Emmy Rossum

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Emmy Rossum
Emmy Rossum vuonna 2010.
Emmy Rossum vuonna 2010.
Syntymäaika 12. syyskuuta 1986 (ikä 30)
Syntymäpaikka Manhattan, New York
Aktiivisena 1997–
Oikea nimi Emmanuelle Grey Rossum
Ammatti näyttelijä, laulaja-lauluntekijä, malli
Merkittävät roolit Laura Chapman
(The Day After Tomorrow)
Christine Daaé
(Oopperan kummitus)
Ridley Duchannes
(Lumoava kirous)
Fiona Gallagher
(Hävyttömät)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Emmanuelle Grey "Emmy" Rossum (s. 12. syyskuuta 1986 Manhattan, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja-lauluntekijä ja malli.

Rossumin tunnetuimmat elokuvat ovat The Day After Tomorrow (2004), Oopperan kummitus (2004) ja Lumoava kirous (2013). Roolistaan Oopperan kummituksessa hänet palkittiin useilla nuoren näyttelijän palkinnoilla, mm. Young Artistilla. Rossum oli elokuvan koekuvausten aikaan vasta 16-vuotias. Hän on näytellyt merkittäviä rooleja myös elokuvissa kuten Poseidon (2006) ja Dragonball Evolution (2009). Nykyään Rossum näyttelee Fiona Gallagheria suositussa tv-sarjassa Hävyttömät (Shameless).

Rossum on laulanut seitsemänvuotiaasta asti New Yorkin Metropolitan-oopperassa. Hän aloitti näyttelemisen jo lapsena, minkä lisäksi hän on nykyisin myös malli ja laulaja. Rossumin debyyttialbumin nimi on Inside Out. Hän on myös tehnyt joululevyn Carol of the Bells. Rossum näytteli ensimmäisen ison roolinsa vuonna 1999 amerikkalaisessa saippuasarjassa As the World Turns. Laajaa huomiota hän sai kuolevan tyttären roolista Clint Eastwoodin elokuvassa Menneisyyden ote (2003).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.