Christine Laser

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Itä-Saksa
Naisten yleisurheilu
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Montréal 1976 viisiottelu

Christine Laser (o.s. Bodner, s. 19. maaliskuuta 1951 Mattstedt, Thüringen, Saksan demokraattinen tasavalta) on entinen itäsaksalainen yleisurheilun moniottelija ja olympiamitalisti. Hän osallistui viisiottelijana kolmiin olympialaisiin.

Laser, tuolloiselta nimeltään Bodner, sijoittui Münchenissä 1972 viisiottelussa neljänneksi tuloksella 4 671 pistettä. Hän oli kultamitalisti Mary Petersiä parempi kolmessa osalajissa mutta hävisi tälle selvästi kuulantyönnössä ja korkeushypyssä. Vuonna 1974 hän avioitui aitajuoksija Jürgen Laserin kanssa.

Montréalin 1976 olympialaisissa Christine Laser oli tasaisessa kilpailussa neljän lajin jälkeen viidentenä juostuaan 100 metrin aidat aikaan 13,55 s, työnnettyään kuulaa 14,29 m, sekä hypättyään korkeutta 178 cm ja pituutta 627 cm. Päätöslajissa, 200 metrin juoksussa hän sai loppuajan 23,48 s. Hänen loppupisteensä olivat 4 745. Hänen maannaisensa Siegrun Siegl sai samat pisteet, mutta koska Siegl oli ollut Laseria parempi kolmessa osalajissa ja Laser Siegliä parempi vain kahdessa (kuulantyöntö ja korkeushyppy), sai Siegl kultaa ja Laser hopeaa. Kolmas itäsaksalainen Burglinde Pollak hävisi kärkikaksikolle vain viisi pistettä.

Laser oli mukana vielä Moskovan 1980 olympialaisissa mutta jätti ensimmäisenä päivänä ottelunsa kesken.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.