Erik Guay

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Erik Guay
Erik Guay
Maa: Kanada
Miesten alppihiihto
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Garmisch-Partenkirchen 2011 syöksylasku

Erik Guay (s. 5. elokuuta 1981 Mont Tremblant, Québec, Kanada) on kanadalainen alppihiihtäjä, supersuurpujottelun maailmancupin voittaja ja syöksylaskun maailmanmestari.

Guay saavutti ensimmäisen voittonsa maailmancupin osakilpailussa Garmisch-Partenkirchenin syöksylaskussa helmikuussa 2007. Kun hän voitti kisan, hänestä tuli ensimmäinen kanadalainen 13 vuoteen ja ensimmäinen kautta aikojen Québecistä, joka on voittanut maailmancupin osakilpailun. Syöksylaskucupissa hän oli kolmas. Kaudella 2009–2010 hän voitti supersuurpujottelukilpailut Kvitfjellissä ja Garmisch-Partenkirchenissä. Samalla kaudella hän voitti myös supersuurpujottelucupin kokonaiskilpailun. Kaudella 2013–2014 Guay voitti Val Gardenan sekä Kvitfjellin syöksylaskut. Syöksylaskucupissa hän sijoittui kolmanneksi. Kolmen parhaan joukkoon hän on sijoittunut kaikkiaan 23 kertaa (kauden 2015–2016 loppuun mennessä).

Talviolympialaisissa 2006 Guay oli lähellä mitalia, kun hän oli neljäs super-G:ssä loukkaantumisestaan huolimatta. St. Moritzin MM-kilpailuissa 2003 hän sijoittui kuudenneksi sekä syöksylaskussa että supersuurpujottelussa. Åren MM-kilpailuissa 2007 hän oli syöksyssä neljäs jääden pronssista 0,02 sekunnin päähän sekä super-G:ssä kuudes vain 0,03 sekuntia kolmannesta sijasta jääneenä. Vancouverin olympialaisissa 2010 hän oli viides sekä syöksylaskussa että supersuurpujottelussa. Ensimmäisen arvokisamitalinsa Guay saavutti voitettuaan Garmisch-Partenkirchenin MM-kilpailuissa 2011 kultaa syöksylaskussa. Sotšin olympialaisissa 2014 hän oli syöksylaskussa kymmenes.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.