David Hewlett

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
David Hewlett
Davidhewlett2.JPG
Henkilötiedot
Koko nimi David Ian Hewlett
Syntynyt18. huhtikuuta 1968
Redhill, Surrey, Iso-Britannia
Näyttelijä
Merkittävät roolit Grant Jansky (Traders)
David Worth (Cube)
Rodney McKay (Stargate Atlantis)
Aiheesta muualla
www.davidhewlett-fr.com
IMDb
Elonet

David Ian Hewlett (s. 18. huhtikuuta 1968, Redhill, Iso-Britannia) on kanadalainen näyttelijä ja internetyrittäjä.

Hewlettin näyttelijänura alkoi hänen high school -aikoinaan Torontossa, kun hän näytteli opiskelijoiden filmiprojekteissa. Hän jätti high schoolin kesken keskittyäkseen näyttelemiseen ja tietokoneiden parissa työskentelyyn. Hän esiintyi monissa pienen budjetin elokuvissa ja näyttäytyi myös useissa televisiosarjoissa. Vuonna 1996 Hewlett sai ensimmäisen isomman roolinsa suositussa kanadalaissarjassa Traders. Vuonna 1997 Hewlett näytteli kauhu-/sci-fielokuvassa Kuutio. Vuonna 2001 hän muutti vaimonsa Soo Garayn kanssa Los Angelesiin edistääkseen molempien näyttelijänuraa. Hewlett ja Garay erosivat vuonna 2004.

Hewlett on kuvaillut itseään tietokonenörtiksi ja scifi-faniksi. Doctor Who -sarja sytytti aikoinaan hänessä kiinnostuksenkipinän scifiä kohtaan, ja asuessaan nuoruudessaan Englannissa hän kuvasi ystäviensä kanssa scifi-tarinoita filminauhalle. Niinpä vieraileva rooli tohtori Rodney McKayna scifi-sarjassa Tähtiportti ja tästä kehittynyt pysyvä rooli sisarsarjassa Stargate Atlantis ovat olleet mieluisia.

Hewlett asui kihlattunsa Jane Loughmanin kanssa Washingtonin osavaltiossa lähellä Kanadan rajaa, josta hänen oli helppo matkata Atlantiksen kuvauksiin Vancouveriin. Pariskunnalla on myös koira Mars, joka näytteli pääosaa heidän vuonna 2006 ohjaamassaan mustan huumorin elokuvassa A Dog's Breakfast. Jane synnytti pariskunnan ensimmäisen lapsen, pojan, lokakuussa 2007. 21. kesäkuuta 2008 David ja Jane Warwick avioituivat Warwick Castlessa, Warwickissa, Englannissa.

Hewlettilla on kolme nuorempaa sisarta, joista yksi työskenteli aikoinaan hänen internetyrityksessään ja toinen, Kate Hewlett, esiintyi vierailevana tähtenä Atlantiksessa esittäen Rodney McKayn sisarta.