Dale Weise

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dale Weise
Henkilötiedot
Syntynyt5. elokuuta 1988 (ikä 35)
Winnipeg
Kansalaisuus  Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka oikea laitahyökkääjä
Maila oikea
Pituus 188 cm
Paino 93 kg
Seura
Seura Montreal Canadiens / Laval Rocket
Sarja NHL / AHL
Pelinumero 22
Pelaajaura
Pääsarjaura 2008–
Aik. seurat Hartford Wolf Pack (AHL)
New York Rangers (NHL)
Connecticut Whale (AHL)
Vancouver Canucks (NHL)
Tilburg Trappers (Hollanti)
Chicago Blackhawks (NHL)
Philadelphia Flyers (NHL)
Lehigh Valley Phantoms (AHL)
NHL-varaus 111. varaus, 2008
New York Rangers

Dale Kenton Weise (s. 5. elokuuta 1988) on kanadalainen jääkiekkoilija, joka pelaa NHL-seura Montreal Canadiensin organisaatiossa. Weise pelattua kolme vuotta WHL:n Swift Current Broncosin juniorijoukkueessa hänet varattiin numerolla 111 vuoden 2008 varaustilaisuudessa New York Rangersiin. Weise pelasi kolme vuotta Rangersin farmijoukkueessa ennen kuin Vancouver Canucks otti hänet waiver-listalta lokakuussa 2011. Weise tunnetaan fyysisenä nelosketjun hyökkääjänä. Hänet kaupattiin Montreal Canadiensiin 3. helmikuuta 2014 puolustaja Raphael Diazin vastineeksi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Weise pelasi kolme vuotta juniorina WHL-joukkue Swift Current Broncosissa. Ensimmäisellä WHL-kaudellaan 2005–2006 hän teki 53 pelissä neljä maalia ja yhteensä 14 pistettä. Neljässä pudotuspeliottelussa hän ei saanut pisteitä, kun Medicine Hat Tigers pudotti Broncosin ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä ottelussa. Seuraavalla kaudella Weise paransi nostamalla pistemääränsä 43:een (18 maalia ja 25 syöttöpistettä) 67 pelissä. Hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies Levi Nelsonin jälkeen. Kuudessa pudotuspeliottelussa hän teki yhden syöttöpisteen, kun Broncos putosi ensimmäisellä kierroksella, pudottajana nyt Regina Pats.

Weise pelasi viimeisen kautensa Broncosissa 2007–2008 ja sai samalla 51 pistettä (29 maalia ja 22 syöttöpistettä) 53 ottelussa. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä hän sijoittui viidenneksi. Loukkaantumisen vuoksi Weiseltä jäi iso osa kaudesta väliin, mutta hän palasi ennen kauden loppua joukkueen kokoonpanoon. Broncos pääsi ensimmäisen kerran Weisen aikana pudotuspeleissä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, mutta Calgary Hitmen kuitenkin tiputti sen toisella kierroksella. Weise oli Broncosin paras maalintekijä pudotuspeleissä seitsemällä osumalla. Kolmen WHL-vuoden jälkeen hän oli saanut maineen fyysisenä voimahyökkääjänä. Hän sai myös paljon vastuuta alivoiman aikana.

Kesällä New York Rangers varasi Weisen neljännellä kierroksella numerolla 111 vuoden 2008 varaustilaisuudessa. Muutamia kuukausia myöhemmin ensimmäisen NHL:n harjoitusleirinsä aikana 19. syyskuuta 2008 Weise teki Rangersin kanssa tulokassopimuksen. Seuraavalla viikolla hän siirtyi Rangersin AHL-yhteistyöseura Hartford Wolf Packiin ja teki siellä debyyttinsä ammattilaistasolla 11. lokakuuta 2008 Springfield Falconsia vastaan. Ensimmäisen AHL- ja ammattilaismaalinsa Weise teki 22. lokakuuta Worcester Sharksia vastaan. Kaudella 2008–2009 hän pelasi 74 ottelua ja teki niissä 23 pistettä (11+12) sijoittumalla toiseksi parhaaksi tulokkaaksi 42 pistettä tehneen Bobby Sanguitetin jälkeen. Pudotuspeleissä Weise teki neljä pistettä kuuteen otteluun, kun Wolf Pack tippui ensimmäisellä kierroksella Worcester Sharksia vastaan.

Toisella harjoitusleirillään Rangersissa syyskuussa 2009 hän pääsi tavoittelemaan uudelleen NHL-paikkaa, mutta ei onnistunut vaan aloitti myös kauden 2009–2010 Wolf Packissa. Weise valittiin AHL:n viikon pelaajaksi vuoden 2010 tammikuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla. 3. tammikuuta – 10. tammikuuta. Hän paransi piste-ennätystään 50 piisteeseen tekemällä 28 maalia ja syöttämällä 22 pelaamissaan 73 pelissä. Hän sijoittui neljänneksi joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Hän jakoi viidellä alivoimalla tekemällään maalilla liigan kärkipaikan Derek MacKenzien, Steve Pinizzoton ja Josh Hennessyn kanssa. Myöhemmin kauden aikana 4. huhtikuuta 2010 Weise sai ensimmäisen kutsunsa NHL:ään. Hän oli loppukauden Rangersissa, mutta ei päässyt pukemaan pelipaitaa yhteenkään otteluun.

Weise aloitti kauden 2010–2011 Connecticut Whalessa, joka oli vaihtanut kesän aikana nimensä Hartford Wolf Packista. Loukkaantumisen vuoksi hän joutui olemaan sivussa 18 ottelusta kauden alussa. Kokoonpanoon palaamisen jälkeen Rangers kutsui Weisen NHL:ään pelaamaan 17. joulukuuta 2010. Ensimmäisen NHL-ottelunsa hän pelasi seuraavana yönäselvennä, kun Rangers hävisi Philadelphia Flyersille lukemin 4–1. Hän pelasi neljännessä kentässä kuusi minuuttia ja 43 sekuntia. Hän sai kaksi hyvää maalintekotilannetta. Ensimmäinen tuli toisessa erässä, kun hänen laukauksensa meni Flyersin maalivahti Brian Boucherin jalkojen välistä maalin ohi. Kolmannessa erässä sai kiekon toimitettua maaliin, mutta se hylättiin hänen tekemän potkuliikkeen takia. Myöhemmin ottelussa hän tappeli Flyersin "poliisin" Daniel Carcillon kanssa. Pelin jälkeen hän palasi AHL:ään, mutta sai kutsun NHL:ään jälleen 1. tammikuuta. Hän teki kaudella 2010–2011 AHL:ssä 47 ottelussa 18 maalia ja yhteensä 38 pistettä. Kymmenessä pelaamassaan NHL-pelissä hän ei saanut pisteitä.

Kesällä Weise teki yhden vuoden kaksisuuntaisen jatkosopimuksen Rangersin kanssa. Sopimuksen mukaan hän sai NHL:ssä pelatessaan 605 000 dollaria AHL:ssä ja 85 000 dollaria. Rangersin harjoitusleirin jälkeen Weise asetettiin waiver-listalle 4. lokakuuta 2011. Sieltä hänet poimi Vancouver Canucks, joka oli jo aiemmin ilmaissut olevansa kiinnostunut Weisen saamisesta joukkueeseensa. Weise teki ensimmäisen NHL-maalinsa seitsemännessä Canucks-ottelussaan (17. NHL-ottelu) 20. lokakuuta 2011 laukaistessaan Alexander Edlerin syötön ohi Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinteen. Canucks voitti ottelun 5–1. Weisen paikka Canucksin joukkueessa oli neljäs kentällinen.

Weise kaupattiin Vancouverista Montreal Canadiensiin 3. helmikuuta 2014. Hänen tilalleen Montreal antoi sveitsiläisen puolustajan Raphael Diazin. Vuoden 2014 ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan Weise teki jatkoajalla voittomaalin suoraan Daniel Briéren syötöstä. Canadiens voitti ottelun 5–4.

17. kesäkuuta 2014 Canadiens kiinnitti Weisen kahden vuoden mittaisella jatkosopimuksella.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Dale Weise