Daxter

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee peliä. Katsoaksesi artkkelia pelihahmosta, katso Daxter (pelihahmo)
Daxter
Daxter cover.jpg
Kehittäjä Ready at Dawn, Naughty Dog
Julkaisija SCEE
Julkaisuaika 19. huhtikuuta 2006
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta PSP
Tallennusväline UMD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Daxter on PlayStation Portablelle tehty tasohyppelypeli, jonka on tehnyt Ready at Dawn, joka koostuu osittain myös muut Jak-pelit tehneen Naughty Dogin entisistä jäsenistä. Peli on tavallaan viides osa Jak and Daxter -pelisarjassa, jonka aiemmat osat on julkaistu PS2:lle.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina sijoittuu Jak 2:n alussa sivuutettuun kahden vuoden jaksoon, jolloin Daxterin paras ystävä Jak on vankina ja Daxterin tehtävänä vapauttaa toverinsa. Tätä yrittäessään Daxter pestautuu konkurssin partaalla olevan yrityksen tuholaistorjujaksi. Pelissä ohjataan Daxteria, joka pystyy juoksemaan ja hiipimään neljällä jalalla. Pelin edetessä otetaan käyttöön myös erilaisia ajoneuvoja. Aseenaan Daxter käyttää sähköistä kärpäslätkää ja sytytysnesteruiskua, jota voi tarvittaessa käyttää myös ilmassa leijumiseen ja liekinheittimenä.

Suulaana tunnettu Jakin apuri (sidekick) ei sulje suutaan vieläkään ja ironiset kommentit lentelevät lähes jokaisessa välianimaatiossa. Peli sisältää muutenkin tuttua Jak and Daxter -huumoria. Myös monia minipelejä pääsee pelaamaan edetessään pelissä. Ne parodioivat kuuluisia elokuvia kuten Matrixia, Taru sormusten herrasta -trilogiaa sekä Indiana Jones -elokuvia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomenkielinen J&D wiki http://fi.jakgames.wikia.com/wiki/Jak_ja_Daxter_wiki

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.