Delroy Lindo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Delroy Lindo
Delroy Lindo vuonna 2008.
Delroy Lindo vuonna 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt18. marraskuuta 1952 (ikä 71)
Lontoo, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Kansalaisuus  Yhdistynyt kuningaskunta/ Yhdysvallat
Puoliso Kathi Coaston
Neshormeh Lindo
Lapset 1
Näyttelijä
Aktiivisena 1974–
Palkinnot

Satellite Award

Aiheesta muualla
IMDb

Delroy Lindo (s. 18. marraskuuta 1952 Lontoo, Englanti) on Tony- ja Screen Actors Guild Award -palkintoehdokkaana ollut ja Satellite Awardilla palkittu yhdysvaltalainen näyttelijä. Parhaiten hänet tunnetaan rooleistaan elokuvissa Oman elämänsä sankari ja Get Shorty.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaisvuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lindo syntyi Elthamissa Lontoossa ja varttui Lewishanmissa. Hänen vanhempansa olivat muuttaneet Englantiin Jamaikalta. Hänen äitinsä oli lastenhoitaja, ja hänen isänsä työpaikka vaihteli. Viisivuotiaana Lindo näytteli muutamassa paikallisessa näytelmässä. Teini-ikäisenä hän ja hänen äitinsä muuttivat Torontoon Kanadaan ja kun hän oli 16, he muuttivat San Franciscoon, missä Lindo suoritti tutkinnon American Conservatory Theather -nimisessä opistossa.

Näyttelijänura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lindon elokuvadebyytti oli vuonna 1976 ilmestyneessä brittikomediassa Find the Lady, jonka ansiosta hän sai kaksi uutta elokuvaroolia. Toinen oli armeijan kersantin rooli elokuvassa More American Graffiti (1979), minkä jälkeen hän jätti näyttelemisen kymmeneksi vuodeksi keskittyäkseen teatterin tuotantoon. Vuonna 1982 hänen ensiesiintymisensä Broadwayllä oli näytelmässä Master Harold and the Boys, jonka ohjasi näytelmän kirjoittaja Athol Fugard, ja vuonna 1988 Lindo sai Tony-ehdokkuuden osastaan näytelmässä Joe Turners Come and Gone.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]