Draugr

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee mytologista olentoa. Draugr-nimisestä eksoplaneetasta on eri artikkeli.
Draugen

Draugr tai draug, suomessa 'raukka' (esim. meriraukka)lähde?, (alun perin muinaisnorjan monikossa draugar tai draugen (norjaksi, ruotsiksi ja tanskaksi sanan draug määräisessä muodossa) on skandinaavisessa mytologiassa esiintyvä epäkuollut olento. Muinaisnorjan kielen sanan draugr merkitsi alun perin kummitusta, ja vanhassa kirjallisuudessa meri-draugrin ja maa-draugrin välille tehdään selvä ero. Draugrien uskottiin olevan kuolleiden viikinkien haudoissa eläviä kalmoja.

On olemassa erilaisia mielipiteitä siitä, säilyvätkö kuolleen luonne ja sielu draugrissa. Korkea-arvoisten miesten haudat sisälsivät usein arvokkaita esineitä, joten draugrien uskottiin vartioivan aarteitaan tarkoin jopa kuoleman jälkeen.

The Elder Scrolls V: Skyrim -videopelissä ja The Elder Scrolls III: Morrowindin Bloodmoon- lisäosassa, jotka sijoittuvat muinaisskandinaavisen kaltaiseen fantasiamaailmaan, Draugrit ovat yksi vihollistyyppi. Yleisen olettamuksen mukaan, rangaistuksena lohikäärmeiden palvelemisesta, heidät on kirottu vartioimaan hautaholveja ikuisesti.

Tämä mytologiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.