Elena Satine

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elena Satine
Elena Satine Miamin elokuvajuhlilla vuonna 2012.
Elena Satine Miamin elokuvajuhlilla vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt 24. marraskuuta 1987 (ikä 31)
Tbilisi, Georgia
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
www.elenasatine.com
IMDb

Elena Marié Satine (georg. ელენა მარჯა სატინი; s. 24. marraskuuta 1987 Tbilisi, Georgia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on sukujuuriltaan georgialainen ja vietti lapsuutensa Mustanmeren rannikolla Sotšissa, Venäjällä.

Satinen äiti oli oopperalaulaja, entinen näyttelijä ja malli, ja hänen isänsä työskenteli tekstiiliteollisuudessa. Satine aloitti viihdeuransa jo kuusivuotiaana, kun hän esiintyi Mikki Hiiren kerhotalon kaltaisessa georgialaisessa lapsinäyttelijöistä koostuvassa ryhmässä nimeltä Nergebi. Yhdeksänvuotiaana hän oli Kinotavr-festivaalin nuorin esiintyjä. Ollessaan äitinsä mukana tämän työmatkalla New Yorkissa Satine meni koe-esiintymään Professional Performing Arts Schooliin. Hän sai paikan ja valmistui koulusta 16-vuotiaana. Hän jatkoi vielä tämän jälkeen teatteriopintoja ja sai neljän vuoden opiskelijadiplomin Moskovan taiteellisen teatterin kouluun. Myöhemmin hän opiskeli Royal Academy of Dramatic Artissa Englannissa.

Yhdysvalloissa Satine teki ensimmäisen televisioroolinsa rikossarjassa Todistettavasti syyllinen. Sen jälkeen hän esiintyi muun muassa sarjoissa Gemini Division, Melrose Place ja Smallville. Vuonna 2010 Satine näytteli Agatha Christien romaaniin Idän pikajunan arvoitus perustuvassa Hercule Poirot -televisiosarjan jaksossa. Kahden vuoden ajan hänellä oli päärooli televisiosarjassa Magic City.

Keväällä 2014 Satine esiintyi ABC-kanavan S.H.I.E.L.D. Agenteissa asgardilaisena Lorelei-lumoojattarena, minkä jälkeen hän sai roolin Louise Ellisinä saman kanavan draamasarjasta Kosto.[1] Hänet kiinnitettiin sarjan vakinäyttelijäksi tammikuussa 2015,[2] mutta sarja päättyi jo samana keväänä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Stedman, Alex: ‘Agents of SHIELD’ Actress Elena Satine to Join ‘Revenge’ Season 4 Variety. 29.7.2014. Viitattu 13.1.2017. (englanniksi)
  2. Nordyke, Kimberly: 'Revenge' Promotes Elena Satine to Series Regular (Exclusive) The Hollywood Reporter. 5.1.2015. Viitattu 13.1.2017. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.