastic
Julkaistu 17. marraskuuta 2015
ISBN 978-1338134377
Seuraava Five Nights at Freddy's: The Twisted Ones
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Five Nights at Freddy's: The Silver Eyes on vuonna 2015 julkaistu kauhuromaani, jonka ovat kirjoittaneet Scott Cawthon ja Kira Breed-Wrisley. Se perustuu Cawthonin luomaan Five Nights at Freddy's -pelisarjaan.[1]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina sijoittuu kymmenen vuotta Freddy Fazbear's Pizzan murhien jälkeen. Charlotte palaa kotikaupunkiinsa Hurricaneen saattaakseen yhteen vanhat lapsuudenystävänsä. Hänen isänsä oli Freddy Fazbear's Pizzan omistaja, ja hän oli rakentanut kaikki sen maskottirobotit. Charlie ja hänen ystävänsä palaavat uteliaisuuttaan vanhaan pizzeriaan. Se on piilossa ja eristyksissä, mutta on yhä toiminnassa. He onnistuvat pääsemään pizzerian sisälle. Maskotit, jotka ennen viihdyttivät lapsia, omaavat nyt murhanhimoisen käytöksen ja synkän salaisuuden.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On vuosi 1995, kun 17-vuotias Charlie palaa lapsuudenkotiinsa Hurricaneen, Utahiin. Kaupungilla on synkkä historia, sillä Charlien ystävä Michael Brooks ja neljä muuta lasta murhattiin paikallisessa lastenravintolassa Freddy Fazbear's Pizzassa 10 vuotta sitten. Charlien isää Henryä (joka oli myös ravintolan omistaja) epäiltiin murhista, joka ajoi hänet tekemään itsemurhan käyttämällä yhtä ravintolan robottimaskottia. Charlie tapaa vanhat ystävänsä Carlton Burkenin, Johnin ja Jessican. Nelikko päättää käydä Freddy Fazbear's Pizzassa, jonka ympärille ollaan rakentamassa kauppakeskusta.

Ravintolaan murtauduttuaan he löytävät vanhat robotit sieltä: Freddy Fazbearin, Chica the Chickenin ja Bonnie the Bunnyn. Kun he tajuavat, että ravintolassa ei ole mitään mielenkiintoista, nelikko menee Michaelin muistotilaisuuteen. Siellä John mainitsee Charlielle, että näki Michaelin murhapäivänä henkilön keltaisessa karhupuvussa. Hän uskoi silloin, että se mystinen hahmo oli murhaaja. Kaverukset eivät voi hillitä mielenkiintoaan ja palaavat seuraavana yönä pizzeriaan ystäviensä Lamarin, Marlan ja hänen 11-vuotiaan pikkuveljensä Jasonin kanssa. Charlien leikkiessä piiloa Johnin kanssa, hän löytää Foxy the Pirate Fox -robotin, jota hän pelkäsi lapsena.

Charlie kertoo Johnille seuraavana päivänä, että hänen isänsä omisti toisen ravintolan; Fredbear’s Family Dinerin, jossa toimi vain kaksi robottia, Fredbear ja Spring Bonnie. He ajavat New Harmoniin, paikka, jossa ravintola oli. Charlien kipeät muistot nousevat pintaan, sillä juuri siellä hänen veljensä Sammy kidnapattiin jonkun Spring Bonnie -pukua pitäneen toimesta. Myöhemmin, muut teinit palaavat Fazbear’s Pizzaan. Heidän joukkoonsa liittyy ostoskeskuksen vartija Dave, joka yllättäen kaappaa Carltonin Jasonin nähden ja nappaa mukaansa Spring Bonnie -puvun. Poliisit kutsutaan välittömästi paikalle, mutta tutkinnan aikana yksi konstaapeli saa surmansa Daven toimesta.

Charlie ja John tutkivat Fredbear's Family Dinerin historiaa ja löytävät artikkelin Sammyn kidnappauksesta. Dave, oikealta nimeltään William Afton, molempien ravintoloiden osaomistaja, oli pääepäilty murhiin, mutta todisteita ei löytynyt. Samaan aikaan ravintolassa Afton asettaa Carltonin pukuun ja kertoo hänelle, että kyseiseen Spring Bonnie -pukuun oli mahdollista pukeutua. Kuitenkin, jos puvun jousilukot pettäisivät, ihminen asun sisällä kuolisi. Carlton tajua vähitellen, että Afton on kaikkien kaameiden tapahtumien takana.

Charlie ja muut menevät pelastamaan Carltonin, mutta tajuavat pian, että robotit ovat aggressiivisia heitä kohtaan. Afton selittää, että murhien jälkeen hän laittoi lasten ruumiit robottien sisään ja nyt sielut riivaavat niitä. Juuri kun robotit ovat tappamassa heidät, viides robottiotus, Golden Freddy, pelastaa heidät. He tajuavat, että Golden Freddyn sisällä on Michaelin sielu. Tämän aikana Afton pukee Spring Bonnie -puvun päälleen ja yrittää hyökätä Charlien kimppuun. Kuitenkin, Charlie onnistuu aktivoimaan jousilukot, jotka murskaavat Aftonin, tappaen tämän. Muut robotit raahaavat hänen ruumiinsa pois, ja sielut saavat vihdoinkin rauhan.

Kirjan lopussa Charlie käy hautausmaalla ja muistelee aikoja, kun hänen isänsä oli vielä hengissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jeffrey Matulef: Five Nights at Freddy's creator releases spin-off novel Eurogamer. 18.12.2015. Viitattu 10.8.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]