Driver

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Driver
Kehittäjä Ubisoft Reflections
Gameloft
Julkaisija GT Interactive
Infogrames
Atari
Ubisoft
Alusta Windows, PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox, Xbox 360, Game Boy Color, Game Boy Advance, Macintosh, Mac OS X, Nintendo 3DS, Wii, mobiili
Ensijulkaisu Driver (1999)
Viimeisin julkaisu Driver: San Francisco (2011)
Aiheesta muualla
MobyGames
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Driver on pelisarja, joka perustuu ajamiseen, toimintaan ja kolmannen persoonan ammuntaan. Useimpien osien pelattavana hahmona toimii poliisi nimeltään John Tanner.

Ensimmäinen Driver-peli julkaistiin PlayStationille Euroopassa 25. kesäkuuta 1999, Yhdysvalloissa 30. kesäkuuta 1999 ja Japanissa maaliskuussa 2000. Versiot Game Boy Colorille, Microsoft Windowsille ja Macintoshille julkaistiin Yhdysvalloissa syyskuussa 2000 ja Euroopassa lokakuussa 2000. Peli sijoittuu 1970-luvulle, ja pelihahmona toimii peitetehtävässä oleva poliisi nimeltään John Tanner. Tarina perustuu Miamiin, San Franciscoon, Los Angelesiin ja New Yorkiin.

Pääartikkeli: Driver 2

Driver 2 julkaistiin vain PlayStationille marraskuussa 2000, ja myöhemmin myös Game Boy Advancelle. Pelihahmona oli jälleen Tanner, mutta paikat olivat vaihtuneet Chicagoon, Havannaan, Las Vegasiin ja Rio de Janeiroon. Uutena ominaisuutena pelissä pääsee pois auton sisältä ja pystyy varastamaan uuden tilalle. Lisäksi pelissä esiintyy ensi kertaa muitakin kuin henkilöautomallisia autoja, esim. koulubusseja tai linja-autoja.

Pääartikkeli: Driver 3

Driver 3 julkaistiin PlayStation 2:lle ja Xboxille kesäkuussa 2004. Peli ilmestyi myöhemmin Windowsille ja Game Boy Advancelle. Pelihahmona esiintyy edeltäjistä tuttu Tanner, ja peli sijoittuu Miamiin, Nizzaan ja Istanbuliin. Tässä pelissä ampumisesta tuli osa tehtävien suorittamista ja myös veneistä tuli ajoneuvoja.

Driver: Parallel Lines

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Driver: Parallel Lines

Neljäs Driver julkaistiin maaliskuussa 2006. Se on sarjan väkivaltaisin osa, ja se sai ikäluokitukseksi PEGI: 18. Parallel Linesin pelihahmona toimii uusi hahmo, The Kid, ja tällä kertaa pelissä esiintyy vain yksi kaupunki. Peli alkaa vuodesta 1978, mutta myöhemmässä osassa peliä aikajakso vaihtuu vuoteen 2006.

Driver: San Francisco

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Driver: San Francisco

Syyskuussa 2011 julkaistu Driver: San Francisco palauttaa pelihahmoksi poliisi John Tannerin ja sisältää realistisesti piirrettyjä kaupunkimaisemia sekä oikeita autoja. Yksi pelin uusista ominaisuuksista on uusi shift-mekaniikka, joka antaa pelaajien kaapata autoja lennosta. Idean takana on se, että Tanner on itse asiassa koomassa ja tekee mahdottomia temppuja kuvitteellisissa takaa-ajoissa. Autosta toiseen hyppääminen mahdollistaa entistä rohkeammat takaa-ajot, kun ajovirheen voi korjata edellä ajavaan autoon loikkaamalla. Jaloittelemaan ratin takaa ei päästä, sillä jalan käydyt osuudet on poistettu pelistä kokonaan.

Ubisoftin kehittämä ja julkaisema peli julkaistiin PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja Microsoft Windowsille. Pelistä on tehty erillinen versio Wiille.

Driver: Vegas

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkapuhelimelle kehitetty mobiilipeli, joka sijoittuu Las Vegasiin ja kertoo pelihahmo Tannerin kostoretkestä.

PlayStation Portablelle kehitetyssä Driver-pelissä pelihahmona toimii Driver: Parallel Linesista tutun The Kidin kaveri Ray.

Driver: LA Undercover

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Driver: LA Undercover on matkapuhelimelle kehitetty mobiilipeli.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]