Carinthischer Sommer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Carinthischer Sommer
Ossiachin luostarikirkko
Ossiachin luostarikirkko
Tyyppi musiikkifestivaali
Päivämäärä Heinäkuu
Paikkakunta Ossiach
Ensimmäisen kerran 1969
Kotisivut

Carinthischer Sommer (saks. Kärntenin kesä) on musiikki- ja kulttuurifestivaali, joka on pidetty vuosittain vuodesta 1969 alkaen Ossiachissa, 1972 alkaen myös Villachissa ja viime aikoina muissa paikoissa Kärntenin osavaltiossakin. Festivaalin kävijämäärä on noin 10 000.

Ensimmäinen tapahtuma tällä nimellä oli Wilhelm Backhausin pianoilta 25. kesäkuussa 1969 entisessä benediktiiniläisluostarissa Stift Ossiach. Sen aloittivat luostarin pappi Jakob Stingl ja muusikko ja manageri Helmut Wobisch, joka toimi festivaalin intendenttinä kuolemaansa asti. Vuonna 1970 perustettiin Carinthischer Sommer -järjestö. Vuodesta 1974 alkaen kirkko-ooppera on ollut festivaalin tärkeä osa.

Tapahtuman paikat ovat luostarikirkko sekä barokki- ja ritarisali Stift Ossiachissa että entisen puistohotellin Villach-kongressikeskus, samoin kuin Bamberg-sali ja vuorikirkko Tiffenissä Feldkirchenin lähellä. Tunnettuja festivaalin osallistujia ovat olleet Claudio Abbado, Leonard Bernstein, Rudolf Buchbinder, Peter Maxwell Davies, Gottfried von Einem, Jean Françaix, James Galway, Robert Holl, Werner Hollweg, Gidon Kremer, Ernst Krenek, Christa Ludwig, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Roger Norrington, Boris Pergamenschikow ja Horst Stein.

Festivaalin intendenttinä toimi vuosina 2004-2015 Thomas Daniel Schlee. Lokakuussa 2014 julkaistiin hänen irtisanoutumisensa vuoden 2015 teatterisesongin loputtua.[1][2] Tammikuusta 2016 alkaen festivaalin intendenttinä on toiminut Holger Bleck.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ein Intendant resigniert Der Standard. Viitattu 7.10.2014. saksa
  2. Carinthischer Sommer droht mit Abwanderung aus Ossiach Der Standard. Viitattu 12.08.2014. saksa
  3. orf.at - Holger Bleck designierter CS-Intendant ORF. Viitattu 27.02.2015. saksa

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]