Dale Earnhardt, Jr.

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dale Jr.

Ralph Dale Earnhardt, Jr. (s. 10. lokakuuta 1974 Kannapolis, Pohjois-Carolina) on yhdysvaltalainen kilpa-autoilija. Earnhardt, Jr., joka tunnetaan myös lempinimillä "Dale", "Dale Jr.", "Junior", "The Dominator" ja "Little E", on NASCAR-legenda Dale Earnhardtin poika.

Urallaan Dale Jr. on kilpaillut Yhdysvalloissa eri autoluokissa ja on muun muassa kaksinkertainen Busch Series -mestari ja 21 osakilpailun voittaja. Vuonna 2006 hänen päätyönsä on ajaa autoa numero 8 (Budweiser Chevrolet Monte Carlo SS) NASCARin NEXTEL Cup -vakioautosarjassa.

Earnhardt, Jr. omistaa kilpatallin nimeltä JR Motorsports. Hän on myös osakkaana äitipuolensa Teresan kanssa kilpatallissa Chance 2 Motorsports.

Uransa ammattimaisena kilpa-autoilijana Dale Jr. on aloittanut 17-vuotiaana. Vuonna 2000 hän siirtyi NASCARin pääsarjaan, NEXTEL Cupiin, jossa hänen toistaiseksi paras sijoituksensa on kolmas vuodelta 2003.

Vuonna 2004 Dale Earnhardt Jr. voitti arvostetun Daytona 500 -kilpailun, päivälleen kuusi vuotta hänen isänsä ainoan voitokkaan Daytona-kilpailun jälkeen.

Dale Earnhardt, Jr. vuonna 2006 varikolla Bristolin osakilpailussa

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.