Orkla Confectionery & Snacks Finland

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Chips Group)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yrityksen aiempi logo

Orkla Confectionery & Snacks Ab kuuluu Orklan suomalaisten elintarvikeyhtiöiden muodostamaan operatiiviseen kokonaisuuteen, Orkla Suomeen, ja on osa Suomessa toimiva norjalaista Orkla-konsernia ja tämän Orkla Confectionery & Snacks liiketoimintayksikköä. Yhtiön kotipaikka on Ahvenanmaan maakunta.

Orkla Confectionary & Snacks Finlandiin tuotemerkkeihin kuuluvat Taffel snacks tuotteet, jotka valmistetaan Ahvenanmaalla, Panda-lakritsi ja suklaa jotka valmistetaan Vaajakoskella, Kantolan keksit, AnyDay-pähkinät sekä Oolannin einestuotteet ja -perunapakasteet. Yrityksen liikevaihto on yli sata miljoonaa euroa ja yritys työllistää noin 400 henkilöä.[1]

Chips-yrityksen toiminta alkoi vuonna 1969, kun se rakensi perunalastutehtaan. Chips Ab oli Suomen ensimmäinen perunalastuvalmistaja.[2] Tehdas sijaitsee Saltvikin Haraldsbyssä ja yrityksen pääkonttori Maarianhaminassa.

Pandan toiminta juontaa juurensa vuoteen 1920 jolloin Vaajakoskelle perustettiin makeistehdas, josta vuosien saatossa kehittyi Panda-makeistehdas.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yritys Orklacs.fi. Viitattu 21.10.2017.
  2. Chips Ab (Chips Group) PotatoPro. Viitattu 24.10.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]