Harper’s Island

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Harper’s Island
Tyyli jännitys, kauhu
Kestoaika 42 minuuttia
Luoja(t) Jeffrey Bell
Ari Schlossberg
Jon Turteltaub
Pääosissa Elaine Cassidy
Christopher Gorham
Katie Cassidy
Jim Beaver
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Verkko Yhdysvallat CBS
Suomi Nelonen
Jaksoja 13
Ikäraja K-15 (TV), K-18 (dvd, tarkastamaton)
Aiheesta muualla
IMDb

Harper’s Island on 13-osainen Ari Schlossbergin luoma yhdysvaltalainen kauhu- ja jännityssarja. Vancouverin edustalla sijaitsevalla Bowen Islandilla kuvatun sarjan ensiesitys CBS:llä oli keväällä 2009. Suomessa sarjaa esitti Nelonen 3. syyskuuta[1] - 26. marraskuuta 2009.[2] Sarjan juoni on sekoitus elokuvia Tiedän mitä teit viime kesänä, Verisempi viikonloppu ja Scream yhdistettynä kirjaan Eikä yksikään pelastunut. Näyttelijät saivat tietää roolihahmonsa kuolemasta vasta sinä päivänä, jona he saivat käsikirjoituksen käsiinsä.[3] Ainoa näyttelijä, joka tiesi sopimuksensa pituuden, oli Richard Burgi.[4]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Henry Dunn ja Trish Wellington ovat sukulaistensa ja ystäviensä kanssa lähdössä viettämään pariskunnan häitä 60 kilometrin päässä Seattlesta sijaitsevalle Harper’s Island -lomasaarelle. Seitsemän vuotta aiemmin sarjamurhaaja John Wakefield on tappanut kuusi saaren asukasta, mukaan lukien sheriffi Charlie Millsin vaimon. Mills ampui Wakefieldin, joka on haudattu syrjäiseen hautaan saaren hautausmaan ulkopuolelle.

Vaimonsa kuoltua sheriffi Mills lähetti tyttärensä Abbyn asumaan mantereelle. He kohtaavat ensi kertaa murhien jälkeen Abbyn palatessa saarelle lapsuudenystävänsä Henryn hääseurueessa.

Joka jaksossa kuolee joku hääseurueen jäsen, ja usein joku muu saarella oleva.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Jakso 1: Kotiinpaluu: Ensimmäisessä jaksossa Abby palaa häävieraana lapsuudenkotiinsa Yhdysvaltain luoteisrannikon Harper’s Islandille seitsemän vuotta sen jälkeen, kun sarja murhia rikkoi saaren rauhan. Ihmiset uskovat kauhujen olevan menneisyyttä, mutta Abbyn mielestä kaikki ei silti ole kohdallaan. Ei mene aikaakaan, kun veri jälleen virtaa Harper’s Islandilla. Joku murhaa hääseurueen jäseniä yksi kerrallaan.
  • Kuolleet: - Marty Dunn ja Ben Wellington
 • Jakso 2: Aarteenetsintä: Hääseurue hajaantuu saaren metsiin aarteenetsinnän merkeissä. Abby törmää koulutoveriinsa, joka ei ole päässyt yli seitsemän vuoden takaisista tapahtumista. Jimmyn ja Shanen kauriinmetsästyksellä on karmaiseva lopputulos.
  • Kuolleet: Lucy Daramour, Kelly Seaver ja Pastori Fain
 • Jakso 3: Ka-Blam: Abby järkyttyy kuullessaan ystävänsä Kellyn kuolemasta, eikä usko seriffi-isäänsä, joka pitää kuolemaa itsemurhana. Henry saa selville, että Trishin entinen rakastaja Hunter Jennings on saarella. Hunter puolestaan ei suostu lähtemään saarelta ilman korvausta, vaan alkaa kiristää Trishin isältä rahaa.
  • Kuolleet: Hunter Jennings
 • Jakso 4: Kalastusretki: Sulhaspojat vievät Henryn polttaripäivänään kalastamaan, ja seurue törmää keskellä ulappaa autionnäköiseen veneeseen. Trishin polttareihin kutsuttu meedio reagoi Abbyyn voimakkaasti ja varoittaa tämän olevan vaarassa.
  • Kuolleet: Joel Booth
 • Jakso 5: Harjoitukset: Trish lähtee isänsä kanssa pyöräretkelle, joka muuttuu arvaamatta vaaralliseksi. Madison ja J.D. löytävät yhteisen sävelen, ja Henry tekee kirkosta epämiellyttävän löydön. Hääharjoitus saa traagisen päätöksen.
  • Kuolleet: Thomas Wellington
 • Jakso 6: Tutkijat: Järkyttynyt hääseurue palaa majatalolle kuulusteluja varten. Trish järkyttää sisartaan paljastuksella. J.D., Henry ja Abby alkavat epäillä, että John Wakefield ei olekaan kuollut, ja aloittavat oman epävirallisen ”tutkimuksensa”.
  • Kuolleet: Richard Allen
 • Jakso 7: Paljastus: Hääseurue valmistautuu lähtemään saarelta, kun seriffi päättelee murhaajan olevan yksi seurueen jäsenistä. Tapahtumat tuovat menneisyyden Abbyn mieleen, ja hän auttaa Trishiä tämän surutyössä. Abbyn isä paljastaa salaisuuden, joka yhdistää Abbyn perheen Wakefieldiin.
  • Kuolleet: Malcolm Ross
 • Jakso 8: Sieppaus: Shea huomaa Madisonin kadonneen, ja tytön etsintä paljastaa uusia kauheuksia. Sully haluaa vain pelastaa oman henkensä, mikä aiheuttaa pahaa verta hääseurueessa. J.D. neuvoo seriffi Millsin Cole Harkinin luo, mutta miesten kohtaaminen keskeytyy rajusti.
  • Kuolleet: J.D. Dunn, Apulaissheriffi Garret ja Cole Harkin
 • Jakso 9: Tunnelit: John Wakefieldin päiväkirja paljastaa järisyttävän mahdollisuuden Abbyn menneisyydestä. Hääseurueen jäsenet alkavat kääntyä toisiaan vastaan, mutta löydettyään saaren alla risteilevät tunnelit he ryhtyvät etsimään Bethiä niistä.
  • Kuolleet: Katherine Wellington ja Beth Barrington
 • Jakso 10: Turvapaikka: Hääseurue yrittää paeta saarelta Jimmyn veneellä, mutta satamassa tapahtuva räjähdys pilaa suunnitelman. Abby kutsutaan salaperäiseen kohtaamiseen, jonka aikana Madison kertoo hämmentävän asian sieppaajastaan.
  • Kuolleet: Maggie Krell, Charlie Mills, Konstaapeli Coulter ja Konstaapeli Riggens
 • Jakso 11: Vastarinta: Vaikka Abbyn isä on kuollut, John Wakefield jatkaa tappamista. Jäljelle jääneet kehittävät rohkean suunnitelman, jonka tarkoitus on saada hänet satimeen. Madison saa selville, ettei Wakefield ehkä toimikaan yksin.
  • Kuolleet: Chloe Carter, Cal Vandeusen, Shane Pierce, Nikki Bolton ja Apulaissheriffi Lillis
 • Jakso 12: Vangitseminen: Hääseurueen jäljellä olevat jäsenet ehtivät jo huokaista helpotuksesta, kun käykin ilmi, että joku heistä on auttanut John Wakefieldiä. Muut epäilevät Jimmyn olevan Wakefieldin kätyri, mutta Abby uskoo ystävänsä syyttömyyteen. Lopulta Henry paljastuu Wakefieldin apuriksi.
  • Kuolleet: Patricia ”Trish” Wellington ja Danny Brooks
 • Jakso 13: Pako: Sarjan päätösjaksossa eloonjääneet odottavat rannikkovartioston saapumista, mutta Wakefield ja Henry vainoavat heitä, ja aika käy vähiin. Ketkä lopulta selviävät hengissä, ja onko kaikki kuitenkaan sitä, miltä näyttää?
  • Kuolleet: - Christopher ”Sully” Sullivan, John Wakefield ja Henry Dunn

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abby Mills, ”Kiltti tyttö” (Elaine Cassidy) on Henry Dunnin paras ystävä. Hän lähti saarelta kun hänen isänsä Charlie lähetti hänet pois hänen äitinsä Sarahin kuoltua. Palatessaan saarelle hän yrittää parantaa välejä isänsä ja entisen poikaystävän Jimmy Mancen kanssa. Hän viettää paljon aikaa sulhaspoikien kanssa. Kun hän löytää John Wakefieldin päiväkirjan, jonka tämä kirjoitti ollessaan vankilassa, hän saa tietää että John Wakefield ja hänen äitinsä Sarah ovat saaneet lapsen. Aluksi hän luulee että hän on itse se lapsi, kunnes paljastuu että hänen paras ystävänsä Henry Dunn on Wakefieldin poika ja samalla Abbyn velipuoli. Pian hänelle paljastuu Henryn ja Wakefieldin olevan syyllisiä kaikkiin murhiin. Shea ja Madison Allenin paon jälkeen, Henry kääntyy Wakefieldiä vastaan ja kidnappaa Abbyn sekä Jimmyn, suunnitelmanaan pettää Wakefield ja luoda oma lapsuuden unelmansa elää saarella kahdestaan Abbyn kanssa. Abby suunnittelee pakoaan Jimmyn kanssa. Kun Henry antaa Abbyn nähdä Jimmy viimeisen kerran, Abby laittaa tiirikan suuhunsa ja suutelee Jimmyä. Abby onnistuu pakenemaan Henryä rantakalliolle asti. Kun Abby huutaa Henrylle ”En tahdo sinua”, Henry raivostuu. Pian Jimmy kuitenkin juoksee Henryä kohti takaapäin ja tönäisee hänet alas pudoten itsekin. Lopuksi Abby lävistää Henryn valasveitsellä. Kuolevan Henryn viimeiset sanat Abbylle ovat: ”Minä rakastan sinua.” Ranniovartiosto saapuu hakemaan Abbyn ja Jimmyn pois.

Selviytyminen - Yhdysvaltain rannikkovartiosto pelastaa Abbyn ja Jimmyn

Tapot - Henry Dunn

Esiintymiset - Jaksot 1–13


Henry Dunn, ”Sulhanen” (29. uhri) (Christopher Gorham) on Abbyn paras ystävä. Kun hänen vanhempansa kuolivat seitsemän vuotta sitten, Marty-setä otti hänet ja J.D.:n huostaansa. Toiseksi viimeisessä jaksossa paljastuu Henryn olevan John Wakefieldin poika ja toinen murhaajista sekä Abbyn velipuoli. Hänen motiivikseen paljastuu hänen pakkomielteensä Abbyyn. Henryn mielestä tappaminen on hänen tapansa toteuttaa lapsuuden unelmansa, eli elää saarella kahdestaan Abbyn kanssa. Suurimman osan tarinasta Henry esittää selviytyjille epävirallista johtajaa, mutta on todellisuudessa järjestänyt koko tilanteen ja vastuussa suurimmasta osasta murhista. Hän kääntyy isäänsä vastaan suojellakseen Abbya. Hän kidnappaa Abbyn ja Jimmyn sekä lavastaa heidän kolmen kuolemat. Hänen suunnitelmanaan on pakottaa Jimmy allekirjoittamaan tunnustus kaikista murhista, jotta Henry ja Abby voisivat elää kahdestaan saarella. Siitä huolimatta Abbyn reaktio Henryn tunnustukseen on pakoyritys, mutta hän uskoo että voi jakaa unelmansa Abbyn kanssa ja vie Abbyn sanomaan hyvästit, jolloin Abby onnistuu livauttamaan Jimmylle tiirikan. Kun Abby pääsee pakenemaan Henryä rantakalliolle, Jimmy, joka on onnistunut tiirikoimaan itsensä vapaaksi, tönäisee Henryn kalliolta alas suojellakseen Abbyä.

Kuolema - Kun 13. jaksossa Henry ja Jimmy olivat pudonneet kalliolta alas, Abby juoksee Jimmyn luokse. Henryn lähestyessä Abbyä takaapäin, Abby iskee Henryä valasveitsellä vatsaan. Henryn viimeiset sanat ovat: ”Abby, minä rakastan sinua.”

Tapot - Ben Wellington, Pastori Fain, Hunter Jennings, Thomas Wellington, Richard Allen, Malcolm Ross, J.D. Dunn, Katherine Wellington, Trish Wellington, Christopher ”Sully” Sullivan, John Wakefield.

Esiintymiset - Jaksot 1–13

Tappaja - Abby Mills


Patricia ”Trish” Wellington, ”Morsian” (26. uhri) (Katie Cassidy) on Henryn morsian. Hän rakastaa Henryä, mutta hänen isänsä paheksuu tätä. Wellingtonit ovat rikkaita, joten Trishin viikon kestävissä juhlissa Harper’s Islandilla on paljon tekemistä, ruokaa sekä hauskaa ystäville ja sukulaisille. Trish rakastaa isäänsä ja siskoaan, kun taas Henry ei pidä hänen isästään.

Kuolema - Kun 12. jaksossa John Wakefield jahtaa Trishiä, Trish juoksee Henryn luokse. Kun hän paljastaa Trishille olevansa Wakefieldin apuri, Trish yrittää paeta mutta Henry tarttuu häneen ja työntää tikarin Trishin kylkeen. Trish kuolee sulhasensa käsiin.

Esiintymiset - Jaksot 1–13

Tappaja - Henry Dunn


Chloe Carter, ”Flirtti” (24. uhri) (Cameron Richardson) on yksi Trishin morsiusneidoista ja Calin tyttöystävä. Hän on seksikäs, flirttaileva ja impulsiivinen sekä miettii aina miten elää mahdollisimman täyttä elämää. Hän on yllättävän kiinnostunut sarjamurhaajista, kuten John Wakefieldistä. Hän on älykäs nainen, joka etsii romanssia ja rakkautta. Aluksi hänen suhteensa poikaystäväänsä Caliin vaikuttaa pinnalliselta hänen luonteestansa sekä kiinnostuksestaan Sullya ja Martya kohtaan johtuen. Lopulta tapahtumat paljastavat, että Chloen tunteet Calia kohtaan ovat aitoja. 11. jaksossa Cal pelastaa hänet ja kosii häntä.

Kuolema - 11. jaksossa Cal ja Chloe pakenevat Wakefieldia sillalle. Cal yrittää pitää Wakefieldin kaukana Chloesta, jotta tämä voisi kiivetä turvaan, mutta Wakefield saa Calin, puukottaa häntä ja heittää alas koskeen. Chloe tekee itsemurhan pudottautumalla sillalta alas koskeen. Juuri ennen pudottautumista Chloe sanoo Wakefieldille: ”Sinä et saa minua.”

Esiintymiset - Jaksot 1–4, 6, 8–11, 13

Cal Vandeusen, ”Ulkopuolinen” (23. uhri) (Adam Campbell) on lääkäri ja Chloen poikaystävä. Hän on hurmaava britti, joka ei tunne ketään häävieraista, mutta yrittää silti sopia mukaan porukkaan. Hän kohtelee Chloea kuin kultaa ja ostaa tälle kihlasormuksen ennen kuin saapumistaan Harper’s Islandille. 10. jaksossa hän antaa sormukset Chloelle ja sanoo: ”Kun palaan, minulla on kysyttävää.” Myöhemmin hän joutuu kriittiseen tilaan kun Wakefield ampuu häntä, mutta Sully onnistuu poistamaan luodin ja pelastämään hänet. Molemmat lähtevät Wakefieldin perään pelastamaan Chloen, missä Cal onnistuu.

Kuolema - 11. jaksossa Cal ja Chloe pakenevat Wakefieldia sillalle. Cal yrittää pitää Wakefieldin kaukana Chloesta, jotta tämä voisi kiivetä turvaan, mutta Wakefield saa Calin, puukottaa häntä ja heittää alas koskeen.

Esiintymiset - Jaksot 1–4, 6, 8–11, 13

Tappaja - John Wakefield

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lucy Daramour ”Suosittu” (5. uhri) (Näyttelijä: Sarah Smyth)

Lucy on Trishin morsiusneito, ja yksi Trishin lapsuudenkavereista. Heidän perheillään oli tapana viettää kesää yhdessä matkustaen. Vaikka Lucy on suositumpi kuin muut morsiusneidot, hän yrittää etsiä tietään maailmaan opiskelemalla lakia. Hänellä on myös koira, Gigi, joka on aina Lucylla mukana. Gigi ei kuole sarjan aikana, ja on näin yksi selviytyjistä. Lucylla on myös poikaystävä, Ryan.

Kuolema - Jaksossa 2, Lucy tippuu peitettyyn kuoppaan. John Wakefield kaataa hänen päälleen bensiiniä, ja sytyttää hänet tuleen. Lucy palaa elävältä.

Esiintymiset - Jaksot 1–2

Tappaja - John Wakefield


Beth Barrington ”Sinkkutyttö” (14. uhri) (Näyttelijä: Amber Borycki)

Beth on yksi Trishin morsiusneidoista ja hänen entinen kämppäkaverinsa. Beth on kaunis, energinen ja atleettinen. Vaikka hän ei kasvanut hemmoteltuna hänen lapsuuttaan, hän on tyytyväinen siihen. Beth haluaa löytää yhtä hyvän miehen kuin Henry miesystäväkseen. Hänellä ja Malcolmilla on nopea ystävyyssuhde jaksojen 6-7 välillä, kun Malcolm rauhoittaa traumatisoitunutta Bethiä Trishin isän kuoleman jälkeen.

Kuolema - Jaksossa 9, hääseurue lähtee etsimään Bethiä. Keittiössä, missä hänet viimeksi nähtiin, on paljon verta, ja se johtaa maanalaisten tunneleiden luo. Pitkän etsinnän jälkeen Danny löytää Bethin ruumiin, halkaistuna vyötäröstä alaspäin. Hänen yläkehonsa ja oikea kätensä näytettiin, mutta loppuosa vartalosta jäi kadoksiin.

Esiintymiset - Jaksot 1–9

Tappaja - John Wakefield

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Rooli
Elaine Cassidy Abby Mills, Henryn paras ystävä
Christopher Gorham Henry Dunn, sulhanen.
Katie Cassidy Patricia ”Trish” Wellington, morsian
Richard Burgi Thomas Wellington, morsiamen isä
Dean Chekvala J.D. Dunn, Henryn veli
Harry Hamlin Marty Dunn, Henryn ja J.D.:n setä
Cameron Richardson Chloe Carter, yksi morsiusneidoista
Adam Campbell Cal Vandeusen, Chloen poikaystävä ja lääkäri
C. J. Thomason Jimmy Mance, Abbyn entinen poikaystävä, paikallinen kalastaja
Jim Beaver Sheriffi Charlie Mills, Abbyn isä
Matt Barr Christopher ”Sully” Sullivan, bestman

Kuolemajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot Jak 1 Jak 2 Jak 3 Jak 4 Jak 5 Jak 6 Jak 7 Jak 8 Jak 9 Jak 10 Jak 11 Jak 12 Jak 13
Abby                                                                 
Jimmy                                                                 
Shea                                                                 
Madison                                                                 
Henry                                                         X   X 
John Wakefield                                               X             X 
Sully                                                              X 
Trish                                                         X 
Danny                                                         X 
Chloe                                                    X 
Cal                                                    X 
Apulaissheriffi Lillis                                                    X 
Shane                                                    X 
Nikki                                                    X 
Sheriffi Mills                                               X 
Maggie                                               X 
Konstaapeli Coulter                                               X 
Konstaapeli Riggens                                               X 
Katherine                                          X 
Beth                                          X 
J.D.                                     X 
Cole Harkin                                     X 
Apulaissheriffi Garrett                                     X 
Malcolm                                X 
Richard                           X 
Thomas Wellington                      X 
Booth                 X 
Hunter            X 
Lucy       X 
Kelly       X 
Pastori Fain       X 
Marty-setä  X 
Ben Wellington  X 
     Tämä henkilö pysyy elossa tässä jaksossa.
 X  Tämä henkilö kuolee tässä jaksossa.
 X  Tämä henkilö paljastuu tappajaksi tässä jaksossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]