Epic Movie

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Epic Movie
Epic Movie poster.jpg
Ohjaaja Jason Friedberg ja Aaron Seltzer
Käsikirjoittaja Jason Friedberg ja Aaron Seltzer
Pääosat Kal Penn, Adam Campbell, Jennifer Coolidge, Jayma Mays, Faune A. Chambers
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 2007
Kesto 89 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Date Movie
Seuraaja Mitäs me spartalaiset
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Epic Movie on vuonna 2007 ilmestynyt yhdysvaltalainen komediaelokuva, joka on jatkoa vuoden 2006 Date Movielle ja Scary Movie -sarjalle. Tällä kertaa elokuvassa parodioitiin lähes kaikkia vuosina 2005–2006 valmistuneita suuria elokuvia, kuten Jali ja suklaatehdas, Narnian tarinat: Velho ja leijona, Hurjapäät: Tokio Drift, Teräsmies, Da Vinci -koodi, Harry Potter, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu, Nacho Libre, Snakes on a Plane, X-Men, Klik! ja Borat. Osansa sai myös MTV Cribs -televisiosarja. Elokuva ei ole saanut kriitikoilta kovinkaan paljoa ylistystä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina kertoo, kuinka neljä nuorta aikuista löytää lipun, jolla he pääsevät tutustumaan Willy Wonkan herkkuja sisältävään tehtaaseen. Käy kuitenkin ilmi, ettei tehtaaseen pääseminen ollutkaan kovin hyvä asia; nyt pitäisi sitten päästä tehtaasta poiskin. He pääsevät erään kaapin läpi pakenemaan salaperäiseen Gnarniaan.

Gnarniassa he saavat selville kuka hallitsee ankaralla tavalla Gnarniaa: katala White Bitch. Eräs nuorista, Edward, oli kuitenkin tehnyt liiton White Bithchin kanssa; hän oli luvannut Bitchille paljastavansa muiden olinpaikan. Samoihin aikoihin, kun Edward on vankina Bitchin luona, muut menevät kehittämään kykyjään hieman vanhaksi käyneen Harry Potterin ja kumppaneiden luokse, jotta voisivat päästä Gnarniaa oikein hallitsevan "Aslon" luokse.

Edward kokee iloisen yllätyksen, kun hänet saapuu pelastamaan merirosvo Jack Swallows (Jack Nielee). Jackin omaperäisen toiminnan ansiosta, Edward pääsee pakenemaan Jackin mukana merirosvolaivaan. Rosvot kertovat myös millaista on olla piraatti. Lopulta selvisi, kuinka Jack olikin tehnyt sopimuksen Bitchin kanssa, joten Edward joutuu takaisin selliin.

Päästyään toivottuun tulokseen Harry Potterin luona, muut pääsevät tekemään odotetut retken Aslon luokse. Heidän pitää kuitenkin tehdä jotain vastapalvelukseksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Adam Campbell   …  Peter Pervertski/Teräsmies  
 Kal Penn   …  Edward Pervertski  
 Faune A. Chambers   …  Susan Pervertski  
 Jayma Mays   …  Lucy Pervertski  
 Jennifer Coolidge   …  The White Bitch of Gnarnia  
 Crispin Glover   …  Willy  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.