Adam Campbell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adam Campbell
Henkilötiedot
Koko nimi Adam Jones
Syntynyt7. marraskuuta 1980 (ikä 43)
Bath,  Iso-Britannia
Näyttelijä
Merkittävät roolit Peter Pervertski
(Epic Movie)
Cal Vandeusen
(Harper’s Island)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Adam Campbell (alun perin Adam Jones; s. 7. marraskuuta 1980 Bath) on englantilainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten elokuvista Date Movie (2006) ja Epic Movie (2007). Hän näytteli myös televisiosarjassa Harper’s Island (2009).

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Campbell kävi Beechen Cliffin koulun, jossa hän kuului Drama Clubiin, liittyi Musical Youth Theatre Companyyn ja esiintyi paikallisessa Theatre Royalissa. Saatuaan tutkintonsa University of Exeteristä, jossa hän jakoi huoneensa Idols-voittaja Will Youngin kanssa, hän kouluttautui Royal Academy of Dramatic Artissa 2001:n ja 2004:n välillä. Valmistumisen jälkeen Campbell muutti Amerikkaan tavoittelemaan parempia rooleja.

Campbell sai roolin tilannekomediassa, Commando Nannyssa, jonka suunniteltiin näytettävän vuonna 2004. Myöhemmin hän esiintyi pääosassa Alyson Hanniganin kanssa parodiassa Date Movie, joka tuli teattereihin 2006 . Hän myös esiintyi pääosassa You Are Here -elokuvassa, jonka ensi-ilta oli vuonna 2007. Kuitenkin yksi hänen suurimmista rooleistansa oli Epic Moviessa, jossa hän näytteli pääosaa, Peter Pervertskiä. Campbell näytteli myös Harper's Islandissa Cal Vandeusenia.

Campbell avioitui näyttelijä Jayma Maysin kanssa vuonna 2007 Epic Movieta tehdessään. Pari tapasi ensimmäistä kertaa elokuvan kulisseissa.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Muuta
2006 Date Movie Grant Fockyerdoder
2007 Epic Movie Peter Pervertski
2008 Harper’s Island Cal Vandeusen televisiosarja
2010 Day One Zach televisioelokuva
2012 Viiden vuoden kihlaus Gideon
2014 Mixology Ron televisiosarja