Christopher Judge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christopher Judge
Christopher Judge vuonna 2010.
Christopher Judge vuonna 2010.
Henkilötiedot
Koko nimi Douglas Christopher Judge
Syntynyt13. lokakuuta 1964 (ikä 57)
Yhdysvallat Los Angeles, Kalifornia
Näyttelijä
Taiteilijanimet Chris Judge
Doug Judge
Aktiivisena 1990–
Merkittävät roolit Teal'c (Tähtiportti)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Douglas Christopher Judge (s. 13. lokakuuta 1964 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan Teal'cina televisiosarjassa Tähtiportti.

Judge on afrikkalaista ja Cherokee-intiaanialkuperää. Hän kävi nuoruudessaan Oregonin yliopistoa jalkapallostipendillä, mutta haaveili näyttelijän urasta. Yksi hänen ensimmäisistä pienistä rooleistaan oli tunnetussa televisiosarjassa Ihmemies MacGyver, jonka päänäyttelijän Richard Dean Andersonin kanssa hän näytteli myöhemmin Tähtiportissa. Judge on myös antanut äänensä eräille animaatiosarjojen ja tietokonepelien hahmoille.

Judge sai roolin Tähtiportti-sarjassa vuonna 1997 ja oli siitä lähtien sen vakituinen näyttelijä. Hän on ollut mukana useammassa sarjan jaksossa kuin kukaan muu sarjan näyttelijä ollen kokonaan pois vain yhdestä jaksosta sarjan kymmenvuotisen historian aikana.

Judge on kihloissa malli-näyttelijä Gianna Pattonin kanssa, ja heidän ensimmäinen lapsensa Chloe syntyi vuonna 2005. Judgella on myös kolme lasta edellisestä suhteestaan, Christopher, Cameron ja Catrina.

Judge on Kratos-hahmon ääninäyttelijä vuonna 2018 julkaistussa pelissä God of War.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meet the new voice of Kratos 15.6.2016. Polygon. Viitattu 27.1.2018.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Christopher Judge.