Crustit

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Crusteja

Crustit ovat eräs punkin pohjalta kehittynyt alakulttuuri. Ennen crust punk -aikaa termi saattoi tarkoittaa street-punkkaria tai talonvaltaajaa. Termiä käytettiin Britanniassa 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa.lähde?. Myöhemmin se kansainvälistyi. Crustin tunnistaa hoitamattomasta ulkonäöstään, ja heitä voi kohdata juhlissa, kadunvaltauksissa, kerjäämässä, talonvaltauksissa, matkustamassa ilman matkalippua, katuesityksissä ja nuorten asunnottomien seurassa. Termi yhdistetään nykyään usein crust punkiin.

Tyypilliseen pukeutumistyyliin kuuluvat likaiset vaatteet, lävistykset, takkuinen ja sotkuinen tukka (rastatukka) ja luonnollinen hygienisyys. Crustit ovat tyypillisesti nuoria, asunnottomia ja työttömiä. Tatuoinnit ovat myös yleisiä.lähde?

Crustit määritellään yleensä löyhästi poliittisiksi, ja he voivat olla anarkisteja tai anarko-primitivistejä. Jätteet käytetään uudelleen ja elanto kerätään roskalaatikoista. Monet crustit vaeltavat, elävät terveellisesti ja tekevät kausiluonteista työtä, kuten sadonkorjuuta.lähde?

Termi "crusti" tarkoittaa myös tietynlaista lävistystä.