Elwing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Elwing, joka tunnetaan myös nimellä Elwing valkoinen, on kuvitteellinen henkilö J. R. R. Tolkienin kirjoittamassa Silmarillionissa. Tarinassa Elwing oli Diorin ja hänen vaimonsa Nimlothin tytär. Hän oli Elurédin ja Elurínin nuorempi sisar. Hänestä tuli sittemmin Eärendilin vaimo ja Elrondin ja Elrosin äiti.

Elwing, samoin kuin hänen veljensä syntyivät Lanthir Lamathilla ja asui siellä kunnes hänen isänsä meni Doriathiin ja otti hänen perintönsä siellä kuninkaana.

Kun Fëanorin pojat hyökkäsivät Doriathin, kaikki hänen lähiomaisensa kuolivat tai katosivat, mutta he ottivat Elwingin sekä Silmarilin.

Elwing tapasi Eärendilin ja he menivät myöhemmin naimisiin. Elwing synnytti hänelle kaksospojat, Elrondin ja Elrosin. Elrond meni myöhemmin naimisiin Celebrianin kanssa. Celebrian oli Lóthlorienin Celebornin ja Galadrielin tytär. Tämä avioliitto tuotti kolme lasta, Elladanin, Elrohirin sekä heidän ainoan tyttärensä Arwen Undomielin. Hän oli kansansa Iltatähti ja sittemmin kuningas Aragorn II Elessarin vaimo. Nämä lapset olivat siis Elwingin ja Galadrielin lapsenlapset. Elwingin oli pakko luopua lapsistaan, kun Fëanorin jälkeläiset tulivat hakemaan Silmarilia. Mieluummin Elwing hyppäsi mereen kuin antoi Silmarilin. Hän muuttui suureksi, valkoiseksi linnuksi ja lensi pitkään kunnes löysi laivan jossa hänen miehensä Eärendil oli.

Sitten hän ja Eärendil purjehtivat kohti Valinoria, Kuolemattomia Maita, voidakseen anoa armoa niiden puolesta jotka kärsivät Morgothin pahuudesta.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.