Christy Turlington

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christy Turlington
Christy Turlington vuonna 2008
Christy Turlington vuonna 2008
Henkilötiedot
Syntynyt2. tammikuuta 1969 (ikä 55)
Ammatti malli
Puoliso Edward Burns (2003 -)
Aiheesta muualla
Kotisivu

Christy Nicole Turlington (s. 2. tammikuuta 1969) on yhdysvaltalainen malli.

Lapsuus ja uran alku

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turlington syntyi Walnut Creekissä, Kaliforniassa lentäjäisän ja El Salvadorista kotoisin olevan lentoemäntä-äidin tyttäreksi. Hänellä on kaksi sisarta.

Turlington aloitti uransa mallina työskennellen 14-vuotiaasta 16-vuotiaaksi mallina koulun jälkeen. Valmistuttuaan high schoolista hän muutti New York Cityyn ja alkoi työskennellä täyspäiväisenä mallina.

Turlington on menestyksekkään mallinuransa aikana toiminut muun muassa Maybellinen, Chanelin ja Calvin Kleinin mallina. Hän on esiintynyt yli 500 lehden kannessa.

2000-luvulla Turlington on ollut mukana erilaisissa liiketoimissa. Hän on esimerkiksi suunnitellut Pumalle vaatteita.

Turlington tunnetaan terveellisten elämäntapojen kannattajana. Hän on ollut mukana keuhkosyöpää ehkäisevässä työssä ja nuorten työllisyyttä edistävässä projektissa.[1] Turlington on myös afrikkalaisen terveydenhoitoprojektin lähettiläs.[2]

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1994 Turlington aloitti opinnot New York Universityssä. Hän valmistui vuonna 1999 pääaineenaan vertaileva uskonto ja filosofia.[1] Vuonna 2009 Turlington aloitti maisterin tutkintoon johtavan koulutuksen Columbian yliopistossa, New Yorkissa.[3]

Turlington avioitui näyttelijä Edward Burnsin kanssa 7. kesäkuuta 2003. Heillä on kaksi lasta: vuonna 2003 syntynyt tytär ja vuonna 2006 syntynyt poika.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]