Christy Turlington

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christy Turlington
Christy Turlington vuonna 2008
Christy Turlington vuonna 2008
Syntynyt 2. tammikuuta 1969 (ikä 49)
Ammatti malli
Puoliso Edward Burns (2003 -)

Christy Nicole Turlington (s. 2. tammikuuta 1969) on yhdysvaltalainen supermalli.

Lapsuus ja uran alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turlington syntyi Walnut Creekissä, Kaliforniassa lentäjäisän ja El Salvadorista kotoisin olevan lentoemäntä-äidin tyttäreksi. Hänellä on kaksi sisarta.

Turlington aloitti uransa mallina työskennellen 14-vuotiaasta 16-vuotiaaksi mallina koulun jälkeen. Valmistuttuaan high schoolista hän muutti New York Cityyn ja alkoi työskennellä täyspäiväisenä mallina.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turlington on menestyksekkään mallinuransa aikana toiminut muun muassa Maybellinen, Chanelin ja Calvin Kleinin mallina. Hän on esiintynyt yli 500 lehden kannessa.

2000-luvulla Turlington on ollut mukana erilaisissa liiketoimissa. Hän on esimerkiksi suunnitellut Pumalle vaatteita.

Turlington tunnetaan terveellisten elämäntapojen kannattajana. Hän on ollut mukana keuhkosyöpää ehkäisevässä työssä ja nuorten työllisyyttä edistävässä projektissa.[1] Turlington on myös afrikkalaisen terveydenhoitoprojektin lähettiläs.[2]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1994 Turlington aloitti opinnot New York Universityssä. Hän valmistui vuonna 1999 pääaineenaan vertaileva uskonto ja filosofia.[1] Vuonna 2009 Turlington aloitti maisterin tutkintoon johtavan koulutuksen Columbian yliopistossa, New Yorkissa.[3]

Turlington avioitui näyttelijä Edward Burnsin kanssa 7. kesäkuuta 2003. Heillä on kaksi lasta, tytär Grace (25. lokakuuta 2003) ja poika Finn (s. 11. helmikuuta 2006).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Christy Turlington.