Liukuvoide

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Liukuvoidetta.

Liukuvoiteella eli liukasteella vähennetään ihon aiheuttamaa kitkaa yhdynnän aikana, masturboitaessa, lääkärin suorittaman operaation aikana tai sitä käytetään kireän esinahan löysäämiseen. Liukuvoidetta levitetään emättimen alueelle tai peniksen päähän ennen yhdyntää. Liukuvoidetta voidaan käyttää myös anaaliyhdynnässä.

Liukuvoiteita on monia erilaisia, löytyy vesi- , silikoni- ja öljypohjaisia. Öljypohjaiset eivät sovellu käytettäväksi kondomin kanssa, koska ne saattavat heikentää kondomin rakennetta ja johtaa sen puhkeamiseen. Pakkauksessa on lähes poikkeuksetta maininta onko kyseessä oleva tuote kondomiturvallinen. Kaikki vesipohjaiset liukuvoiteet ovat kondomiturvallisia.

Useimmat tavaratalot ja apteekit myyvät laadukkaita liukuvoiteita, apteekeissa valikoima on hieman parempi. Suurin valikoima erilaisia liukuvoiteita löytyy luonnollisesti seksikaupasta. Liukuvoiteiden hinnat liikkuvat muutamasta eurosta kymmeniin euroihin.

Liukuvoiteita on myös eri makuisia, lämmittäviä, viilentäviä, värillisiä ja erityisesti anaaliyhdyntään tarkoitettuja. Silikoniöljy-tuotteissa on monia hyviä puolia, se ei tahmaa, ei kuivu ja se ei tunnu kylmältä sitä levittäessä.

Liukuvoidetta voidaan käyttää myös esimerkiksi tamponin asettamisen helpottamiseksi.

Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.