Five Nights at Freddy’s: Sister Location

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Five Nights at Freddy’s: Sister Location on samannimisen sarjan viides selviytymiskauhupeli, jonka suunnitteli Scott Cawthon ja joka julkaistiin 7. lokakuuta 2016. Peli on saatavilla Steamista.[1]. Peli myös julkaistiin Android-laitteille 22. joulukuuta 2016 ja IOS:lle 3. tammikuuta 2017 mennessä.[2]

Toisin kuin muissa Five Nights at Freddy's -sarjan peleissä, pelaaja ei suorita samaa rutiinia joka yö, vaan joka yö suoritetaan erilaisia tehtäviä. Aiemmista peleistä poiketen (lukuun ottamatta FNaF 4) pelaaja ei toimi yövartijana, vaan robottien "huoltajana".

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu maanalaiseen, tehdasmaiseen rakennukseen nimeltä Circus Baby's Entertainment and Rental. Tehtaassa huolletaan ja korjataan robottimaskotteja, jotka kuuluivat lastenravintolaan Circus Baby's Pizza World. Kyseinen ravintola kuitenkin suljettiin ilmeisesti kaasuvuotojen takia ja suuri osa resursseista vain "katosi". Pelaaja on juuri palkattu robottien huoltomies, jota ohjastaa tekoälyllä varustettu tietokone nimeltään HandUnit. Pelaajan tehtävät muuttuvat joka yö, ja vaihtelevat virtasysteemin uudelleenkäynnistyksestä aina robottien korjaamiseen. Näissä tehtävissä piilee omat vaaransa, mm. työskentely robottien uhkaavan käytöksen alla.

Pelissä on kaksi loppua, jotka haarautuvat viidentenä yönä; oikea loppu (engl. real ending) ja väärä loppu (engl. fake ending). Viidennen yön jälkeen pelaajalle avautuu Extra -ja Custom Night -valikko. Custom Nightissa on myös robotteja, joita ei pelin aikana näkynyt. Pelaaja voi kokeilla erilaisia haasteita erilaisilla vaikeustasoilla, jotka vaikuttavat robottien määrään ja aktiivisuuteen. Kun yön läpäisee Very Hard -tilassa, pelaaja näkee välianimaation, joka antavat vihjeitä tapahtumista.

Jos pelaaja kuolee, hän voi joutua pelaamaan Atari 2600 tyylistä minipeliä, jossa hän pelaa Circus Babyllä. Minipelin voittaa, jos pelaaja onnistuu ruokkimaan kaikki lapset kuppikakuilla ja poimimaan jäätelön. Sitten pelaajan täytyy viedä jäätelö alkupisteeseen ennen aikarajan umpeutumista, jossa häntä lähestyy vihreäsilmäinen tyttö. Yhtäkkiä Babyn rinta aukeaa ja sieltä tuleva metallinen koura vetäisee tytön robotin sisään ja peli päättyy. Tämän minipelin suorittaminen on välttämätöntä väärän lopun kannalta.

Afton Robotics, LLC[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Afton Robotics, LLC (tai Afton Robotics, Limited Liability Corporation) on robottimaskotteja valmistava yhtiö, jonka perusti William Afton (tunnetaan myös nimellä Purple Guy) ja hänen yhteistyökumppaninsa Henry[3]. Yhtiön ensimmäinen tunnettu ravintola on Circus Baby's Pizza World, joka suljettiin. Julkisuudessa tämän sanottiin johtuneen kaasuvuodoista, mutta on teorisoitu, että se oli pelkkä tekosyy. Afton Robotics omistaa myös tehtaan Circus Baby's Entertainment and Rental, joka on tuottanut Funtime-robottimaskotteja.

Muut Animatronicit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Custom Nightissa esiintyy myös muita animatronicceja: Yenndo (joka saattaa ilmestyä myös kolmannessa yössä), Lolbit (jonka maski saattaa ilmestyä aiemmissa öissä), Minireenat (jotka esiintyvät neljännessä yössä), Bibybab (joka esiintyy toisessa yössä) sekä aiemmin tuntemattomat robotit Bonnet ja Electrobab.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nic Rowen: We all scream for ice cream 10.10.2016. Destructoid. Viitattu 31.10.2016. (englanniksi)
  2. Five Nights At Freddy's: Sister Location PC, iOS, AND Gamepressure.com. Viitattu 1.11.2018. (englanniksi)
  3. Afton Robotics, LLC Five Nights at Freddy's Wiki. Viitattu 26.7.2019. (englanniksi)