Citybanan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Citybanan punaisella

Citybanan (suom. Keskustarata) on rakenteilla oleva Tukholman pendeltåg-paikallisjunaverkon osaksi tuleva kuusi kilometriä pitkä rautatietunneli. Sen rakentaminen alkoi 24. tammikuuta 2009, ja se avataan liikenteelle 10. heinäkuuta 2017. Kaikki Tukholman paikallisjunat siirtyvät tunnelin avauduttua Tomtebodan ja Stockholm södran väliseltä, kapasiteettinsa äärirajoilla olevalta radalta uuteen neliraiteiseen tunneliin. Nykyinen, maanpäällinen rata jää kaukojunien käyttöön. Uudistus kaksinkertaistaa raidekapasiteetin Tukholmassa.[1]

Tunneliradalla on kaksi uutta asemaa: Stockholm City korvaa nykyisen Stockholm Centralin aseman ja Stockholm Odenplan nykyisen Karlbergin aseman. Odenplanin asemalla on mahdollista vaihtaa metron vihreään linjaan ja keskustan asemalla kaikkiin metrolinjoihin. Asemat ovat esteettömiä, korkeatasoisia, ja niillä on ensimmäistä kertaa Tukholman raideliikenteessä laituriovet.

Hankkeella tavoitellaan ennen kaikkea junaliikenteen täsmällisyyden ja aikatauluvarmuuden parantamista sekä metron vaihtomahdollisuuksien lisäämistä. Tämän lisäksi myös matka-aika rataosuudella nopeutuu muutamalla minuutilla, ja sekä paikallis- että kaukojunaliikennettä voidaan lisätä merkittävästi.

Kun nykyinen rautatie ylittää Saltsjönin sillalla, Citybanan kulkee mereen laskettua, paaluille asennettua putkea pitkin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Om Citybanan Trafikverket (ruotsiksi)
Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.