Fisting

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaginan itsefistaus.

Fistaus (engl. fisting, hand balling, fist fucking, FF) on seksuaalista toimintaa, jossa henkilö itse tai toinen seksin osapuoli työntyy kädellä tai käsillä emättimeen tai peräaukkoon. Fistaus tuottaa hyvin kokonaisvaltaisen ja erilaisen seksuaalisen tyydytyksen, kuin esimerkiksi perinteinen emätin- tai anaaliyhdyntälähde?. Fistauksessa sisään työnnetään yleensä käsi, ranne tai osa kyynärvartta ja sitä pyöritellään tai liikutellaan hitaasti edestakaisin. Fistaussessiolla tarkoitetaan seksiaktia, jossa fistataan toista henkilöä tai vuoroa vaihdetaan nautinnon tarjoamiseksi molemmille fistaussession osapuolille. Fistaussessio voi kestää tunteja ja sen aikana fistattava voi kokea useita erityyppisiä orgasmeja.

Tekniikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fistattava reikä (vagina/peräaukko) liukastetaan hyvin ennen fistausta ja voitelua jatketaan fistauksen kuluessa.

Fistauksen alkuvaiheen ”hiljainen ankka” -käden asento.

Käsi voidaan viedä sisään helpoiten hitaasti pitäen käsi mahdollisimman suppeassa muodossa. Yleisesti käytettyjä asentoja ovat niin sanottu ”hiljainen ankka” -asento, jossa sormenpäät pidetään yhdessä ja käden muoto muistuttaa suljettua ankannokkaa. Toinen vaihtoehto on viedä sormet suorana peukalo suoraan kaartuvan kouran suojassa. Puhdasta nyrkki-asentoa voidaan käyttää, kun käsi on saatu sisään.

Nyrkki-asentoa käytetään lisäksi nyrkitys-fistauksessa (punching), jossa rentoutuneeseen ja hyvin liukastettuun reikään (emätin tai peräaukko) nyrkkiä viedään hitaasti tai nopeasti sisään ja ulos.

Kokeneet fistattavat pystyvät rentouduttuaan ottamaan jopa kaksi kättä yhtä aikaa sisäänsä (double-fisting). Tässä tekniikassa nautinto syntyy peräaukon tai vaginan äärimmäisestä venytyksestä edestakaisen liikkeen sijaan.

Peräaukon ja suoliston anatominen rakenne mahdollistaa joillekin kokeneille fistattaville myös syväfistauksen (deep fisting), jossa käsi viedään hitaasti kyynärvartta myöten tai jopa syvemmälle peräaukkoon. Syväfistauksen nautinto syntyy pääasiassa kyynärvarren luiden aiheuttamasta venytyksestä peräaukon sulkijalihaksissa.

Fistaus saattaa olla terveydelle vaarallista, jos sitä ei suoriteta fistattavan ehdoilla, oikean fistaustekniikan puuttuessa eikä riittävästä liukastuksesta huolehdita.

Fistausta vastaanottava osapuoli voi altistua muun muassa repeämille ja tulehduksille. Noudatettaessa riittävää varovaisuutta (lyhyet viilatut kynnet, sormet ilman sormuksia ja kumi- tai nitriilihanskojen sekä riittävä liukuvoiteen tai rasvan käyttö) tapaturmat fistauksessa ovat kuitenkin erittäin harvinaisia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.