Doina Klezmer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Doina Klezmer
Doina Klezmer
Doina Klezmer
Tiedot
Toiminnassa 1996– 
Kotipaikka Suomi Helsinki, Suomi

Doina Klezmer on suomalainen klezmermusiikkia soittava nelihenkinen yhtye. Yhtyeeseen kuuluu Markku Lepistö (haitari), Hannu Vasara (viulu), Tapani Jämsen (rummut) sekä Sampo Lassila (kontrabasso). Yhtye on julkaissut kaksi pitkäsoittoa ja oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi vuonna 2004 levystä Nomada.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doina Klezmer etsii tyyleissään sävyjä, joissa on sekä perinteistä klezmeriä että vivahteita eri musiikityyleistä maailmalta. Osa bändin kappaleista on tunnettuja, yhtyeen itse sovittamia klezmerkappaleita. Sampo Lassila on myös säveltänyt ohjelmistoa yhtyeelle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doina Klezmer kokosi yhtyeen vuonna 1996 ja debyyttialbumi Sorja Tanz ilmestyi vuonna 2001. Yhtye on esiintynyt sen jälkeen aktiivisesti esimerkiksi erilaisilla festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Toinen pitkäsoitto Nomada julkaistiin vuonna 2004. Doina on tehnyt tiiviisti yhteistyötä muiden taiteilijoiden kanssa. Viimeisin ja yhä vireillä oleva yhteistyö on Johanna af Schulténin, Michael Baranin, Kjell Westön, Hanna Käyhkön ja Lotta Westermarckin kanssa. Westön teksteihin perustuva teos “Kun katsot arpea – minns du såret” kantaesitettiin Helsingin Korjaamo-teatterissa ti 8.3.2011.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sorja Tanz (2001)
  • Nomada (2004)
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.