Eva Pinkelnig

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eva Pinkelnig
Henkilötiedot
Syntynyt27. toukokuuta 1988 (ikä 35)
Dornbirn, Itävalta
Mäkihyppääjä
Pituus 159 cm
Seura Itävalta SK Kehlegg-Vorarlberg
Suksimerkki Fischer
Maailmancup
Kaudet 2014-
Voitot 15
Palkintokorokkeella 45

Tietolaatikko päivitetty 24. maaliskuuta 2024

Aiheesta muualla
www.eva-pinkelnig.at
Mitalit
Maa:  Itävalta
Mäkihyppy
MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Seefeld 2019 joukkuemäki
Hopeaa Hopeaa Seefeld 2019 sekajoukkuemäki
Hopeaa Hopeaa Planica 2023 normaalimäki
Hopeaa Hopeaa Planica 2023 joukkuemäki

Eva Pinkelnig (s. 27. toukokuuta 1988 Dornbirn) on itävaltalainen mäkihyppääjä, maailmancupin voittaja ja MM-mitalisti. Seuratasolla Pinkelnig edustaa SK Kehlegg-Vorarlbergiä.

Pinkelnig sijoittui kahdeksanneksi Falunin MM-kilpailuissa 2015. Seefeldin MM-kilpailuissa 2019 Pinkelnig saavutti hopeaa ensimmäistä kertaa ohjelmassa olleessa naisten joukkuemäessä. Hän saavutti hopeaa myös sekajoukkuemäessä ja sijoittui normaalimäen kilpailussa viidenneksi. Oberstdorfin MM-kilpailuissa 2021 hän sijoittui normaalimäessä 32:nneksi. Pekingin olympialaisissa 2022 hän sijoittui normaalimäessä 20:nneksi. Planican MM-kilpailuissa 2023 Pinkelnig saavutti normaalimäessä ja joukkuemäessä hopeaa sekä oli suurmäessä kuudes.

Pinkelnig debytoi mäkihypyn maailmancupissa joulukuussa 2014 Lillehammerissa normaalimäen kilpailussa. Hän sijoittui tuolloin sijalle 15 ja saavutti heti ensimmäiset maailmancupin pisteensä. Kymmenen parhaan joukkoon hän sijoittui ensimmäisen kerran oltuaan viides Sapporossa tammikuussa 2015. Ensimmäisen palkintosijansa hän saavutti oltuaan kolmas Nižni Tagilissa joulukuussa 2015. Toisen ja kolmannen palkintosijansa hän saavutti oltuaan kolmas Lillehammerissa ja Trondheimissa maaliskuussa 2019. Hän sijoittui kauden 2018–2019 kokonaiskilpailussa kuudenneksi.

Kaudella 2019–2020 Pinkelnig saavutti ensimmäisen osakilpailuvoittonsa tammikuussa Sapporossa. Lisäksi hän voitti kaksi kertaa Zaōssa, sijoittui Lillehammerissa toiseksi ja Sapporossa kolmanneksi. Sekä Râșnovissa että Hinzenbachissa hän sijoittui kolmanneksi ja toiseksi. Ljubnossa hän oli toinen. Hän oli kolmas sekä Raw Airin yhteispisteissä että maailmancupin kokonaiskilpailussa.

Marraskuussa 2022 Pinkelnig sijoittui Wisłassa kauden avauksessa kolmanneksi ja voitti seuraavan päivän kilpailun. Joulukuussa hän oli Lillehammerissa toinen normaalimäessä ja kolmas suurmäessä. Hän voitti Villachin molemmat kilpailut. Ljubnossa hän oli ensimmäisen kilpailun toinen ja voitti toisen kilpailun. Sapporossa hän oli molemmissa kilpailussa kolmas. Zaõn ensimmäisessä kilpailussa hän sijoittui toiseksi ja voitti jälkimmäisen kilpailun. Hinterzartenissa hän sijoittui jälkimmäisessä kilpailussa kolmanneksi. Hinzenbachissa hän voitti ensimmäisen kilpailun ja sijoittui jälkimmäisessä kilpailussa toiseksi. Râşnovin molemmissa kilpailuissa hän oli toinen. Lillehammerissa hän sijoittui kolmanneksi. Hän voitti maailmancupin kokonaiskilpailun.

Maailmancupkaudella 2023–2024 Pinkelnig voitti Oberstdorfissa ja sijoittui Villachin molemmissa kilpailuissa toiseksi. Hän voitti Sapporon ensimmäisen kilpailun. Ljubnossa hän saavutti voiton ja kakkossijan. Hän voitti Hinzenbachin molemmat kilpailun ja oli Lahdessa kolmas. Hän sijoittui Oslossa kolmanneksi, Trondheimissa toiseksi ja kolmanneksi sekä Raw Air -kiertueen kokonaispisteissä kolmanneksi. Hän voitti Planican kilpailun. Naailmancupin kokonaiskilpailussa hän sijoittui toiseksi.

Continental Cupissa Pinkelnig on sijoittunut parhaimmillaan toiseksi Notoddenin kilpailussa joulukuussa 2014.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.