Hurjapäät: Tokio Drift

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hurjapäät: Tokio Drift
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Elokuvan juliste.
Elokuvan juliste.
Ohjaaja Justin Lin
Käsikirjoittaja Chris Morgan
Tuottaja Neal H. Moritz
Säveltäjä Brian Tyler
Kuvaaja Stephen F. Windon
Leikkaaja Kelly Matsumoto
Dallas Puett
Fred Raskin
Pääosat Lucas Black
Sung Kang
Bow Wow
Nathalie Kelley
Brian Tee
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Saksa
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Levittäjä Universal Pictures
Ensi-ilta
Kesto 104 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti, japani
Budjetti 85 miljoonaa $
Tuotto 158,5 miljoonaa $
Edeltäjä 2 Fast 2 Furious
Seuraaja Fast & Furious
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Hurjapäät: Tokio Drift (engl. The Fast and the Furious: Tokyo Drift) on Hurjapäät-elokuvasarjan kolmas elokuva, joka julkaistiin vuonna 2006. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat elokuvien Fast & Furious 6 ja Fast & Furious 7 väliin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sean Boswell (Lucas Black) on tuomittu ainakin kaksi kertaa aiemmista liikennerikkomuksista ja ylinopeudesta. Hänellä on omavalmisteinen auto, jota hän on koonnut löytämistään ja ostamistaan osista.

Kun hän menee paikallisen baseball-seuran festareille, eräs Clay -niminen pelaaja kimpaantuu Seaniin ja heittää hänen autonsa takaikkunasta läpi baseball-pallon, jolloin Clayn tyttöystävä ehdottaa, että Sean ja Clay ottaisivat kisan, kumpi saa Clayn tyttöystävän.Clay ajaa hänen isänsä punaista Dodge Viperia

Kisan alussa Clay johtaa, mutta Sean käyttää ovelasti oikotietä, mutta joutuu ajamaan rakenteilla olevan talon läpi, ettei törmäisi maansiirtokoneeseen. Clay hermostuu, kun Sean ottaa häntä kiinni, ja rupeaa kiilaamaan ja tuuppimaan autollansa Seanin autoa. Viimeisellä tönäisyllä Clay menettää autonsa hallinnan ja törmää betoniseen palkkiin. Sean voittaa, mutta menettää hänkin autonsa hallinnan kun yrittää pysähtyä. Hänen autonsa lentää muutaman kerran katon kautta ympäri, ja laskeutuu katolleen. Sen jälkeen Sean joutuu poliisin puheille, ja hänet passitetaan Japanin pääkaupunkiin, Tokioon.

Hän muuttaa asumaan isänsä luokse, mutta ei saa autoja mielestään. Koulussa hän tapaa Twinkie (Bow Wow) -nimisen henkilön, joka yrittää myydä Seanille kaikkea tavaraa (esimerkiksi kenkiä, kännykkää ja kannettavaa tietokonetta). Sean kysyy Twinkieltä, myykö hän Sparcon ratin, joka pilkistää Twinkien repusta. Twinkie vastaa kieltävästi, ja Sean kysyy, onko tällä auto. Twinkie vastaa myöntävästi, ja Sean käskee häntä näyttämään sen.

Twinkien Volkswagen Touran on vihreä, ja maalattu Hulk-aiheiseksi. Sean saa ajaa ja Twinkie antaa ohjeet, minne mennä. Sean ajaa auton parkkihalliin, jossa järjestetään drifting-kisoja ja tullaan tuunatuilla autoilla aina iltaisin kokoontumaan.

Hän tapaa siellä kauniin naisen nimeltä Neela, jonka Sean on jo koulussa tavannut, kuitenkin paljastuu Yakuza-mafian pomon veljenpojan Takashin tyttöystäväksi. Takashi tunnetaan Drift Kinginä, mutta Sean ei tiedä mitä drifting on.

Sean haastaa hänet kisaan, mutta häviää ja romuttaa Han-nimisen henkilön hänelle lainaaman auton. Sean kuitenkin päättää opetella driftaamaan Hanin avulla. Han kielsi Seania lähtemästä kaupungista, jotta Sean voisi maksaa romuttamansa auton Hanille takaisin.

Tie uudeksi Drift Kingiksi on kivinen, sen Sean tulee huomaamaan. Muutaman Seanin epätoivoisen yrityksen jälkeen Han alkaa itse auttamaan häntä. Hieman tätä ennen Sean ja Han ovat katsomassa, kun heidän ystävänsä pelaavat jalkapalloa erään tokiolaisen pilvenpiirtäjän päällä olevalla kentällä. Twinkie pelaa myös siellä. Joku huutaa ”virhe!” ja siitä syntyy kiista, jonka jälkeen Han ja Sean lähtevät ajelulle Hanin autolla.

Han näyttää Seanille, miksi hän on valinnut juuri lainsuojattoman drift-katukisaajan tien. Pian sen jälkeen kun Sean on oppinut driftaamaan, hän ottaa Morimotoa vastaan kisan, jonka voittaa. Han sponsoroi Seania ja Takashi Morimotoa, joten Han saa Takashilta erään auton palkinnoksi.

Sean rupeaa ajamaan Neelan kanssa ja kun Takashi kuulee tästä, hän tulee kesken kaiken Seanin driftharjoituksiin ja hakkaa Seanin. Kun Neela kuulee tästä, hän menee Takashin puheille ja he eroavat.

Pian sen jälkeen Takashin setä Kamata tulee Takashin puheille. Hän kertoo, kuinka Han on pettänyt Takashia ottamalla rahaa välistä. Takashi menee Morimoton ja erään toisen kätyrinsä kanssa Hanin tallille ja rupeaa moittimaan ja syyttämään Hania. Sen jälkeen alkaa huima takaa-ajo Tokion kaduilla, jonka päätteeksi eräs henkilöauto törmää Hanin autoon ja Hanin auto syttyy tuleen. Auto räjähtää ja Han kuolee.

Sean haastaa Takashin kisaan, jonka radaksi Takashi valitsee vuoristotien. Kisassa Takashi melkein tuuppaa Seanin rotkoon, mutta Sean pelastaa itsensä ovelalla käännöksellä, mutta menettää samalla johtoasemansa. Vuoren alapuolella Takashi menettää autonsa hallinnan ja kierii katon kautta rinnettä alaspäin. Sean melkein jää Takashin auton alle, mutta onnistuu väistämään. Sen jälkeen Sean ajaa maaliin, voittaa ja hänestä tulee uusi Drift King.

Elokuvan lopussa Dominic Toretto (Vin Diesel) tulee parkkihalliin ja sanoo tuntevansa Hanin. Hän haastaa Seanin kilpailuun. Neela lähettää pojat ajoon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Lucas Black  … Sean Boswell  
 Bow Wow  … Twinkie  
 Sung Kang  … Han Lue  
 Brian Tee  … Takashi/DK  
 Nathalie Kelley  … Neela  
 Sonny Chiba  … Kamata  
 Leonardo Nam  … Morimoto  
 Brian Goodman  … Luutnantti Boswell  
 Zachery Ty Bryan  … Clay  
 Nikki Griffin  … Cindy  
 Lynda Boyd  … Ms. Boswell  
 Jason Tobin  … Earl  
 Keiko Kitagawa  … Reiko  
 Vin Diesel  … Dominic Toretto  

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Sanomien Päivi Valotien mielestä elokuvasarjan kolmas osa Hurjapäät: Tokio Drift on vähintäänkin yhtä tympeä tapaus kuin edeltäjänsä: päätöntä kaahailua, häpeämätöntä tuotesijoittelua sekä asenteiltaan ala-arvoista ja mainosvideolta näyttävää eksploitaatioviihdettä. ”Miehen kunnia mitataan sillä, miten hyvin hän onnistuu nolaamaan kilpakumppaninsa. Naiset ovat pikkupukeisia palkintoja, pelkkää kauppatavaraa siinä missä autotkin tässä sovinistisessa, rasistisessa ja typerää piittaamattomuutta ihailevassa elokuvassa.˝ [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Valotie, Päivi: Päätöntä kaahailua Turun Sanomat. 23.6.2006. Viitattu 20.4.2019.