Dmitri Bilozertšev

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dmitri Bilozertšev

Dmitri Vladimirovitš Bilozertšev (ven. Дмитрий Владимирович Билозерчев, s. 22. joulukuuta 1966 Moskova, Venäjän SFNT, Neuvostoliitto) on entinen venäläinen telinevoimistelija ja olympiavoittaja. Hän voitti jo 16-vuotiaana neljä maailmanmestaruutta ja neljä Euroopan-mestaruutta.

Bilozertšev voitti Budapestin MM-kilpailuissa 1983 kultaa moniottelussa, hevosella, renkailla ja rekillä sekä saavutti hopeaa permannolla ja joukkuekilpailussa. Saman vuoden EM-kilpailuissa Varnassa hän voitti kultaa moniottelussa, renkailla, rekillä ja hypyssä. Los Angelesin 1984 olympialaisiin hän ei voinut osallistua Neuvostoliiton olympiaboikotin vuoksi. Oslon EM-kilpailuissa 1985 hän voitti kultaa moniottelussa, permannolla, nojapuilla, hevosella, renkailla ja rekillä sekä saavutti hopeaa hypyssä. EM-kisojen jälkeen hän lähti harjoitteluleiriltä ilman lupaa, minkä vuoksi hänen kilpailulisenssinsä peruttiin. Vähän tämän jälkeen hän kolaroi isänsä autolla loukaten vasemman jalkansa niin pahasti, että jalan amputointiakin harkittiin.

Vuonna 1987 Bilozertšev oli jälleen kunnossa. Rotterdamin MM-kilpailuissa hän voitti kultaa joukkuekilpailussa, moniottelussa, hevosella ja rekillä sekä saavutti hopeaa nojapuilla ja renkailla. Soulin 1988 olympialaisissa hän voitti kultaa joukkuekilpailussa, renkailla ja hevosella sekä saavutti pronssia moniottelussa. Vuonna 1989 hänet erotettiin jälleen maajoukkueesta alkoholinkäytön vuoksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]