Carl Philip (Ruotsin prinssi)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Prinssi Carl Philip
Värmlannin herttua
Carl Philip Ruotsin kansallispäivänä 2015
Carl Philip Ruotsin kansallispäivänä 2015
Syntynyt 13. toukokuuta 1979 (ikä 36)
Tukholma
Puoliso Prinsessa Sofia
Vanhemmat Kaarle XVI Kustaa
Kuningatar Silvia
Ruotsin kuningasperhe
Greater coat of arms of Sweden.svg

Kuningashuone

Muut kuningasperheen jäsenet

Ruotsin prinssi Carl Philip (koko nimeltään Carl Philip Edmund Bertil, s. 13. toukokuuta 1979), Värmlannin herttua, on Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian toinen lapsi ja ainoa poika. Hän syntyi kruununprinssiksi, mutta kruununperimysjärjestystä muutettiin vuoden 1980 alussa niin, että perimysjärjestyksessä ensimmäinen on kuninkaan ja kuningattaren esikoinen sukupuoleen katsomatta. Näin hän on sisarensa kruununprinsessa Victorian ja Victorian tyttären, Itä-Götanmaan herttuatar Estellen, jälkeen Ruotsin kruununperimysjärjestyksessä kolmantena.

Sotilasarvoltaan Carl Philip on Ruotsin kuninkaallisen laivaston kapteeni, joksi hänet ylennettiin joulukuussa 2007. Hän on opiskellut graafista suunnittelua ja mainontaa Forsberg skola i grafisk design -koulussa Tukholmassa sekä maatalousalan tutkinnon Ruotsin maatalousyliopistossa Alnarpissa. Carl Philip seurusteli ruotsalaisen Emma Pernaldin kanssa, mutta pari erosi kymmenen vuoden seurustelun jälkeen maaliskuussa 2009.

Carl Philip kihlautui 27. kesäkuuta 2014 Sofia Hellqvistin kanssa. Pari avioitui 13. kesäkuuta 2015.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wallius, Anniina: Prinssi Carl Philip ja hänen morsiamensa kuulutettiin – Sofiasta tulee prinsessa Yle Uutiset. 17.5.2015. Viitattu 17.5.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuninkaalliseen henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.