Commandos 2: Men of Courage

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Commandos 2: Men of Courage
Commandos 2.jpg
Kehittäjä Pyro Studios
Zonic Limited (Mac OS X)
Julkaisija Eidos Interactive
Feral Interactive (Mac OS X)
Pelisarja Commandos
Julkaistu
Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ELSPA: 11+
ESRB: T
Alusta Microsoft Windows, Macintosh, PlayStation 2, Xbox, Mac OS X
Jakelumuoto CD, DVD, Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Commandos 2: Men of Courage on Pyro Studiosin ja Zonic Limitedin kehittämä sekä Eidos Interactiven ja Feral Interactiven julkaisema Commandos-pelisarjaan kuuluva reaaliaikainen strategiapeli, joka perustuu toiseen maailmansotaan. Peli on isometrisesti kuvattu.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen kommando voi lyödä (paitsi Natasha, joka käyttää pulloa), sitoa (paitsi Thief ja Natasha), juosta, ryömiä, sukeltaa, uida, ampua aseella, kantaa vihollista ja heittää savukkeen. Jokaisessa tasossa on eri määrä kommandoja, ja vain pelin viimeisessä tehtävässä kaikki kommandot ovat käytettävissä. Jokaisessa tasossa kommandoilla on juuri siihen tasoon soveltuva varustus. Jokaisen tason alussa on toimeksianto ja tarina- sekä animaatioselostus. Pelin kolme vaikeusastetta ovat normaali, vaikea ja hyvin vaikea. Tasoissa on myös erilaisia apuvälineitä kommandoille, kuten ajoneuvot, kumiveneet, sähkötolpat joihin kiivetä sekä puu- ja metallilaatikoita joissa aputarvikkeita (kuten ensiapuvälineitä, ruokaa ja aseita).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Commandos 2:ssa on kahdeksan kommandoa, joiden tehtävänä on suorittaa salaisia operaatioita toisen maailmansodan aikaisten vihollisten alueella. Peli alkaa toisesta maailmansodasta ja kommandot lähetetään rintamalle vastustamaan akselivaltojen hyökkäyksiä. Pelin ensimmäisessä juonitehtävässä tehtävänä on varastaa kenraalin kassakaapista Enigma-laite.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on yhteensä kaksi harjoituskenttää, kymmenen juonitehtävää, sekä yhdeksän bonustehtävää, bonustehtävää pääsee suorittamaan, jos hankkii juonitehtävän aikana tietyn määrän bonuskirjoja, jokainen bonuskirja on osa suurempaa kuvaa. Jokaisen juonitehtävän kuvassa esiintyy jokin kommando oikeassa elämässä.

Harjoituskentät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Training Camp 1 -tasossa tehtävänä on tappaa kaikki viholliset pieneltä vartioasemalta maantien vieressä. Tason kommandot: Sapper ja Thief

Training Camp 2 -tasossa on tarkoitus auttaa liittoutuneita tappamaan kaikki viholliset, estää vihollisten rynnäkkö sekä lopuksi pysäyttää tankki. Tason kommandot: Green Beret, Sapper ja Driver

Juonitehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Night of The Wolves -tasossa Thiefin tehtävä on varastaa yöllä komentajan kassakaapista Enigma-laite. Tason kommandot: Thief, Natasha (saapuu vasta myöhemmin) ja Whiskey

Das Boot, Silent Killers -tasossa Sapper, Spy ja Diver saapuvat hakemaan Enigma-laitetta Thiefiltä. Tarkoitus on paeta paikalta sukellusveneellä. Tason kommandot: Green Beret (saapuu vasta myöhemmin), Sapper, Diver, Spy, Thief ja Whiskey

White Death -tasossa Green Beret, Sapper, Spy, Diver ja Thief saapuvat sukellusveneellä Antarktikselle ja tarkoitus on lähettää Enigma-laite päämajaan. Tason kommandot: Green Beret, Spy, Thief, Whiskey saapuvat vasta paljon myöhemmin), Diver ja Sapper (saapuu vasta myöhemmin).

Target: Burma Tason kommandot: Sniper, Green Beret, Driver ja Thief.

The Bridge over River Kwai Tason kommandot: Green Beret, Thief, Driver ja Diver.

The Guns of Savo Island -tasossa kommandot ovat Savo-saarella, jota ympäröi mahtava puolustus, mukaan lukien suuret tykit, jotka pitää tuhota. Saarelle on miltei mahdoton päästä kumiveneellä. Wilson on haaksirikkoutunut entinen pilotti ja hän on siviili ja voi kulkea vihollisten keskellä näiden huomaamatta. Hänellä on torvi, jolla viholliset saa kääntämään päätään. Tehtävänä on tuhota Savo-saaren tykit ja lopuksi paeta vesitasolla. Tason kommandot: Green Beret, Sapper, Driver, Diver ja Wilson (erikoishenkilö).

The Giant in Haiphong -tasossa Green Beret on yksin japanilaisessa kaupungissa, jonka viholliset ovat saartaneet. Ensimmäinen tehtävä on vapauttaa Sapper ja Thief vanhasta varastosta. Sen jälkeen tarkoitus on hakea vielä Natasha ja piiloutua ison kuljetuslaivan varastoon. Tason kommandot: Sapper, Thief (saapuvat vasta myöhemmin), Green Beret ja Natasha (saapuu vasta myöhemmin).

Saving Private Smith -tasossa natsit ovat valloittaneet vanhan kylän. Sapper, Green Beret ja Sniper vangitaan ja Thiefin tehtävä on ensin pelastaa heidät, sitten Smith, joka pitää viedä turvaan ja kuuluttaa radiolla, että hän on turvassa. Thiefin pitää varastaa maanalaisesta kassakaapista papereita. Tason kommandot: Green Beret, Sapper ja Sniper (saapuvat vasta myöhemmin), Thief.

Castle Colditz -tasossa kommandot ovat saapuneet vanhan vankilan pihalle. Tehtävänä on hakea vankilan sisällä olevista komentajien univormujen taskuista kolme tärkeää paperia. Lopuksi tehtävänä on kutsua kuumailmapallo paikalle radiolla. Tason kommandot: Green Beret, Driver, Thief (saapuu vasta myöhemmin), Spy ja Sniper.

Is Paris Burning? -tasossa tehtävänä on paeta Pariisista Eiffel-tornin huipulle laskeutuvalla ilmalaivalla. Tason kommandot: Green Beret, Diver, Sniper, Sapper, Driver, Thief, Spy, Natasha (saapuu vasta myöhemmin) ja Whiskey.

Kommandot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Green Beret: Green Beret on joukon johtaja ja pystyy tappamaan raa'asti vihollisia puukollaan.
  • Sniper: Sniper on tarkka-ampuja.
  • Diver: Diver on sukeltaja.
  • Sapper: Sapper on räjähde-expertti, joka osaa purkaa pommeja, heittää kranaatteja sekä virittää miinoja ja pommeja.
  • Driver: Driver on kuski, joka tuntee myös ansat.
  • Spy: Spy pystyy pukeutumaan miksi tahansa viholliseksi ja kulkemaan rauhassa vihollisten keskellä.
  • Natasha: Natasha on porukan ainoa nainen ja osaa naisellisuudellaan hurmata kaikki vartijat. Hän voi ampua kiikarikiväärillä, lyödä vihollista pullolla päähän ja naamioitua siviiliksi.
  • Thief: Thief on pieni, ketterä varas, joka osaa hiipiä vihollisten taakse ja varastaa näiltä esimerkiksi savukkeet. Thief voi myös juosta nopeasti ja kiivetä paikkoihin minne muut eivät pääse.
  • Whiskey-koira: Whiskey on entinen kuolleen liittoutuneen koira, jonka tämä antoi kommandoille. Whiskey voi kuljettaa nopeasti tavaroita kommandoilta toisille tai haukkua vihollisten huomion herättämiseksi. Whiskey voi myös tunnistaa maamiinat.