Poseidon (elokuva)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Poseidon
Ohjaaja Wolfgang Petersen
Käsikirjoittaja Paul Gallico
Alkuperäisaihe: Paul Attanasio ja Akiva Goldsman
Säveltäjä Klaus Badelt
Leikkaaja Peter Honess
Pääosat Kurt Russell
Freddy Rodriguez
Josh Lucas
Jacinda Barrett
Richard Dreyfuss
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Ensi-ilta 12. toukokuuta 2006
Kesto 98 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 160,000,000 USD
Tuotto 201,402,127 USD
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
Allmovie

Poseidon on Wolfgang Petersenin ohjaama, vuonna 2006 julkaistu seikkailuelokuva. Elokuva on vuonna 1972 valmistuneen elokuvan S/S Poseidonin seikkailu (The Poseidon Adventure) uudelleenfilmatisointi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Uudenvuoden aikaan britit ovat suurella Poseidon-nimisellä laivalla ylittämässä Atlantin valtamerta. Laivalla oleva Dylan (Josh Lucas) tapaa ja kiinnostuu naisesta nimeltään Maggie (Jacinda Barrett).

Keskiyön aikaan Poseidonin komentosillalla huomataan todella iso aalto. Koneet lyödään täysillä taakse, mutta iso aalto kohtaa laivan ja kääntää sen täysin ylösalaisin. Juhlasalin iso ilmakupla pitää laivaa pinnalla. Vettä tulee rikkinäisistä ikkunoista, ja täyttää monet huoneet jättäen vain muutamat tyhjäksi. Matkustajat panikoivat, mutta Dylan onnistuu muodostamaan ryhmän, johon kuuluu muun muassa Maggie, Robert (Kurt Russell), Conor (Jimmy Bennett), Nelson (Richard Dreyfuss) ja Elena (Mía Maestro). Ryhmä lähtee kapuamaan ylösalaisin kääntyneen laivan pohjaa kohti, tavoitteenaan päästä ulos keulapotkureista. Ylittäessään hissikuilua mukana ollut Valentin (Freddy Rodriguez) putoaa kuiluun ja hissi putoaa hänen päällensä. Chris (Mike Vogel), Robertin tytär Jennifer (Emmy Rossum) ja Lucky-Larry (Kevin Dillon) liittyvät ryhmään.

Ryhmä on ylösalasin olevassa aulassa ja kulkee liitoksiltaan irronnutta näköalahissiä pitkin aulan yli, mutta Lucky-Larryn ylittäessä kuilua hänen konjakkinsa putoaa veteen ja laivan moottori tulee lattian läpi tempaisten Larryn mukaansa veteen. Moottorin polttoaine synnyttää aulassa tulipalon. Dylan vie paloletkun toiselle puolelle, jolloin Jennifer ja hänen isänsä menevät liukuen putken yli. Juhlasalin lasi-ikkunat pettävät veden paineesta, ja siellä olleet matkustajat hukkuvat.

Ryhmä etenee putkistoon, vaikka Elenan on vaikea mennä sinne hänen klaustrofobiansa takia. He pääsevät ristikon läpi huoltokäytävälle ja menevät ensimmäiseen painesäiliöön, päästävät sinne vettä, menevät seuraavaan ja pääsevät keulapotkuriohjaamoon. Heidän sukeltaessa veden alle ja jatkaessa matkaa, Elenan mekko jää johonkin kiinni, ja hänen päänsä kolahtaa johonkin, vaiuttaen hänet tajuttomuuteen. Elenan edessä uinut Nelson vie Elenan pinnalle ja Robert yrittää elvyttää Elenaa, mutta häntä ei voi enää pelastaa.

Chris ja Robert kiistelevät, kumpi sukeltaa sammuttamaan koneet. Chris sanoo sukeltamismatkan olevan liian pitkä Robertille ja tämä hukkuu jos yrittää sitä. Chris sanoo, että hänellä olisi mahdollisuus selvitä siitä. Chrisin huomaamatta Robert sukeltaa veteen ja sammuttaa koneet, mutta hän hukkuu. Robert käänsi moottorin potkurin pyörimissuuntaa, jolloin Dylan heittää kaasupullon potkuriin, synnyttäen räjähdyksen. He pääsevät keulapotkureista pelastuslautalle, ja pian pelastushelikopterit pelastavat heidät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Josh Lucas  … Dylan Johns  
 Kurt Russell  … Robert Ramsey  
 Emmy Rossum  … Jennifer Ramsey  
 Jacinda Barrett  … Maggie James  
 Richard Dreyfuss  … Richard Nelson  
 Mike Vogel  … Christian  
 Mía Maestro  … Elena Gonzalez  
 Jimmy Bennett  … Conor James  
 Andre Braugher  … Kapteeni Michael Bradford  
 Stacy Ferguson  … (Fergie) – Gloria  
 Kevin Dillon  … Lucky Larry  
 Freddy Rodriguez  … Valentin  
 Kelly McNair  … Emily  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]