Drea de Matteo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Drea de Matteo
Drea de Matteo 2.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Andrea Donna de Matteo
Syntynyt 19. tammikuuta 1972 (ikä 48)
New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Shooter Jennings (kihlattu)
Näyttelijä
Merkittävät roolit Adriana La Cerva
(Sopranos)
Gina Tribbiani
(Joey)
Angie Bolen
(Täydelliset naiset)
Wendy Case
(Sons of Anarchy)
Palkinnot

Emmy

Aiheesta muualla
IMDb

Andrea Donna de Matteo (s. 19. tammikuuta 1972 New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten rooleistaan televisiosarjoissa Sopranos, Joey, Täydelliset naiset ja Sons of Anarchy.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

De Matteo syntyi italialais-amerikkalaiseen perheeseen Queensissa, New Yorkissa. Hänet kasvatettiin katolilaiseksi. De Matteo on opiskellut New York Universityssa. Hänen haaveenaan oli näyttelijän uran sijaan ura ohjaajana.

Ura näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

De Matteo aloitti uransa vuonna 1996. Ensimmäisen kolmen vuoden aikana hän teki vain kaksi roolia. Vuonna 1999 de Matteo sai Adriana La Cervan roolin sarjasta Sopranos, jossa hän esiintyi vuoteen 2006 saakka. Sarjan myötä de Matteo nousi kuuluisuuteen. Vuodet 2004–2006 de Matteo näytteli televisiosarjassa Joey, jossa hän esitti päähenkilön sisarta, Gina Tribbiania. Vuonna 2009 hän liittyi mukaan Täydellisiin naisiin, jossa hän esittää Angie Bolenia, joka muuttaa naapurustoon suuren salaisuuden kera.

Televisiorooliensa lisäksi de Matteo on esiintynyt muun muassa elokuvissa Salasana: Swordfish ja Hyökkäys poliisiasemalle 13, sekä "Walker Payne".

De Matteo voitti vuonna 2004 Emmy-palkinnon parhaasta naissivuosasta draamasarjassa. Samana vuonna hän oli myös ehdolla Golden Globe-palkinnon saajaksi samasta roolisuorituksestaan.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

De Matteo on kihloissa muusikko Shooter Jenningsin, muusikko Waylon Jenningsin pojan kanssa. [1] Heillä on kaksi lasta Alabama Gypsy Rose (s. 28. marraskuuta 2007) ja Waylon Albert (s.7. huuhtikuuta 2011), hänen lempinimensä on Blackjack. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Drea de Matteo Engaged! E!Online, 13.6.2009
  2. Gina Serpe: Drea de Matteo's Stately Birth, E!News, 29. marraskuuta 2007

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]