Eberhard Gienger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eberhard Gienger vuonna 2014.

Eberhard Gienger (s. 21. heinäkuuta 1951 Künzelsau, Baden-Württemberg, Saksa) on saksalainen poliitikko sekä entinen telinevoimistelija ja olympiamitalisti.

Gienger sijoittui Münchenin 1972 olympialaisten telinevoimistelussa viidenneksi joukkuekilpailussa ja 16:nneksi henkilökohtaisessa moniottelussa (pistein 111,175). Grenoblen EM-kilpailuissa 1973 hän voitti kultaa rekillä tasapistein itäsaksalaisen Klaus Kösten kanssa. Uransa ainoan maailmanmestaruuden Gienger voitti Varnassa 1974 rekillä. Bernin EM-kilpailuissa 1975 hän voitti toistamiseen rekin Euroopan-mestaruuden, tällä kertaa tasapistein neuvostoliittolaisen Nikolai Andrianovin kanssa. Lisäksi hän saavutti EM-hopeaa moniottelussa ja EM-pronssia hevosella.

Montréalin 1976 olympialaisissa Gienger saavutti pronssia rekillä tasapistein 19,475 ranskalaisen Henri Boërion kanssa. Japanilaiset Mitsuo Tsukahara ja Eizo Kenmotsu sijoittuivat heidän edelleen. Gienger oli paras länsisaksalainen joukkuekilpailussa, jossa tuloksena oli viides sija. Moniottelussa hän sijoittui 16:nneksi pistein 112,200.

Montreálin jälkeen Gienger saavutti vielä useita arvokisamitaleja. Vilnan EM-kilpailuissa 1977 hän sai hopeaa nojapuilla. Strasbourgin MM-kilpailuissa 1978 hän saavutti hopeaa rekillä ja hevosella. Essenin EM-kilpailuissa 1979 hän sai pronssia nojapuilla. Moskovan 1980 olympialaisiin hän ei voinut osallistua länsimaiden olympiaboikotin vuoksi. Vielä vuonna 1981 hän voitti Rooman EM-kilpailuissa kultaa rekillä tasapistein neuvostoliittolaisen Aleksandr Tkatševin kanssa sekä saavutti Moskovan MM-kilpailuissa hopeaa rekillä Tkatševille hävinneenä.

Gienger on myöhemmin toiminut politiikassa Saksan kristillisdemokraattinen unionin (CDU) edustajana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]