Dungeon Defenders

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dungeon Defenders
Dungeon defenders.jpg
Kehittäjä Trendy Entertainment
Julkaisija Reverb Communications
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaistu iOS
Yhdysvaltain lippu 15. joulukuuta 2010
Android
Yhdysvaltain lippu 23. joulukuuta 2010
PSN
Yhdysvaltain lippu 18. lokakuuta 2011
PC, XBLA
Yhdysvaltain lippu 19. lokakuuta 2011
Mac OS X
Yhdysvaltain lippu 15. maaliskuuta 2012
PS Vita
Yhdysvaltain lippu 2012
Lajityyppi Tower defense, toimintaroolipeli
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E10+
Alusta Microsoft Windows, Xbox Live Arcade, PlayStation Network, iOS, Android, Mac OS X, PlayStation Vita
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dungeon Defenders on Trendy Entertainmentin kehittämä ja Reverb Communicationsin julkaisema videopeli. Peli on yhdistelmä torninpuolustusta ja toimintaa. Dungeon Defenders on Trendy Entertainmentin ensimmäinen peli. Peli julkaistiin Xboxin Live Arcadessa, Playstation Networkissä ja PC:llä. Peli on myynyt tähän mennessä yli miljoona kappaletta, jo ensimmäisen kahden viikon aikana peli oli myynyt yli 250 000 kappaletta.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä versiossa oli neljä pelattavaa hahmoa, jotka ovat Aseenkantaja (Squire), Munkki (Monk), Metsästäjä (Huntress) ja Oppipoika (Apprentice). PC-versioon lisättiin hahmoja, jotka olivat periaatteessa toisen sukupuolen versio, mutta eri kyvyillä. PC-version sisältö on myös vain PC-versioon eikä sitä ole suunnitteilla siirtää lisäsisältönä konsoleille. Hahmot on jaettu taitotason mukaan eli aloittelijat pelaavat helpommilla hahmoilla ja kokeneemmat vaikeammilla eli siten saadaan tasapainoa pelattaviin pelehin.

Dungeon Defenders: First/Second Wave[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

First Wave on mobiilialustoille eli Androidille ja iOS:ille tehty versio pelistä. Second Wave on paranneltu versio kyseisestä pelistä, jossa parannettiin valikoita ja näppäimiä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut hyvän vastaanoton. Sen arvostelujen keskiarvo PC:llä on Metacriticin mukaan 82, Xbox 360:lla 77 ja Playstation 3:lla 81. Gamesharkilta se sai täydet 100-pistettä ja Gameprolta 90-pistettä, mutta esimerkiksi PC Gamer UK antoi sille vain 60-pistettä, sillä heidän mukaan pelissä oli hyvä idea, mutta toteutus ei ollut niin hyvä. Kaikki ei kuitenkaan ollut tyytyväisiä, sillä esimerkiksi käyttäjäarvioissa oli valituksia kaatuiluista ja grindaamisesta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]