Eino Kalpala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eino Kalpala
Osmo Kalpala, Stig Sjöblom ja Eino Kalpala (oik.) Jyväskylän suurajoissa 1956.
Osmo Kalpala, Stig Sjöblom ja Eino Kalpala (oik.) Jyväskylän suurajoissa 1956.
Henkilötiedot
Koko nimi Eino Onni Juhani Kalpala
Syntynyt5. elokuuta 1926 (ikä 95)
Helsinki, Suomi
Uran tiedot
Laji alppihiihtoView and modify data on Wikidata

Eino Onni Juhani Kalpala (s. 5. elokuuta 1926 Helsinki) on suomalainen alppihiihtäjä ja autourheilija. Hän edusti Suomea vuoden 1952 talviolympialaisissa Oslossa.[1] Jyväskylän suurajoissa hän oli veljensä Osmo Kalpalan kartanlukijana tämän voittaessa kilpailun vuosina 1954, 1956 ja 1958.[2] Kotimaan rallimenestyksen innoittamina Eino ja Osmo Kalpala osallistuivat yhden kerran, vuonna 1959, Monte Carlo -ralliin, jolloin heidän ajokkinaan oli Citroën.

Eino Kalpala teki työuransa omistamassaan yrityksessä, Radiotukku Oy:ssä. Kilpailuhenkisyys vei sitäkin uraa eteenpäin. ”Olin Blaupunkt-autoradioiden ja muun eletroniikan suurin myyjä Suomessa.”

Alppihiihdon veteraanisarjoissa hän on voittanut muun muassa 80–84-vuotiaiden sarjassa MM-kultaa, MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Kalpala perusti Suomen ensimmäisen laskettelukeskuksen Kalpalinnan vuonna 1963. Hän aloitti laskettelemisen 11-vuotiaana ja on jatkanut sitä vielä yli 80-vuotiaana. Vuonna 2016 hän täytti 90 vuotta ja sai Ski Sport Finlandin kultaisen ansiomerkin[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.