Poseidon (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poseidon
Ohjaaja Wolfgang Petersen
Käsikirjoittaja
Tuottaja Mike Fleiss
Akiva Goldsman
Säveltäjä Klaus Badelt
Kuvaaja John Seale
Leikkaaja Peter Honess
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Levittäjä Warner Bros.
Netflix
Ensi-ilta 12. toukokuuta 2006
Kesto 98 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 160 000 000 USD
Tuotto 201 402 127 USD
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Poseidon on Wolfgang Petersenin ohjaama, vuonna 2006 julkaistu seikkailuelokuva. Elokuva on vuonna 1972 valmistuneen elokuvan S/S Poseidonin seikkailu (The Poseidon Adventure) uudelleenfilmatisointi. Elokuva kertoo Poseidon-laivasta, joka uppoaa Atlantin valtamereen vieden mukanaan miltei kaikki matkustajat.

Uudenvuoden aikaan britit ovat suurella Poseidon-nimisellä laivalla ylittämässä Atlantin valtamerta. Laivalla oleva Dylan (Josh Lucas) tapaa ja kiinnostuu naisesta nimeltään Maggie (Jacinda Barrett).

Keskiyön aikaan Poseidonin komentosillalla huomataan todella iso aalto. Koneet lyödään täysillä taakse ja laivaa yritetään kääntää oikealle, tarkoituksena ottaa keulalla aalto vastaan, mutta laiva ei käänny kyllin nopeasti. Iso aalto kohtaa laivan ja kääntää sen täysin ylösalaisin. Juhlasalin iso ilmakupla pitää laivaa pinnalla. Vettä tulee rikkinäisistä ikkunoista, ja täyttää monet huoneet jättäen vain muutamat tyhjäksi, mukaan lukien juhlasalin. Matkustajat panikoivat, mutta Dylan onnistuu muodostamaan ryhmän, johon kuuluu muun muassa Maggie, Robert (Kurt Russell), Conor (Jimmy Bennett), Nelson (Richard Dreyfuss) ja Elena (Mía Maestro). Ryhmä lähtee kapuamaan ylösalaisin kääntyneen laivan pohjaa kohti, tavoitteenaan päästä ulos keulapotkureista. Ylittäessään hissikuilua mukana ollut Valentin (Freddy Rodriguez) päästää Nelsonin ylös, mutta ryhmän silta pettää ja Nelson pudottaa paniikissa Valentinin kuiluun ja liitoksistaan irronnut hissi putoaa Valentinin päälle. Christian, (Mike Vogel) Robertin tytär Jennifer, (Emmy Rossum) ja Lucky-Larry (Kevin Dillon) liittyvät ryhmään.

Ryhmä on ylösalaisin olevassa aulassa ja kulkee näköalahissiä pitkin, jonka kaatuneet kuilun johdot ja raudat toimivat siltana. Lucky-Larryn ylittäessä kuilua hänen konjakkinsa putoaa veteen, jolloin heidän yläpuolella oleva laivan moottori tulee lattian läpi, murskaten Lucky-Larryn kuoliaaksi ja katkaisten heidän siltansa. Moottori ja Lucky-Larry putoavat ison aulan puoliksi tulvivaan veteen. Moottorin polttoaine synnyttää aulassa tulipalon. Dylan vie paloletkun toiselle puolelle, jolloin Jennifer ja hänen isänsä menevät liukuen putken yli. Juhlasalin lasi-ikkunat pettävät veden paineesta, ja siellä olleet matkustajat hukkuvat.

Matkan jatkuessa konehuone räjähtää heiluttaen ylösalaisin olevaa laivaa.

Ryhmä etenee putkistoon, vaikka Elenan on vaikea mennä sinne hänen klaustrofobiansa takia. He pääsevät ristikon läpi huoltokäytävälle ja menevät ensimmäiseen painesäiliöön, päästävät sinne vettä, menevät seuraavaan ja pääsevät keulapotkuriohjaamoon. Heidän sukeltaessa veden alle ja jatkaessa matkaa, Elenan mekko jää johonkin kiinni, ja hänen päänsä kolahtaa johonkin, vaivuttaen hänet tajuttomuuteen. Elenan edessä uinut Nelson vie Elenan pinnalle ja Robert yrittää elvyttää Elenaa, mutta häntä ei voi enää pelastaa.

Chris ja Robert kiistelevät, kumpi sukeltaa sammuttamaan koneet. Chris sanoo sukeltamismatkan olevan liian pitkä Robertille ja tämä hukkuu jos yrittää sitä. Chris sanoo, että hänellä olisi mahdollisuus selvitä siitä. Chrisin huomaamatta Robert sukeltaa veteen ja sammuttaa koneet, mutta hän hukkuu. Robert käänsi moottorin potkurin pyörimissuuntaa, jolloin Dylan heittää kaasupullon potkuriin, synnyttäen räjähdyksen. He pääsevät keulapotkureista pelastuslautalle. Poseidon kiepauttaa itsensä takaisin oikein päin ja uppoaa perä edellä. Dylan laukaisee lautalta hätäraketin ja pelastushelikopterit tulevat pelastamaan heidät.

 Josh Lucas  Dylan Johns  
 Kurt Russell  Robert Ramsey  
 Emmy Rossum  Jennifer Ramsey  
 Jacinda Barrett  Maggie James  
 Richard Dreyfuss  Richard Nelson  
 Mike Vogel  Christian  
 Mía Maestro  Elena Gonzalez  
 Jimmy Bennett  Conor James  
 Andre Braugher  Kapteeni Michael Bradford  
 Stacy Ferguson  (Fergie) – Gloria  
 Kevin Dillon  Lucky Larry  
 Freddy Rodriguez  Valentin  
 Kelly McNair  Emily  

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]