Fire Emblem (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fire Emblem
Kehittäjä Intelligent Systems
Julkaisija Nintendo
Säveltäjä Yuka Tsujiyoko
Pelisarja Fire Emblem
Julkaistu
  • JP 25. huhtikuuta 2003
  • NA 3. marraskuuta 2003
  • EU 16. kesäkuuta 2004
Lajityyppi taktinen roolipeli
Pelimuoto yksinpeli, 2 pelaajan moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fire Emblem (jap. ファイアーエムブレム 烈火の剣, Fire Emblem: Rekka no Ken, suom. "Liekehtivä miekka") on Intelligent Systemsin kehittämä ja Nintendon julkaisema taktinen roolipeli. Peli on julkaistu vuonna 2003 Game Boy Advancelle.

Peli kuuluu Fire Emblem -sarjan seitsemän osa. Se on ensimmäinen sarjan peli, joka julkaistiin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Peli toimii johdantona Japanissa julkaistulle sarjan edelliselle osalle Fire Emblem: Fūin no Tsurugi.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli seuraa kolmen ylhäisen hahmon tarinaa. Ensimmäisten 10 tehtävän päähahmo on Lyndis, Caelin markiisin tytär joka on elänyt pitkän aikaa Sacaen tasangoilla paimentolaisten kanssa. Hän saa tietää totuuden syntyperästään, ja lähtee Caeliniin tapaamaan isoisäänsä Hausenia. Caelinin vallananastaja Lundgren koettaa tehdä kaikkensa pysäyttääkseen Lyndisin saattueen. Ensimmäiset 10 tehtävää muodostavat pelin tutoriaalin.

Seuraavien 20 tehtävän päähahmoja ovat ylimykset Eliwood ja Hector. Pääjuoni vyörähtää käyntiin Eliwoodin isän kadotessa merkillisesti, ja häntä etsiessään Eliwood törmää erikoisiin merkkeihin sotavalmisteluista, ja vaaralliseen mustaan maagiin nimeltä Nergal joka haluaa tuhota koko maailman. Ensimmäisellä pelikerralla tapahtumia seurataan Eliwoodin näkökulmasta, ja toisella Hectorin näkökulmasta.

Pelin päähahmoissa oli muutamia erikoisia puolia: Lyndis on ensimmäinen Fire Emblem -sarjan naispuolinen päähahmo, ja Hector on ensimmäinen päähahmo, joka käyttää kirvestä miekan sijaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.