Ferdinand Flocon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ferdinand Flocon (1. marraskuuta 1800 Pariisi - 15. maaliskuuta 1866 Lausanne, Sveitsi) oli ranskalainen toimittaja, poliitikko ja yksi väliaikaisen hallituksen perustajajäsenistä Ranskan toisen tasavallan alussa 1848. Tunnetuin hänen kirjoittamansa kirja oli Salon de 1824, joka julkaistiin vuonna 1824.

Ferdinand Flocon noin vuonna 1848.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ferdinand Flocon syntyi vuonna 1800 Pariisissa. Hän oli Chappe-puhelinpalvelun työntekijän poika. Hän aloitti ensin opettajan ammatissa ja oli mukana eräässä liberalismiliikkeessä. Kyseinen ryhmä valmistautui kaatamaan monarkian kuninkaan kuollessa. Flocon ei ollut sosialisti, mutta uskoi järjestäytyneeseen työhön ja oikeuteen työskennellä. La Réforme -lehden päätoimittajana hän julkaisi artikkeleita Pierre-Joseph Proudhonin lisäksi Mikhail Bakuninilta, Constantin Pecqueurilta, Friedrich Engelsiltä ja Karl Marxilta.[1]

Vallankumous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helmikuussa 1848 järjestetyssä vallankumouksessa Floconin nimi oli kirjoitettu yhteen väliaikaisen hallituksen luetteloon, ja hän esiintyi aluksi vain Louis Blancin, Albert ja Armand Marrastin sihteerinä tunnustaakseen läsnäolonsa muille jäsenille.

Pilakuva Ferdinandista vuodelta 1849.

Huhtikuussa 1848 Flocon valittiin Seinen departementin edustajaksi perustamiskokouksessa.[1] Näissä vaaleissa vain 285 uusista 851 edustajasta oli ollut tasavallan edustajia ennen helmikuun vallankumousta ja vain kuusi radikaalin tasavallan ehdokasta valittiin. Toimeenpaneva komitea valitsi Floconin kauppa- ja maatalousministeriksi 28. kesäkuuta 1848.

Viimeiset vuodet ja kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flocon muutti Sveitsiin, missä hän työskenteli kirjakauppiaana Genevessä ja Lausannessa. Ranskan hallituksen painostuksesta hänet asetettiin kotiarestiin Zürichissä, jossa hän asui köyhyydessä.[1] Hän kuoli 15. maaliskuuta 1866 tuntemattomissa olosuhteissa Lausannessa, ilmeisesti ruoan puutteen vuoksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Ferdinand Flocon www.ohio.edu. Viitattu 6.8.2019.