Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia
Kehittäjä Intelligent Systems
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Fire Emblem
Julkaistu

20. huhtikuuta 2017
(Japani)
19. toukokuuta 2017 (Eurooppa)
19. toukokuuta 2017 (Pohjois-Amerikka)

20. toukokuuta 2017 (Australia)
Lajityyppi Vuoropohjainen strategiapeli / taktinen roolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Nintendo 3DS
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia (jap. ファイアーエムブレム エコーズ もうひとりの英雄王, Fire Emblem Echoes: Mō Hitori no Eiyū-ō) on Fire Emblem -videopelisarjaan kuuluva vuoropohjainen strategiapeli ja kolmas sarjan peli Nintendo 3DS -käsikonsolilla. Peli on uudelleen tehty versio sarjan toisesta pelistä, Fire Emblem Gaidenista, ja on sarjan viidestoista osa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fire Emblem Echoes perustuu pelisarjan toiseen osaan, joka esitteli paljon uusia pelimekaniikkoja, joita ei sarjan myöhemmissä osissa ole käytetty uudelleen. Tästä syystä peli eroaa osin huomattavasti sarjan muista uudemmista osista, vaikka peruspelimekaniikat ovat samanlaisia kuin sarjan muissa osissa. Taistelut ovat vuoropohjaisia ja niiden tavoitteena on ohjata omia joukkoja tietyn tavoitteen saavuttamiseksi. Pelin taistelut käydään ruudukoksi jaetulla kentällä. Hahmojen liikkumiseen vaikuttavat paitsi hahmojen kyvyt myös maasto. Jokaisella pelaajan hahmolla on tietyt taidot ja tilastot, kuten taso (level), hyökkäys (attack) ja puolustus (defence). Osallistumalla taisteluihin hahmot keräävät kokemusta (experience), jonka avulla ne kehittyvät korkeammille tasoille. Kullakin hahmolla on oma hahmoluokkansa, joka määrää muun muassa sen, mitä aseita hahmo voi käyttää. Eri luokilla on myös omat erityiskykynsä, esimerkiksi maagit käyttävät loitsuja ja pegasusratsastajat voivat lentää vaivattomasti esteiden yli. Hahmon luokkaa on mahdollisuus muuttaa tietyin ehdoin ympäri pelimaailmaa sijoitelluisa pyhätöissä, kun se on kerännyt tarpeeksi kokemusta.

Mikäli hahmo kaatuu taistelussa, se kuolee, eikä sitä enää voi käyttää taistelussa ellei peliä jatketa aiemmasta tallennuskohdasta. Pelissä on kuitenkin mahdollista valita tietty pelitila (Newcomer Mode), jossa kaatuneet hahmot katoavat lopputaistelun ajaksi kentältä, mutta palaavat takaisin taistelun päätyttyä. Taistelujen välissä on mahdollista liikuttaa päähenkilöitä maailmankartalla ja esimerkiksi vierailla kylissä ja käydä uusia taisteluja aiemmin läpäistyillä kentillä. Tarina on jaettu kuuteen lukuun ja siinä edetään pääasiassa hahmojen välisen dialogin kautta. Pelissä on mahdollista pelata kahdella vaikeustasolla.

Gaidenin myötä Echoesissa on sarjan muihin osiin verrattuna monia omalaatuisia pelimekaniikkoja: Gaiden esitteli sarjaan maailmankartan, jolla voi liikkua vapaasti, minkä lisäksi hahmoilla on koko pelin ajan vain yhdet aseet, joita voi kuitenkin vaihtaa tarinan kuluessa, ja taikomiseen käytettään HP-pisteitä. Lisäksi Echoesissa on erotukseksi Gaidenista ja muista sarjan peleistä useita omia ominaisuuksia: Se sisältää hahmoja, joita alkuperäisessä pelissä ei ollut, luolastoja, joita tutkitaan 3D-ympäristössä ja joissa voi kohdata sattumanvaraisia vihollisia, väsymysmekaniikan, sekä keinon kääntää aikaa taaksepäin pelaajan vuorolla.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu Archaneasta länteen sijaitsevalle Valentian mantereelle (joka Fire Emblem Awakeningin aikaan se tunnetaan nimellä Valm). Muinaisina aikoina kaksi sisarusjumalaa, maalohikäärme Mila ja sodan lohikäärme Duma, hallitsivat Valentiaa yhdessä vuosisatoja, mutta päätyivät tuhoisaan riitaan, jonka seurauksena manner jaettiin kahteen valtioon. Pohjoiseen perustettiin Duman johdolla Rigelin valtio, jossa voiman ajateltiin olevan tärkeintä maailmassa. Etelään syntyi Milan johdolla Zofian valtio, jossa ihmiset keskittyivät nautintoon, eikä heidän koskaan tarvinnut nähdä nälkää tai elää kurjuudessa.

Peli alkaa, kun päähenkilöt Alm ja Celica ovat lapsia Ramin kylässä Zofian eteläosassa. He kohtaavat ystävineen metsässä miehen, joka etsii Celicaa. Almin setä Mycen puolustaa heitä, mutta joutuu kuitenkin viemään Celican Novisin luostarisaarelle turvaan. Vuosia myöhemmin Mycen ja Alm saavat tiedon, että kenraali Desaix on murhannut Zofian kuninkaan ja anastanut vallan. Alm lähtee vapauttamaan kuningaskuntaa. Samaan aikaan Celica lähtee Novisin luostarista kohti Milan temppeliä nähtyään enneunen Almin kohtalosta sekä selvittääkseen, miksi Zofiassa on yhtäkkiä rauhatonta ja huonot sadot. Almin vapautettua Zofian linnan hän ja Celica kohtaavat, mutta joutuvat riitoihin keskenään ja jatkavat omia polkujaan. Alm lähtee päihittämään Desaix’ta ja puolustamaan Zofiaa pohjoisen Rigelin kuninkaalta; Celica jatkaa matkaansa kohti Milan temppeliä. Matkojensa varrella he ymmärtävät kaiken johtuvan Duman orastavasta hulluudesta sekä tämän seuraajien suunnitelmista palauttaa hänen valtansa. Celica paljastuu Zofian kadonneeksi prinsessaksi, kun taas Alm paljastuu Rigelin prinssiksi. Alm ja Celica joukkoineen voittavat Duman ja tämän seuraajat ja yhdistävät Valentian yhdeksi kuningaskunnaksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.