Coloris

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Coloris
Coloris.gif
Kehittäjä Signum Victoriae
Julkaisija Avesoft
Suunnittelija(t) Pertti Lehtinen
Keijo Heljanko
Julkaisupäivä 1990
Lajityyppi pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M
PEGI: 16+
Alusta Amiga, Atari ST
Jakelualusta 3 ½ tuuman levyke
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Coloris on alkuperältään suomalainen Amigalle kehitettyTetris-klooni, joka julkaistiin 1990. Myöhemmin peli käännettiin Atari ST:lle.

Coloriksessa putoilee palikoita kuiluun, ja jos palikat yltävät kattoon asti, peli päättyy. Tetriksestä poiketen kaikki palat ovat kuitenkin saman muotoisia (kolme ruutua pystysuorassa). Putoavaa palikkaa voi Tetriksen tapaan ohjata sivuttaissunnassa, mutta sitä ei voi kääntää, vaan ainoastaan palikan ruutujen värien järjestystä pystyy vaihtamaan. Palikkaa ohjaamalla ja värien järjestystä vaihtamalla on tarkoitus saada saman väriset ruudut kosketuksiin. Jos kolme saman väristä ruutua osuu vierekkäin, kyseiset ruudut poistuvat. Lisäksi taktikoiden voidaan luoda tilanteita, joissa enemmän kuin kolme ruutua katoaa kerralla.

Peli sai jonkin verran huomiota suomalaisessa alan lehdistössä, koska suomalaisia pelejä ilmestyi vain vähän. MikroBitissä Jukka Tapanimäki antoi Colorikselle huippuarvosanat.

Pelin julkaisi enimmäkseen freeware-ohjelmien postimyyntiin keskittynyt yritys nimeltä Avesoft. Pelin hinta oli kaupassa halpapelin ja täyshintaisen väliltä. Myöhemmin sitä alettiin myydä halpapelinä Avesoftin postimyynnin kautta. Peliä ei yritetty myydä ulkomailla oikeustaistelun pelossa, koska Segan Columns-peli muistutti liikaa Colorista.

Tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekijätiimin nimeksi on mainittu Signum Victoriae

  • Ohjelmointi: Pertti Lehtinen ja Keijo Heljanko
  • Grafiikka: Harri Granholm, Mika Meriläinen ja Jyrki Kummola
  • Musiikki: Tor Bernard Gausen ja Jean-Pierre Jandrain
  • Atari ST käännös: M. Pellinen ja V. Poikonen

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]