G-piste

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee herkkää aluetta emättimen etuseinämässä. G-piste on myös televisio-ohjelma.

G-pisteeksi (Gräfenberg-spot) kutsutaan herkkää aluetta naisen emättimen etuseinämässä.[1] Sen olemassaolosta ei kuitenkaan olla yksimielisiä. Joidenkin naisten mukaan heillä ei ole G-pistettä, eikä lääketiede ole kyennyt varmistamaan G-pisteen olemassaoloa. Tätä teoriaa tukee myös se, että identtisiltä kaksosilta ei välttämättä molemmilta löydy G-pistettä, vaikka he muuten olisivat samanlaisia monella eri tapaa.lähde?

Väitetysti G-piste sijaitsee yleensä noin neljän sentin syvyydessä emättimen etuseinämän keskivaiheilla. G-pisteen nimesivät 1980-luvulla Beverly Whipple ja John Perry[2] gynekologi Ernst Gräfenbergin mukaan.[2]

Merkitys naisen seksuaalisuudessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monet naiset kokevat G-pisteen hyväilyn miellyttävänä vasta ollessaan jo valmiiksi seksuaalisesti kiihottuneita. G-pistettä voidaan stimuloida hankaamalla tai painelemalla esimerkiksi sormin. Jotkin yhdyntäasennot edesauttavat miehen siittimen osumista G-pisteen alueelle emättimessä. G-pisteen stimulointi aiheuttaa erilaisen, joidenkin mukaan voimakkaamman orgasmin kuin klitoriksen stimulaatio, ja saattaa aiheuttaa ejakulaation.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Natalie Angier: Woman: an intimate geography, s. 75. Houghton Mifflin Harcourt, 1999. ISBN 9780395691304. Google book (limited preview). (englanniksi)
  2. a b MTV3.fi – Helmi: G-piste löytynyt?


Tämä anatomiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.